Αυτά «ζητάει» η Ελλάδα από την τελευταία αγωνιστική των ομίλων!

Αυτά «ζητάει» η Ελλάδα από την τελευταία αγωνιστική των ομίλων!

bet365

Κρίσιμη εβδομάδα για την κατάταξη της Ελλάδας και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τα παιχνίδια που θα κρίνουν την «αφετηρία» της επόμενης σεζόν.

Λίγο πριν την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων στις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις, το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τι... ζητάει η Ελλάδα, προκειμένου να κάνει πιο εύκολη την επιστροφή της στην 13η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA.

Φέτος, είδαμε για πρώτη φορά πόσα πλεονεκτήματα χάσαμε, πέφτοντας στην 14η θέση, με τον Ολυμπιακό να... πληρώνει το μάρμαρο και να μένει εκτός ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά μετά την σεζόν 2010/11.

Με την πορεία που έχουν μέχρι στιγμής οι Ελληνικές ομάδες, θα πρέπει να αισθανόμαστε και τυχεροί που καταφέραμε να διατηρήσουμε τα κεκτημένα και να μην πέσουμε ακόμα πιο χαμηλά, όμως για την νέα σεζόν, υπάρχει μία μεγάλη ευκαιρία.

Ας δούμε γιατί...

Για αρχή, καλό θα ήταν να αναφέρουμε την «λογική» της συγκεκριμένης βαθμολογίας. Μετράει τις επιδόσεις κάθε ομάδας τα τελευταία 5 χρόνια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και κρίνει, έτσι, πόσες ομάδες θα συμμετέχουν από κάθε χώρα στις δύο διοργανώσεις.

Η ευκαιρία, λοιπόν, είναι στην χρονιά που «χάνεται»... Για την Ελλάδα, ήταν μία πολύ κακή χρονιά που ξεφορτώνεται, ουσιαστικά, την ώρα που μερικές από τις βασικές ανταγωνίστριες χώρες είχαν συγκεντρώσει πολύ περισσότερους βαθμούς. Ειδικά η Ελβετία, είναι η πιο... ευάλωτη χώρα, την οποία θα έχουμε την ευκαιρία να προσπεράσουμε, η ακόμα καλύτερα, να ξεκινήσουμε από «πάνω» της την νέα σεζόν!

Σε αντίθεση με την Ελλάδα, που χάνει 4.400 βαθμούς, στους Ελβετούς θα αφαιρεθούν 8.375, σχεδόν οι διπλοί. Από την άλλη, βέβαια, υπάρχει και η Αυστρία που έχει μπει δυναμικά και διεκδικεί επίσης να ξεκινήσει από την 13η θέση την νέα σεζόν. Το θετικό, όμως, είναι πως είναι πολύ πιθανό οι δύο χώρες να μην έχουν εκπρόσωπο στις νοκ άουτ φάσεις.

Έτσι θα ήταν η βαθμολογία του χρόνου, αν σταματούσαν σήμερα οι διοργανώσεις:

Ελβετία:

Έχει 3 εκπροσώπους, μεταξύ των οποίων η Γιοπυνγκ Μπόις που έχει αποκλειστεί και τυπικά από τον όμιλο του Ολυμπιακού. Εκτός διοργανώσεων θα μείνει και η Βασιλεία, αν δε καταφέρει να πάρει καλύτερο αποτέλεσμα κόντρα στην Άρσεναλ από την Λουντογκόρετς που αντιμετωπίζει την Παρί. Πολύ δύσκολο είναι και το έργο και της 3ης ομάδας, της Ζυρίχης, που θέλει νίκη στην Τουρκία επί της Ανκαρασπορ!

Αυστρία:

Κι εδώ η κατάσταση δεν είναι... εύκολη, αφού από τις επίσης 3 εκπροσώπους, μόνο μία ελπίζει. Σάλτσμπουργκ και Ραπίντ έχουν ήδη αποκλειστεί και μαθηματικά, οπότε μόνο η Αούστρια μπορεί να ελπίζει. Για να περάσει, όμως, θα πρέπει να νικήσει την Βικτόρια Πλζεν κιαι να μη νικήσει η Άστρα την Ρόμα στην Ρουμανία.

Ελλάδα:

Ο Ολυμπιακός έχει ήδη περάσει, ο Παναθηναϊκός έχει αποκλειστεί και το μόνο ερωτηματικό είναι ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» αναπτέρωσε τις ελπίδες του μετά το διπλό με την Φιορεντίνα και έχει αρκετά σενάρια για να ελπίζει σε πρόκριση, τα οποία μπορείτε να δείτε ΕΔΩ αναλυτικά.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα