Σπανούλης: Έκανε τα καλύτερα playoffs της καριέρας του!

Σπανούλης: Έκανε τα καλύτερα playoffs της καριέρας του!
Ο Ολυμπιακός βρίσκεται μια ανάσα πριν τον πρώτο ημιτελικό του Final 4 και εκείνος που δείχνει για ακόμα μια φορά τον δρόμο είναι ο Βασίλης Σπανούλης που έκανε τα καλύτερα playofs της καριέρας του και ετοιμάζεται για ακόμα μια πρόκληση.

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5% στο Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (21+).

Ο Ολυμπιακός στην πρώτη και πιο απαιτητική σεζόν της Euroelague κατάφερε και πήρε την πρόκριση σε ακόμα ένα Final 4.

Η πορεία του για ακόμα μια φορά ήταν εξαιρετική και η τρίτη θέση στην κανονική διάρκεια, αλλά και το πλεονέκτημα έδρας έδωσαν την ευκαιρία στους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να περάσουν το εμπόδιο της Εφές και να βρεθούν εκείνοι στις 4 κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης.

Μπροστάρης για ακόμα μια φορά, κόντρα στους Τούρκους, ήταν ο Βασίλης Σπανούλης.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού στα 34 του χρόνια, έπαιξε τα περισσότερα παιχνίδια της ευρωπαϊκής του καριέρας (έχει φτάσει ήδη τα 31 και σύντομα θα τα κάνει 32) και μάλιστα στα playoffs κόντρα στους Τούρκους έκανε ρεκόρ πόντων στην πορεία του.

Ο «Kill Bill» είναι σίγουρα ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.

Έχει κερδίσει 3 φορές τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης, έχει ανακηρυχθεί 3 φορές MVP του Final 4, έχει μπει 7 φορές στην καλύτερη 5άδα της διοργάνωσης και έχει βγει MVP της διοργάνωσης το 2013, ενώ πλεόν ξέρει καλύτερα από τον καθέναν τι χρειάζεται την σωστή στιγμή.

Μπορεί φέτος να έχασε κάποια παιχνίδια εξαιτίας τραυματισμών, στα playoffs όμως ήταν εκείνος που βγήκε μπροστά και βοήθησε την ομάδα του να φτάσει σε ακόμα ένα Final 4.

Στα φετινά παιχνίδια κόντρα στην Εφές ο Βασίλης Σπανούλης έκανε, σε αριθμούς τα καλύτερα playoffs της καριέρας του και άπαντες περιμένουν να δουν τον αρχηγό του Ολυμπιακού στο Final 4 και το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ.

Αναλυτικά η πορεία του Σπανούλη στα playoffs της διοργάνωσης:

Ο «ερυθρόλευκος» αρχηγός από το Μαρούσι μετακόμισε στον Παναθηναϊκό την σεζόν 2005/06 όταν και πήρε για πρώτη φορά μέρος στα playoffs της Euroleague.

Οι «πράσινοι» είχαν αντίπαλο την Ταού Κεράμικα και ο νεαρός Λαρισαίος γκαρντ μέτρησε 16.3 πόντους κατά μέσο όρο.

Επόμενη του συμμετοχή σε playoffs ήταν η σεζόν 2008/09, πάλι με την φανέλα των «πρασίνων», όπου ο Παναθηναϊκός πήρε και το τρόπαιο και ο Σπανούλης μέτρησε, με αντίπαλο την Σιένα, 12.3 πόντους.

Επόμενη στάση ήταν η πρώτη του σεζόν με την φανέλα του Ολυμπιακού (2010/11), όπου οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν την Σιένα και ο Σπανούλης είχε 11.3 πόντους κατά μέσο όρο.

Ακριβώς το ίδιο σενάριο επαναλήφθηκε και την επόμενη χρονιά (2011/12) με τον V- Span να μετρά 10.8 πόντους κόντρα στον ίδιο αντίπαλο.

Εκείνη ήταν και η σεζόν που ο Ολυμπιακός, τελικά πήγε στο Final 4 και πήρε την 2η Euroleague της ιστορίας του.

«Back to back» ευρωπαϊκό και οι Πειραιώτες για να φτάσουν στο Λονδίνο έπρεπε να περάσουν το εμπόδιο της Εφές.

Ο αρχηγός τους στα playoffs μέτρησε 10.4 πόντους και βοήθησε για να βρεθεί η ομάδα του σε ακόμα ένα Final 4.

Φτάσαμε αισίως στην σεζόν 2013/14 όπου οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν με μειονέκτημα έδρας την Ρεάλ Μαδρίτης και ο Σπανούλης τέλειωσε την σειρά με τους εντυπωσιακούς 16.8 πόντους, χωρίς να αλλάξει τελικά την μοίρα της ομάδας του.

Η χρονιά 2014/15 βρήκε και πάλι τον Ολυμπιακό στο Final 4 και για να φτάσει εκεί χρειάστηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα.

Ο αρχηγός των πρωταθλητών Ελλάδος μέτρησε 12.3 πόντους στα playoffs κόντρα στους Καταλανούς.

Μετά το διάλειμμα ενός χρόνου ο Ολυμπιακός βρίσκεται και πάλι στα τελικά της διοργάνωσης.

Φέτος ανέβασε κατακόρυφα το επίπεδο της, και έκανε ρεκόρ στα playoffs με 17 πόντους στους 5 αγώνες κόντρα στην Εφές δείχνοντας σε όλους ότι ξέρει πότε χρειάζεται να βγει μπροστά και να δείξει τον δρόμο και στους συμπαίκτες του.

ΣΕΖΟΝ

2005/06

2008/09

2010/11

2011/12

2012/3

2013/14

2014/15

2016/17

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ

ΤΑΟΥ

ΣΙΕΝΑ

ΣΙΕΝΑ

ΣΙΕΝΑ

ΕΦΕΣ

ΡΕΑΛ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

ΕΦΕΣ

ΠΟΝΤΟΙ

16.3

12.3

11.3

10.8

10.4

16.8

12.3

17

Σύντομα οι «ερυθρόλευκοι» θα πατήσουν το πόδι τους στην Τουρκία και την Παρασκευή θα κληθούν να δώσουν έναν από τους πιο κρίσιμους αγώνες της χρονιάς κόντρα στην ΤΣΣΚΑ.Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να γίνει και στην Κωνσταντινούπολη με τον Σπανούλη να γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τι χρειάζεται για να καταφέρεις να μην χάσεις τα μάτια σου απ΄ τον τελικό στόχο.

Ο Σπανούλης με τον Πρίντεζη και τους υπόλοιπους που έχουν μπαρουτοκαπνιστεί από τα Final 4 θα είναι εκείνοι που θα δείξουν το δρόμο και θα βγουν μπροστά για τους υπόλοιπους.