Ό,τι πάει μέσα... γράφει!

Ό,τι πάει μέσα... γράφει!

Νίκος Ρόλλας
Ό,τι πάει μέσα... γράφει!

bet365

Το Gazzetta.gr καταγράφει τα απίστευτα και διόλου τιμητικά στατιστικά του Λουκ Στιλ στα σουτ που έχουν πάρει κατεύθυνση προς το τέρμα.

Στο ποδόσφαιρο η φράση «ότι πάει μέσα γράφει» χρησιμοποιείται αρκετά συχνά, προκειμένου να αναδείξει την αδυναμία ενός τερματοφύλακα να αποκρούσει τα σουτ που ανήκουν στην κατηγορία on target. Αυτά δηλαδή που είναι προς το τέρμα και χρειάζονται την επέμβαση του πορτιέρο, προκειμένου να μην καταλήξουν στα δίχτυα.

Συνήθως, βέβαια ο σχολιασμός αυτός εμπεριέχει μία δόση (άλλες φορές μεγάλη, άλλες μικρότερη) υπερβολής, όμως στην περίπτωση του Παναθηναϊκού και του Λουκ Στιλ, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς ο Βρετανός τερμαφύλακας αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα. Ειδικά στην εφετινή παρουσία του στους ομίλους του Europa League, όπου φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τον αποκλεισμό του «τριφυλλιού» από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Αυτό μάλιστα δεν αποτελεί απλά μία εκτίμηση ή ένα είδος κριτικής που του ασκείται, καθώς το επιβεβαιώνουν και τα συνολικά στατιστικά από την παρουσία του στα πέντε παιχνίδια με Άγιαξ, Θέλτα και Σταντάρ Λιέγης.

Το χθεσινό παιχνίδι με την ολλανδική ομάδα αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, καθώς οι γηπεδούχοι έκαναν μόλις 2 σουτ προς την εστία του των «πράσινων» και αμφότερα κατέληξαν στα δίχτυα, σύμφωνα με τα στατιστικά της UEFA. Δηλαδή, 100% αποτυχία για τον 32χρονο τερματοφύλακα...

Και δεν είναι μόνο αυτό το παιχνίδι. Η αναμέτρηση στο Amsterdam Arena ήταν απλά το... κερασάκι στην τούρτα για τον Λουκ Στιλ, ο οποίος σε κανένα από το ματς των ομίλων δεν κατάφερε να κάνει την διαφορά. Τόσο στο Βίγκο, όσο και στην Λιέγη, οι γηπεδούχοι έκαναν 3 σουτ προς την εστία και είδαν τα δύο από αυτά μπαίνουν γκολ, ενώ οι Βέλγοι στην Λεωφόρο από τις 6 τελικές που είχαν στο στόχο πανηγύρισαν 3 γκολ.

Μόνο στο ματς της πρεμιέρα των ομίλων με τον Άγιαξ, ο Άγγλος τερματοφύλακας κατάφερε να ρίξει το ποσοστό ευστοχίας των αντιπάλων κάτω από το 50% αποκρούοντας και ένα πέναλτι. Τι να το κάνεις όμως όταν από τις 6 τελικές που είχαν, οι 2 που κατέληξαν στα δίχτυα ήταν αρκετές, προκειμένου να χαρίσουν να χαρίσουν τη νίκη στον Αίαντα;

Κάνοντας έναν απολογισμό, μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση συγκεκριμένης φάσης στο Europa League, η οποία αποδείχθηκε και η τελευταία για τον Παναθηναϊκό, το ποσοστό ευστοχίας των αντιπάλων του «τριφυλλιού» στα σουτ προς την εστία είναι εντυπωσιακό. Από τα 20 συνολικά που έχουν κάνει μέχρι στιγμής Ολλανδοί, Ισπανοί και Βέλγοι, τα 11 από αυτά έχουν καταλήξει στα δίχτυα, με το ποσοστό να φτάνει το 55%!

ΠΑΙΧΝΙΔΙΓΚΟΛΣΟΥΤ ON TARGET
Παναθηναϊκός-Άγιαξ26
Θέλτα-Παναθηναϊκός23
Σταντάρ Λιέγης-Παναθηναϊκός23
Παναθηναϊκός-Σταντάρ Λιέγης36
Άγιαξ-Παναθηναϊκός22

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς λοιπόν, όταν ο τερματοφύλακας μίας ομάδας έχει ποσοστό κάτω από το 50% στις επεμβάσεις, τότε υπάρχει πρόβλημα... Και πολύ σοβαρό μάλιστα!

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα