Έτσι έφτασε η Ρεάλ στο -16 από την Μπαρτσελόνα

Έτσι έφτασε η Ρεάλ στο -16 από την Μπαρτσελόνα

Δημήτρης Βέργος
Έτσι έφτασε η Ρεάλ στο -16 από την Μπαρτσελόνα

bet365

Η νέα απώλεια βαθμών της Ρεάλ Μαδρίτης από τη Θέλτα άφησε τους «Μερένχες» 16 ολόκληρους βαθμούς μακριά από την κορυφή και την Μπαρτσελόνα, με την κρίση στο μαδριλένικο στρατόπεδο να χτυπάει... κόκκινο! Τo gazzetta.gr αναλύει...

Μάλαγα - Εσπανιόλ με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και σε live streaming*! (21+). *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Όπως έκλεισε το 2017, έτσι μπήκε το 2018 για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Με τον χειρότερο, δηλαδή, τρόπο. Ο σύλλογος βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και όλα δείχνουν ότι ούτε η... σφαλιάρα από την Μπαρτσελόνα στο clasico κατάφερε να αφυπνίσει τους παίκτες του Ζινεντίν Ζιντάν. Όχι ότι αν η Ρεάλ Μαδρίτης έφευγε με τους τρεις βαθμούς από το «Μπαλαΐδος» θα είχε ελπίδες για την ανατροπή. Ο τίτλος στη La Liga έχει γλιστρήσει από τα χέρια της Ρεάλ, αλλά το πλέον ανησυχητικό είναι πως το ζοφερό κλίμα κατατρώει όλο και περισσότερο όλο το οικοδόμημα.

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ έχει στηρίξει δημόσια τον Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος τελευταία δέχεται για πρώτη φορά τόσο αυστηρή κριτική από τους aficionados των Μαδριλένων για τα αποτελέσματα και την εικόνα της ομάδας. Ίσως αυτό που τον σώζει για την ώρα να είναι το Champions League. Όμως με αυτό το αγωνιστικό πρόσωπο απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν στη φάση των 16 ελπίδες δύσκολα υπάρχουν.

Παράγοντας αυτοπεποίθηση

Η Ρεάλ Μαδρίτης πέρα από τις όποιες μεταγραφικές ενισχύσεις μέσα στον Ιανουάριο, δείχνει πως χρειάζεται ένα ισχυρό ηλεκτροσόκ για να βρει τη χαμένη της αυτοπεποίθηση. Η παραδοχή του Μαρτσέλο, ο οποίος μετά τη χθεσινή ισοπαλία με τη Θέλτα υπογράμμισε πως «δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο, κάνουμε ό,τι μπορούμε», αντικατοπτρίζει αυτό ακριβώς. Οι ακριβοπληρωμένοι άσοι των «Μερένχες» δεν πιστεύουν πρώτα στους δικούς τους εαυτούς, γνωρίζοντας μέσα τους ότι κάθε φορά κάτι θα στραβώνει. Και εν τέλει αυτό συμβαίνει.

Τομέας φυσική κατάσταση

Αρκεί, όμως, η άνοδος σε ψυχολογικό επίπεδο προκειμένου η Ρεάλ Μαδρίτης να βρει ξανά τον δρόμο της; Ένα σημερινό ρεπορτάζ της Marca, αναφορικά με τα λεπτά που δέχεται τα γκολ η ομάδα του Ζιντάν μαρτυράει πολλά για τη φυσική κατάσταση των παικτών του «Ζιζού». Αν τα παιχνίδια τελείωναν στο πρώτο ημίχρονο, τότε η Ρεάλ Μαδρίτης θα βρισκόταν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Primera Division με 39 βαθμούς, τρεις περισσότερους από την Μπαρτσελόνα που θα ακολουθούσε με 36.

Στα πρώτα 45 λεπτά των αγώνων της Ρεάλ Μαδρίτης στο ισπανικό πρωτάθλημα, οι «Μερένχες» μετρούν ενεργητικό 23 και παθητικό 6, ενώ στα δεύτερα ημίχρονα το αποτέλεσμα παρουσιάζει μια αβυσσαλέα διαφορά με 9 γκολ ενεργητικό και 10 παθητικό. Και χθες στο Βίγο, το ματς «τσάκισε» για τη Ρεάλ Μαδρίτης στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν και δέχθηκε την ισοφάριση από τη Θέλτα.

Το καψώνι του Ζιντάν

Πάνω σε αυτό, προκαλεί πολύ μεγάλα ερωτηματικά η απόφαση του Ζιντάν να μαζέψει τους παίκτες του την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σαντιάγο Μπερναμπέου και να τους κάνει ένα χοντρό καψώνι, διατάσσοντας να ανεβοκατέβουν τα σκαλιά στις κερκίδες. Ο «Ζιζού» πιθανώς έκρινε πως αυτή η κίνηση, όπως ανέλυσαν και τα ισπανικά ΜΜΕ, θα «τσίτωνε» τους αστέρες της Ρεάλ Μαδρίτης και θα τους «πλήγωνε» τον εγωισμό. Είναι, όμως, έτσι ή αποτελεί ένα ακόμα λάθος του Ζιντάν στον τρόπο εκγύμνασης των ποδοσφαιριστών του;

Ο Ρονάλντο αγνοείται...

Το φετινό ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης, όπως παραδέχονταν και στην Ιβηρική, είχε βάθος. Ειδικά σε σχέση με αυτό της Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, φέτος είναι η πρώτη φορά που ο Κριστιάνο Ρονάλντο μένει τόσο μακριά από τον καλό του εαυτό σε σχέση με τις προηγούμενες τρομερές του χρονιές στη Μαδρίτη. Μόλις τέσσερις φορές έχει βρει δίχτυα ο Πορτογάλος σούπερ σταρ στο πρωτάθλημα και η φετινή του προσωπική κατρακύλα μάλλον παίρνει στον... γκρεμό και ολόκληρη τη Ρεάλ.

...και μαζί και όλο το BBC

Δεν είναι βέβαια μόνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο εκτός κλίματος, αλλά όλο το πολυδιαφημισμένο BBC έχει βαλτώσει για τα καλά. Μαζί με τα τέσσερα γκολ του Πορτογάλου άσου στη La Liga, άλλα τέσσερα έχει σημειώσει ο Γκάρεθ Μπέιλ (τα δύο από αυτά στο χθεσινό ματς με τη Θέλτα), και μόλις άλλα δύο ο Καρίμ Μπενζεμά. Σύνολο δηλαδή δέκα γκολ από τα τρία βαριά χαρτιά των «Μερένχες», αν και θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και τον τραυματισμό του Ουαλού άσου που τον κράτησε εκτός από τον Σεπτέμβρη. Την ίδια στιγμή στην Μπαρτσελόνα, οι Λιονέλ Μέσι και Λουίς Σουάρες έχουν σημειώσει συνολικά ως τώρα στη La Liga 27 τέρματα! Δηλαδή σχεδόν τα τριπλάσια! Και ο Φιλίπε Κουτίνιο έρχεται...

 

LA LIGA Τελευταία Νέα