Όταν ο ΠΑΟΚ ψάχνει την ανατροπή (pics)

Όταν ο ΠΑΟΚ ψάχνει την ανατροπή (pics)

bet365

Το έργο του ΠΑΟΚ για να βρεθεί στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας είναι πολύ δύσκολο, μετά την ήττα του με 2-0 από τον Παναθηναϊκό στον πρώτο ημιτελικό, αλλά ο «Δικέφαλος» ξέρει τον τρόπο…

Δεν είναι η πρώτη φορά, που ο «Δικέφαλος» καλείται να επιστρέψει από την… κόλαση (του αποκλεισμού) στον… παράδεισο (της πρόκρισης) έχοντας το δεύτερο παιχνίδι στην Τούμπα. Γυρίζοντας το ρόλοι του χρόνου αρκετά πίσω θα συναντήσουμε αρκετές ανάλογες περιπτώσεις.

Αρχικά το 1980 «γύρισε» το εις βάρος του 1-0 κόντρα στον Άρη κερδίζοντας στην παράταση 2-0 στον δεύτερο προημιτελικό, που είχε γίνει στο Καυτανζόγλειο Στάδιο και έχει μείνει στην ιστορία ως «ο προημιτελικός των τενεκέδων».

Στα ημιτελικά του 1985 ο «Δικέφαλος» είχε ηττηθεί 2-0 από τον Παναθηναϊκό στον πρώτο ημιτελικό, που είχε γίνει στο ΟΑΚΑ, αλλά στην Τούμπα συνέτριψε τους «πράσινους» με 4-0 (Σίγγας 39’, Κωστίκος 44’, Αλεξανδρίδης 64’, Καρασαββίδης 80’).

Έξι χρόνια αργότερα το ίδιο ζευγάρι συναντήθηκε στα ημιτελικά. Με το 2-0 του πρώτου αγώνα στην Αθήνα, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που πήρε την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης, παρά την ήττα του με 1-0 (Σκαρτάδος 51’) στη ρεβάνς της Τούμπας, όπου έγιναν πολλά εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Τη σεζόν 1991-92 έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης, έχοντας ανατρέψει δύο εις βάρος του σκορ. Πρώτα στους «8» επιστρέφοντας από το εις βάρος του 2-0 του πρώτου αγώνα με τη Δόξα και επικρατώντας 4-0 στην Τούμπα. Στα ημιτελικά ηττήθηκε με 2-0 (Αλεξανδρής, Μανωλάς) από την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, στη ρεβάνς όμως ήταν αυτός που πήρε την πρόκριση φτάνοντας με ηγέτη τον Γιώργο Τουρσουνίδη και σκόρερ τους Τζούρτζεβιτς (16’), Αλεξίου (68’, 104’) στη μεγάλη ανατροπή!

Πριν από τέσσερα χρόνια, σεζόν 2012-13, η Καλλιθέα δεν ολοκλήρωσε το θαύμα της απέναντι στον ΠΑΟΚ. Μετά τη νίκη της με 2-0, στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «16», γνώρισε την ήττα με 6-0 στη Τούμπα.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα