Του τραυματισμού το... κάγκελο στο ΝΒΑ! (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Του τραυματισμού το... κάγκελο στο ΝΒΑ! (pics & vids)

bet365

Αυτό που συμβαίνει φέτος στο ΝΒΑ δεν έχει προηγούμενο με τους τραυματισμούς και το gazzetta.gr... ανοίγει τον φάκελο κάνοντας αναφορά σε πάνω από 40 περιπτώσεις, ενώ ξεχωρίζει και αυτούς που έκαναν αίσθηση.

Περίεργη μπασκετική σεζόν αυτή που διανύουμε...

ΝΒΑ και Ευρώπη έβαλαν τα δυνατά τους το καλοκαίρι, αρκετές μεταγραφές έκαναν αίσθηση, γράψαμε, συζητήσαμε, περιμέναμε με ανυπομονησία αλλά αυτό που έχει καταφέρει να τραβήξει την προσοχή σχεδόν δύο μήνες που βρισκόμαστε σε δράση είναι κάτι δυσάρεστο και δεν είναι άλλο από σοβαρούς τραυματισμούς.

Αφήνοντας την Ευρώπη για λίγο στην άκρη το gazzetta.gr έψαξε το τι έχει συμβεί στην απέναντι μεριά του Ατλαντικού με τις ειδήσεις για σοβαρούς τραυματισμούς να είναι πλέον κάτι σαν συνήθεια.

Παίκτες που χτυπούν και σοκάρουν τον μπασκετικό πλανήτη, περιπτώσεις που το χειρουργείο είναι απαραίτητο, ενώ και τραυματισμοί που κρατούν εκτός παίκτες για μήνες ή απλά για εβδομάδες διαδέχονται η μία την άλλη και συνεχίζουν να προκαλούν απορίες για την... κακοτυχία αρκετών περιπτώσεων.

Το ΝΒΑ ξεκίνησε δυναμικά όπως πάντα, αλλά φέτος έχουμε αυτό το περίεργο φαινόμενο που αναγκάζει άπαντες να στρέψουν την προσοχή τους και σε άλλα θέματα εκτός από καρφώματα, μπλοκς και μεγάλα τρίποντα.

Τo gazzetta.gr... προσπάθησε να καταγράψει όλες τις περιπτώσεις που φτάνουν πάνω από τις 50!, ενώ ξεχώρισε αναλυτικά εκείνες που σόκαραν πρώτα τους ίδιους τους πρωταγωνιστές που σφάδαζαν στο παρκέ και έπειτα ομάδες, συμπαίκτες, αντιπάλους και φιλάθλους φυσικά.

ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΑΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Γκόρντον Χέιγουονρντ

Ήταν η πρεμιέρα του ΝΒΑ στις 18/10 και ο Χέιγουροντ, μία από τις πιο πολυσυζητημένες μεταγραφές του καλοκαιριού έκανε ντεμπούτο με την νέα του ομάδα, τους Σέλτικς που έπαιζαν κόντρα στους.

Τα λόγια περισσεύουν όταν κάποιος βλέπει τις συγκλονιστικές στιγμές που έλαβαν χώρα μέσα στο παρκέ. Μόλις στο 7ο λεπτό του παιχνιδιού ο Χείγουορντ έπεσε άτσαλα στο παρκέ με αποτέλεσμα το πάρα πολύ σοβαρό τραυματισμό στον αστράγαλο του.

Ο παίκτης δεν θα καταφέρει να παίξει ξανά μπάσκετ την φετινή σεζόν, η αποθεραπεία του πάντως, μετά το πρώτο σοκ και την εγχείρηση, προχωράει κανονικά και η αισιοδοξία επέστρεψε στον ίδιο και τον περίγυρο του.

Τζέρεμι Λιν

Μόλις ένα βράδυ αργότερα δεύτερο απόλυτα σοκαριστικό περιστατικό έγινε στα παρκέ του ΝΒΑ. Αυτή την φορά πρωταγωνιστής ήταν ο Τζέρεμι Λιν. Ο γκαρντ των Νετς μετά από προσπάθεια για λέι απ βρέθηκε στο παρκέ και κατάλαβε αμέσως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Το βίντεο που γυρνάει στους συμπαίκτες του λέει... τέλειωσα είναι απόλυτα σοκαριστικό και δείχνει ότι ο παίκτης κατάλαβε αμέσως ότι το μέγεθος της ζημιάς είναι πολύ μεγάλο. Ο

29χρονος γκαρντ υπέστη ρήξη δεξιού επιγονατιδικού τένοντα και θα χάσει όλο το υπόλοιπο της σεζόν.

Μίλος Τεόντοσιτς

Δεν πέρασε καιρός όταν είχαμε και άλλο κρούσμα σοβαρού τραυματισμού. Ο Μίλος Τεόντοσιτς στο παιχνίδι κόντρα στους Σανς, σε μια ανύποπτη φάση πάτησε περίεργα και αποχώρησε υποβασταζόμενος από το παρκέ με πρόβλημα στο αριστερό πόδι. Ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για επιστροφή στα παρκέ μετά το 2018, ο Μίλος κατάφερε και έκανε την έκπληξη και έχει ήδη επιστρέψει στην δράση ενισχύοντας τους Κλίπερς στην προσπάθεια που κάνουν.

Kάιρι Ίρβινγκ

Μπορεί ο ηγέτης των Σέλτικς να μην έλειψε καιρό από τα παρκέ, αφού μια ειδική μάσκα τον προστατεύει, ο τραυματισμός του πάντως στο ματς με τους Ουίζαρντς ήταν αρκετά σοκαριστικός. «Έφαγε» μια αγκωνιά στο πρόσωπο από τον Άρον Μπέινς, αίματα γέμισε το πρόσωπο του, ενώ αναγκάστηκε να αποχωρήσει. Τελικά διάσειση δεν είχε όπως ήταν οι πρώτοι φόβοι, μια σπασμένη μύτη όμως απέκτησε.

Πάτρικ Μπέβερλι

Το πρόβλημα του στο γόνατο δεν έχει αφήσει φέτος τον παίκτη των Κλίπερς να συνεισφέρει ουσιαστικά στην ομάδα του. Από τις αρχής Νοεμβρίου χάνει συνέχεια παιχνίδια και ενώ κάθε τόσο ανακοινώνεται η επιστροφή του τελικά υπάρχουν θέματα που δεν ξεπερνιούνται.

Μπλείκ Γκρίφιν

Ακόμα ένας άτυχος μέσα στην σεζόν είναι ο Μπλέικ Γκρίφιν. Βέβαια ο ηγέτης των Κλίπερς από πέρυσι δεν μπορεί να ορθοποδήσει, αφού η κακοδαιμονία δεν τον αφήνει σε ησυχία. Στο παιχνίδι με τους Λέικερς στις 28 Νοεμβρίου βρέθηκε στο παρκέ και η αντίδραση του σόκαρε άπαντες. Η διάγωνση ήρθε λίγο αργότερα και ήταν ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου με την ομάδα του να μην έχει ανακοινώσει το διάστημα που θα χρειαστεί για να επιστρέψει, αλλά οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 2 μήνες περίπου.

Στεφ Κάρι

Ο ηγέτης των Ουόριορς έκανε άπαντες να κρατήσουν την ανάσα τους με τον τραυματισμό του. Στο παιχνίδι κόντρα στους Πέλικανς γύρισε τον αστράγαλο του και η εικόνα δημιούργησε πολλές άσχημες εντυπώσεις. Ο παίκτης αποχώρησε άμεσα από το γήπεδο με πατερίτσες, ενώ τελικά όλα ήταν καλύτερα από τις πρώτες εντυπώσεις, αφού μερικές εβδομάδες χώριζαν τον Κάρι από την επιστροφή στα παρκέ.

Τζεφ Τιγκ

Ακόμα ένας παίκτης που στάθηκε τρομερά άτυχος, πριν καν προλάβει να βγει το 2017, δεν ήταν άλλος από τον Τζεφ Τιγκ. Ο παίκτης των Τίμπεργουλβς χτύπησε το αριστερό του γόνατο και βρέθηκε στο παρκέ να σφαδάζει, ενώ χρειάστηκε βοήθεια για να καταφέρει να αποχωρήσει από το παρκέ.

Ρέτζι Τζάκσον

Και δεν έχουν τελειωμό. Ο Ρέτζι Τζάκσον, ο 27χρονος γκαρντ των Πίστονς σόκαρε, με την σειρά του, άπαντες όταν βρέθηκε στο παρκέ στο παιχνίδι κόντρα στους Πέισσερς και άρχισε να σφαδάζει από τον πόνο. Η ανακοίνωση της ομάδας του ενημέρωσε τους φιλάθλους ότι έχει υποστεί διάστρεμμα βαθμού στον δεξιό αστράγαλο και θα χρειαστεί να μείνει εκτός για περίπου δύο μήνες.

Ο ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟΥΣ 50!

Η πραγματικότητα είναι ότι αν κάποιος προσπαθήσει να... μετρήσει τραυματισμούς στο φετινό ΝΒΑ θα χάσει τον λογαριασμό.

Όλες οι ομάδες και τεράστιο ποσοστό παικτών έχουν χάσει από 1 με 2 ματς μέχρι μήνες.

Λίγο, πολύ πάνω από 50 παίκτες μόλις σε 2 μίση μήνες που έχει ξεκινήσει το ΝΒΑ έχουν μείνει εκτός, παροπλισμένοι, πολλοί αντιμετωπίσουν πολύ σοβαρά προβλήματα, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που δηλώνουν ότι πονάνε, αλλά δεν αφήνουν τις ομάδες τους... ξεκρέμαστες.

Από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Πορζίνγκις μέχρι τον Γιόκιτς, τον Σεθ Κάρι, που δεν τον έχουμε δει ακόμα, τον Λόπεζ των Λέικερς τον Ρόουζ, τον Κρις Πολ, τον Μπούκερ, τον Φουρνιέ, τον ΝτιΆντζελο Ράσελ, τον Γκομπέρ, τον Πάουελ, τον Κορκμάζ, τον Ντουράντ, τον Άντονι Ντέιβις... η λίστα είναι τεράστια.

Τα πολλά προβλήματα σε Ευρώπη και ΝΒΑ έχουν κάνει αίσθηση σε όσους σχετίζονται με τις,,, γιορτές του μπάσκετ, ενώ τα πολλά και συνεχόμενα παιχνίδια είναι παράγοντας που δημιουργεί επιπλέον πίεση.

Η πραγματικότητα πάντως πρώτη φορά είναι τόσο «ωμή» γεγονός που έχει ξεκινήσει μια συζήτηση στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Το θέμα είναι η νέα χρονιά να βρει άπαντες να έχουν την υγεία τους και να μας προσφέρουν όμορφες μπασκετικές στιγμές μακρυά από τραυματισμούς.

 

NBA Τελευταία Νέα