Μάικ... Μπουρούσης και Γιάννης... Τζέιμς!

Μάικ... Μπουρούσης και Γιάννης... Τζέιμς!

Γιώργος Κούβαρης
Μάικ... Μπουρούσης και Γιάννης... Τζέιμς!

bet365

Η επιστροφή του Μάικ Τζέιμς στην ενεργό δράση όχι μόνο λύνει τα χέρια του Τσάβι Πασκουάλ στη θέση του πόιντ γκαρντ, αλλά συμπληρώνει ιδανικά και τον Γιάννη Μπουρούση. Το gazzetta.gr αναλύει!

Είναι γεγονός ότι η απουσία του Μάικ Τζέιμς στοίχισε πολύ στους «πράσινους». Οι 51 μέρες που έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης λόγω της απερισκεψίας του να «κατεβάσει» μια τζαμαρία στο ΟΑΚΑ, είχε σοβαρό αντίκτυπο στα παιχνίδια της ομάδας.

Από τη μία, ο Νικ Καλάθης ένιωθε... μοναξιά και έπρεπε να παίζει 33 λεπτά σε κάθε ματς με αποτέλεσμα να έχει τον τρίτο περισσότερο χρόνο συμμετοχής στην EuroLeague (299:22) μετά τους Κιθ Λάνγκφορντ (318:04) και Ταϊρίς Ράις (301:39) και από την άλλη, κάθε φορά που έπρεπε να πάρει τις απαραίτητες «ανάσες» χανόταν ο ρυθμός και ενέργεια στο παρκέ. Όχι πια...

Ο Αμερικανός γκαρντ, αν και ανέτοιμος, έδειξε από το πρώτο του ματς ότι μπορεί να κρατήσει σε υψηλό τέμπο τον ρυθμό χωρίς να φανεί η απουσία του Καλάθη. Βέβαια στο παιχνίδι με τη Νταρουσάφακα έμειναν ταυτόχρονα στο παρκέ για αρκετή ώρα, περισσότερο τη στιγμή που η τουρκική ομάδα ήταν απειλητική και χρειαζόνταν η έξτρα πίεση στην περιφέρεια. Το σίγουρο είναι ότι ο Τζέιμς θα επιστρέψει... δριμύτερος.

Τουλάχιστον αυτό έλεγε στα «πηγαδάκια» μετά το τέλος του αγώνα. Μάλιστα υποστήριζε ότι σε μια εβδομάδα θα βρίσκεται στο επίπεδο που θελει, αφού χρειάζεται προπονήσεις για φυσική κατάσταση και την ανάκτηση της αυτοπεποίθησής του.

Εκτός του Τζέιμς, εκείνος που ανεβάζει στροφές και δείχνει να «κουμπώνει» ιδανικά με τον Αμερικανός γκαρντ, δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Μπουρούση. Είναι δεδομένο ότι ο Έλληνας σέντερ έχει καλή συνεργασία μαζί του, κάτι που ειχε φανεί από τη περσινή σεζόν στην Λαμποράλ Κούτσα (σ.σ. νυν Μπασκόνια), κάτι που έχουν δηλώσει και οι δύο και κάτι που άρχισε να αχνοφαίνεται και από το παιχνίδι της Παρασκευής. Αμφότεροι έπαιξαν από 17 λεπτά και παιχνίδι με το παιχνίδι αναμένεται να σπαταλάνε περισσότερη ώρα στην ίδια πεντάδα. Ο Πασκουάλ το βλέπει, το γνωρίζει, το δουλεύει, το ανανεώνει και στα επόμενα ματς αναμένονται και τα... αποτελέσματα.

Εκτός των άλλων, ο Μπουρούσης ολοένα και ανεβάζει στροφές, αποτελώντας τον παίκτη που θα πάρει την μπάλα στο χαμηλό post και θα κάνει τη ζημιά στις αντίπαλες άμυνες. Μπορεί να είχε μόνο δύο καλάθια εντός πεδιάς, αλλά κατάφερε να κερδίσει 13 φάουλ από τους αντιπάλους του, εκ των οποίων τα εννέα σε προσπάθεια κοντά στο καλάθι. Είναι εκείνος που θα πάρει την μπάλα στο χαμηλό post για να «τελειώσει» φάσεις και ο Πασκουάλ θέλει να «δέσει» ακόμα περισσότερο το (πετυχημένο) δίδυμο με τον Τζέιμς.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα