Η Αγγλία είχε τρόπο, στόχο και... προπονητή (vids)

Η Αγγλία είχε τρόπο, στόχο και... προπονητή (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Η Αγγλία είχε τρόπο, στόχο και... προπονητή (vids)

bet365

Το gazzetta.gr σχολιάζει την αποτελεσματικότητα των Άγγλων απέναντι στους Σκωτσέζους για το τελικό 3-0 στο «Γουέμπλεϊ», τους καθοριστικούς Στάριτζ και Στέρλινγκ, αλλά και τη σημασία της στήριξης στον Σάουθγκεϊτ.

Ναι, ήταν ανώτερη. Ήταν καλύτερη στα σημεία που έπρεπε για να πάρει αυτό το παιχνίδι.

Είχε τον Σάουθγκεϊτ στον πάγκο να ξεσπά σε κάθε γκολ, ενδεχομένως και λόγω της πίεσης που αισθάνεται όταν έρχεται κάθε φορά η στιγμή που οφείλει να πείσει την Ομοσπονδία για την ικανότητά του να πάρει σε μόνιμη βάση της θέση του προπονητή των «τριών λιονταριών».

Δεν ήταν τόσο κακή η Σκωτία το βράδυ της Παρασκευής στο Λονδίνο, αλλά της έλειπε αυτό που είχαν οι Άγγλοι. Τις καλές τους μονάδες σε καλή κατάσταση έπειτα και από τα όσα έχουν παρουσιάσει μέχρι στιγμής στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά και την αποτελεσματικότητα που επέτρεψε στους γηπεδούχους να φτάσουν σε τρία γκολ, στις τρεις πρώτες τελικές προσπάθειες που κατέγραψαν προς την αντίπαλη εστία!

Το 100% στην αποτελεσματικότητα της Αγγλίας δικαιολογεί σε πολύ μεγάλο βαθμό το τελικό 3-0 που έγραψε ο φωτεινός πίνακας στο «Γουέμπλεϊ», ο οποίος ίσως να ... αποπροσανατολίζει όποιον δεν έχει παρακολουθήσει το παιχνίδι. Όχι ότι οι Άγγλοι δεν δικαιούνταν αυτή τη νίκη και την επίδειξη δύναμης στην κορυφή του ομίλου που βρίσκεται στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2018, αλλά όταν όλα σου πηγαίνουν πρίμα στις καλές ευκαιρίες που δημιουργείς δίχως να έχεις ιδρώσει πολύ για να φτάσεις στο γκολ, τότε η βραδιά δεν γίνεται να εξελιχθεί άσχημα.

Οι τρεις κεφαλιές των Στάριτζ, Κέιχιλ και Λαλάνα κατέληξαν στο στόχο, σε μια επίδοση που είχε να σημειωθεί από το 2014, όταν ξανά οι Άγγλοι βρήκαν δίχτυα στις τρεις πρώτες τελικές τους προσπάθειες προς την αντίπαλη εστία! Τότε, ήταν ένα παιχνίδι απέναντι στο Περού, φιλικού χαρακτήρα, στις 30/5/14, με τον Ντάνιελ Στάριτζ να πετυχαίνει πάλι γκολ στο «Γουέμπλεϊ» και να δείχνει το δρόμο προς τη νίκη, με τον Κέιχιλ να σκοράρει (όπως το έκανε και την Παρασκευή) με τη φανέλα με το εθνόσημο και τον Γιαγκέλκα να είναι εκείνος που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Όσον αφορά τον διεθνή φορ της Λίβερπουλ που άρπαξε την ευκαιρία με την παρουσία του στο αρχικό σχήμα των «τριών λιονταριών», έχει πλέον καταφέρει να σκοράρει σε τρεις από τις τέσσερις τελευταίες φορές που έχει διαβάσει τ' όνομά του στο χαρτί με τους 11 που ξεκινούν για την Αγγλία σε εντός έδρας ματς στο «στολίδι» του Λονδίνου.

Μπορεί μέχρι στιγμής να μην έχει καταφέρει να πετύχει γκολ με την κόκκινη φανέλα στην Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο, το έχει κάνει δύο φορές στα μέχρι στιγμής παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί σε κάτι λιγότερο από δύο χρόνια, πλέον, στη Ρωσία. Μάλιστα, έχει σκοράρει δύο φορές στο Γιουρόπα Λιγκ και τέσσερις στο Λιγκ Καπ από την ημέρα που το έκανε για τελευταία φορά στο πρωτάθλημα, φτάνοντας σε σύνολο 9 τερμάτων δίχως κάποιο από αυτά να είναι στην Πρέμιερ!

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει και στους Ραχίμ Στέρλινγκ και Άνταμ Λαλάνα. Πρόκειται για δύο ποδοσφαιριστές που έχουν... μεταμορφωθεί προς το τρομερά καλύτερο, έπειτα από το περασμένο καλοκαίρι.

Κυρίως ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι, που έφτασε ν' ακούει τα εξ αμάξης από τους Άγγλους οπαδούς, οι οποίοι του χρέωσαν σε μεγάλο βαθμό την άσχημη εικόνα της εθνικής ομάδας λόγω και της δικής του κάκιστης – ομολογουμένως – απόδοσης κατά τη διάρκεια του Euro, έχει πλέον ωριμάσει πολύ και στο παιχνίδι του αλλά και ως χαρακτήρας στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που οφείλει σε αρκετά μεγάλο βαθμό στον Πεπ Γκουαρδιόλα. Δεν είναι κρυφό ότι έχει απελευθερωθεί και αισθάνεται τρομερά σημαντικός στους «πολίτες» με τον Ισπανό κόουτς και η χθεσινή (11/11) του εικόνα στις πτέρυγες της Αγγλίας, στην τριπλέτα πίσω από τον Στάριτζ μαζί με τους Ρούνεϊ και Λαλάνα (με τον οποίο άλλαξαν πλευρές λίγο μετά την έναρξη του ματς καταστρέφοντας ένα κομμάτι της μελέτης του παιχνιδιού από τον Στράχαν) ήταν ακόμα μια απόδειξη της εξαιρετικής σεζόν που πραγματοποιεί.

Παρόμοια πράγματα ισχύουν και για τον Άνταμ Λαλάνα που στη Λίβερπουλ έχει τους Κουτίνιο και Φιρμίνο για να κάνουν... παπάδες και μεταφέρει αυτή τη «φλόγα» και την όρεξη για ποδόσφαιρο στα «τρία λιοντάρια». Ήταν ο άνθρωπος που στην έναρξη της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου είχε σκοράρει στο 95ο λεπτό του αγώνα για να κάνει η Αγγλία ποδαρικό με το δεξί και αυτό του έδωσε ακόμα μεγαλύτερο αέρα από πολύ νωρίς μέσα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Κλείνοντας, το θέμα Σάουθγκεϊτ. Έχει κερδίσει τους διεθνείς, έκαναν αναφορά σ' εκείνον στις δηλώσεις τους λίγο μετά το παιχνίδι με τους Σκωτσέζους και τον στήριξαν ανοιχτά για να πάρει τη θέση από την οποία απομακρύνθηκε πριν από λίγο καιρό λόγω του σκανδάλου που βγήκε στην επιφάνεια, ο Σαμ Άλαρνταϊς. Με τον Ρούνεϊ να δηλώνει πως τον εμπιστεύεται και ότι θα πρέπει να παραμείνει στο «τιμόνι», αλλά πολύ περισσότερο με την ατάκα του Άνταμ Λαλάνα πως ο Σάουθγκεϊτ έχει «σταθεροποιήσει το καράβι», έκφραση που έχει ύψιστη σημασία για τη... ηλεκτρική καρέκλα στον πάγκο των «τριών λιονταριών», είναι ίσως η πρώτη φορά τα τελευταία αρκετά χρόνια που είναι τέτοιας κοινής αποδοχής ο άνθρωπος που κρατάει τα ηνία από την άκρη της γραμμής του πλαγίου άουτ...

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα