Γι' αυτό μπορεί η Γιουβέντους να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ (pics & vid)

Γι' αυτό μπορεί η Γιουβέντους να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ (pics & vid)

Γι' αυτό μπορεί η Γιουβέντους να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ (pics & vid)

bet365

Το gazzetta.gr προετοιμάζεται για τον τελικό Ρεάλ – Γιουβέντους στο Κάρντιφ και παραθέτει τους λόγους για τους οποίους η Γηραιά Κυρία μπορεί να βρεθεί στην κορυφή της Ευρώπης για πρώτη φορά μετά το 1996.

Θέλτα – Μαν. Γιουνάιτεντ με επιστροφή, αν ο Μαρσιάλ σκοράρει (21+).

Πέρασε κάτι παραπάνω από μια δεκαετία, από τις ημέρες που ο σύλλογος του Τορίνο είχε υποβιβαστεί για σκάνδαλο χειραγώγησης στημένων αγώνων και έπρεπε να βρει ξανά τρόπο να σταθεί στα πόδια της και να καταφέρει να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο, στο προσκήνιο της λαμπερής σκηνής του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου κι μονάχα του ιταλικού.

Το 2017, μετά και το βράδυ της 3ης Μαΐου στο Πριγκηπάτο, όπου η ομάδα του Μασιλιάνο Αλέγκρι έδειξε πανέτοιμη για τον μεγάλο τελικό του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ στο Κάρντιφ, έπειτα από το 2-0 που ήρθε δίχως ιδιαίτερο κόπο στον πρώτο ημιτελικό με τη Μονακό, η Γηραιά Κυρία αποδεικνύει πως ο στόχος της... ολικής επαναφοράς και της διεκδίκησης των τροπαίων σε μόνιμη βάση, έχει πλέον επιτευχθεί.

Το gazzetta.gr σκέφτεται πλέον τον μεγάλο τελικό της 3ης Ιουνίου, όταν, όπως όλα δείχνουν, η Ρεάλ Μαδρίτης θα κοντραριστεί με τη Γιουβέντους επί ουαλικού εδάφους και σκέφτεται τους λόγους για τους οποίους μπορεί πραγματικά η ιταλική ομάδα να βρεθεί στο πρώτο σκαλί του ευρωπαϊκού βάθρου, έπειτα από 21 χρόνια.

Εν αρχήν ο πιο gentleman κι απ' τους gentlemen, Τζιανλουίτζι Μπουφόν

Το αξίζει! Αυτό. Δεν χρειάζεται να πει κανείς κάτι περισσότερο για τον τεράστιο, Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Ένας τερματοφύλακας που αφήνει εποχή, ένας άνθρωπος που έχει αποδείξει πολλάκις ότι η καρδιά του το λέει και ότι ξέρει να εκτιμά και να είναι τίμιος, ένας αθλητής που αναγνωρίζει πάνω και πρώτα απ' όλα το ευ αγωνίζεσθαι και τα όσα πρεσβεύει η παρουσία του ιδίου και των ομοίων του σε έναν αγωνιστικό χώρο. Και έπειτα απ' όλα αυτά, έρχεται και η επίδοση που τον θέλει να μην έχει μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ εδώ και 10 ώρες και 21 αγωνιστικά λεπτά! Η τελευταία φορά που δέχθηκε γκολ, ήταν στο παιχνίδι με τη Σεβίλλη στη φάση των ομίλων, με το ημερολόγιο να γράφει 22 Νοέμβρη! Φαίνεται τόσο μακρινό, που ο κόσμος δεδομένα έχει αλλάξει από τότε, μέχρι και τον Μάη του 2017 που διανύουμε... Το αξίζει! Αυτό.

Τέτοια άμυνα που ο Κριστιάνο θα... χάνεται στις σκέψεις του

Για να σκοράρεις απέναντι στη Γιουβέντους, εννοείται ότι πρέπει να νικήσεις τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Μπροστά από εκείνον, όμως, πρέπει να... εγκρίνουν την αίτησή σου και οι Κιελίνι, Μπονούτσι, Μπαρτσάλι. Αν δεν σε αφήσουν αυτοί, δεν πας πουθενά. Σαν τους άνδρες που δουλεύουν «πόρτα» ένα πράγμα. Με αυτούς, η Γιουβέντους έγινε η πρώτη ομάδα μετά την Άρσεναλ (από τη σεζόν 2005-2006) που κράτησε ανέπαφη την εστία της στα πέντε πρώτα ματς νοκ-άουτ φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ, με τους «κανονιέρηδες» να το έχουν πετύχει σε έξι παιχνίδια, την αγωνιστική περίοδο που έφτασαν μέχρι και τον μεγάλο τελικό και ηττήθηκαν από τη Μπαρτσελόνα στο Μονακό. Η Ρεάλ, βέβαια, δεν είναι Μονακό, οι ποδοσφαιριστές είναι πολύ πιο έτοιμοι, έμπειροι και ικανοί από αυτούς του Λεονάρντο Ζαρντίμ, δεδομένα όμως ο Κριστιάνο Ρονάλντο και οι υπόλοιποι σκέφτονται ήδη και προβληματίζονται για την μέθοδο που θα πρέπει ν' ακολουθήσουν.

Πείτε τον ξανά χοντρό και θα δείτε...

Γκονζάλο Ιγουαΐν. Ο... χοντρός (η αλήθεια είναι ότι τα λίγα παραπανίσια κιλά φαίνονται), απαντά συνεχώς στο γήπεδο όταν πρέπει και το έκανε και στο «Louis II» και έχει φτάσει πλέον στα 31 τέρματα μέσα στην αγωνιστική περίοδο, στη δεύτερη καλύτερη επίδοσή του ανάμεσα στις κορυφαίες που έχει κάνει με τις ομάδες στις οποίες έχει αγωνιστεί. Είχε φτάσει στα 38 με τη φανέλα της Νάπολι πέρυσι, ενώ με τη Ρεάλ Μαδρίτης είχε 29 τέρματα τη σεζόν 2009-2010. Όσο κι αν έχει άτυχες στιγμές μέσα στο παιχνίδι, όπως η τούμπα πριν από το πρώτο γκολ στο Μονακό, όσο κι αν με την εθνική ομάδα της Αργεντινής δεν έχει την ίδια αποτελεσματικότητα, η Γιουβέντους απολαμβάνει τις πολύτιμες – όπως έχουν αποδειχθεί – υπηρεσίες του, με τον έμπειρο στράικερ να βρίσκεται ακριβώς εκεί που πρέπει στις ασίστ του Ντάνι Άλβες για να διαμορφώσει μόνος του, με ελάχιστες φάσεις, αυτό το 2-0 στο Πριγκηπάτο.

Το τρομερό transition στο παιχνίδι της Γιούβε

Ότι η άμυνα είναι το δυνατό της σημείο δεν χρειάζεται επεξήγηση. Το είδαν και το αντιλήφθηκαν όλοι πολύ καλά. Εδώ, ολόκληρη Μπαρτσελόνα, έπειτα από τα έξι γκολ που πέτυχε απέναντι στην Παρί στον επικό επαναληπτικό αγώνα της φάσης των «16», όση ώρα και να έπαιζε απέναντι στους «μπιανκονέρι», γκολ δεν θα έβαζε. Ωστόσο, αυτό στο οποίο αξίζει κανείς να σταθεί στο παιχνίδι της Γιουβέντους, είναι και η μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση και φυσικά η κατάληξη στο βάθος της αντίπαλης εστίας. Μια ματιά στο ριπλέι της φάσης από την οποία ήρθε το πρώτο γκολ κόντρα στη Μονακό, αρκεί. Πέντε πάσες, ξεδίπλωμα στο γήπεδο, δύο τακουνιές, πλασέ στην κίνηση ακολουθώντας σωστά και στο κατάλληλο timing την πορεία της μπάλας. Τόσο απλά, εκτός έδρας γκολ, αυτομάτως απόκτηση αβαντάζ και τέλος. Ακόμα κι αν η ομάδα του Αλέγκρι δεν πήρε κάτι από συνεργασία Ντιμπάλα – Ιγουαΐν στο ματς με τους Γάλλους, τη στιγμή που ο πρώτος δεν μπορούσε να δώσει ουσία στην παρουσία του κοντά στον συμπατριώτη του, το έκανε ο Ντάνι Άλβες, που έφτασε στις 23 ασίστ στο Τσάμπιονς Λιγκ (από τη σεζόν 2007-2008), έναντι των 29 που μετράει ο Κριστιάνο Ρονάλντο! Μάλιστα, ο Βραζιλιάνος μπακ (με αρκετές κούρσες μέχρι την αντίπαλη περιοχή στο τελευταίο παιχνίδι) είναι μαζί με τον Καρβαχάλ οι αμυντικοί με τις περισσότερες ασίστ (4) για φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κάπου ακούγονται κραυγές από Βαρκελώνη μεριά...

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα