Οι Έλληνες του Ολυμπιακού σκόραραν το 88.3% των πόντων στη Μόσχα

Οι Έλληνες του Ολυμπιακού σκόραραν το 88.3% των πόντων στη Μόσχα
Ο Ολυμπιακός στο ματς με την ΤΣΣΚΑ βρήκε τους 76 από τους 86 συνολικά πόντους του, από τους γηγενείς παίκτες του. Το gazzetta.gr αναλύει...

Η επιρροή των Ελλήνων παικτών στον Ολυμπιακό είναι γνωστή, τεράστια και κυρίως αποτελεσματική. Σε όλα όσα έχει πετύχει η συγκεκριμένη ομάδα τα τελευταία χρόνια, οι γηγενείς παίκτες και προπονητές έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο. Όχι πως ξένοι παίκτες που έχουν περάσει δεν έχουν προσφέρει πολλά και σημαντικά, αλλά όχι όσα οι Έλληνες.

Παίξε νόμιμα στην Sportingbet με επιστροφή στοιχήματος στο Ρεάλ Μ. – Ατλέτικο Μ., αν ο Ρονάλντο σκοράρει το πρώτο γκολ (21+).

Στην τελευταία νίκη του Ολυμπιακού στην Euroleague στο Βελιγράδι, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τελείωσε εκείνο το ντέρμπι με 5 Έλληνες ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και στο ματς της Μόσχας απέναντι στην ισχυρή ΤΣΣΚΑ.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εμπιστεύεται τους συμπατριώτες του στα κρίσιμα σημεία και αυτοί φροντίζουν να το ανταποδίδουν.

Οι Έλληνες παίκτες του Ολυμπιακού κόντρα στην ΤΣΣΚΑ κατάφεραν κάτι που όμοιό του δεν θυμόμαστε τα τελευταία χρόνια. Σκόραραν τους 76 από τους 86 πόντους της ομάδας τους, δηλαδή το 88.3% των συνολικών πόντων των Πειραιωτών.

Σίγουρα η απουσία των Γκριν και Λοτζέσκι λόγω τραυματισμού έπαιξε ρόλο, σίγουρα η κακή κατάσταση του Γιανγκ επηρέασε τον χρόνο συμμετοχής του όμως αυτό δε σημαίνει αυτομάτως ότι οι Έλληνες παίκτες θα ανταποκριθούν.

Ο ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΑΤΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΤΣΣΚΑ

ΠΑΙΚΤΕΣ

ΠΟΝΤΟΙ

ΜΠΙΡΤΣ

2

ΓΙΑΝΓΚ

4

ΟΥΟΤΕΡΣ

0

ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ

4

ΕΛΛΗΝΕΣ

76

ΣΥΝΟΛΟ

86

Ανάλογη απόδοση είχε συμβεί και στο Βελιγράδι, παιχνίδι στο οποίο οι Έλληνες παίκτες του Ολυμπιακού σκόραραν το 81.3% των πόντων της ομάδας (53/66). Σε εκείνη την αναμέτρηση απουσίαζε μόνο ο Ματ Λοτζέσκι ενώ όλοι ξένοι παίκτες είχαν αγωνιστεί τουλάχιστον 9'.

Ο ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΑΤΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ

ΠΑΙΚΤΕΣ

ΠΟΝΤΟΙ

ΓΚΡΙΝ

8

ΜΠΙΡΤΣ

2

ΓΙΑΝΓΚ

1

ΟΥΟΤΕΡΣ

2

ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ

0

ΕΛΛΗΝΕΣ

53

ΣΥΝΟΛΟ

66