Αλλάζουν τα πάντα στα έσοδα του Τσάμπιονς Λιγκ!

Gazzetta team
Αλλάζουν τα πάντα στα έσοδα του Τσάμπιονς Λιγκ!

bet365

Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι αλλαγές στα οικονομικά έσοδα του Τσάμπιονς Λιγκ, με τις ισχυρές ομάδες να είναι οι ευνοημένες!

Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο στα οικονομικά έσοδα των ομάδων από το Τσάμπιονς Λιγκ του 2018 και έπειτα, με την UEFA να αλλάζει τα πάντα στον τρόπο με το οποίο θα υπολογίζονται.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η «Live Sport», η μεγαλύτερη αλλαγή θα είναι στο market pool, το οποίο θα μειωθεί. Αυτή τη στιγμή το συνολικό ποσό που παίρνει μια ομάδα από το Τσάμπιονς Λιγκ, βγαίνει από το market pool (40%), τα εγγυημένα έσοδα (30%) και τα αποτελέσματα (30%).

Το market pool όμως από το 2018 πέφτει στο 15%, τα εγγυημένα έσοδα στο 25%, ενώ τα αποτελέσματα παραμένουν σταθερά στο 30%. Όπως καταλαβαίνεται περισσεύει ένα 30%, το οποίο πηγαίνει στον συντελεστή της ομάδα στην ιδική βαθμολογία της UEFA. Όμως, αυτό το 30% θα το παίρνουν μόνο όσες ομάδες βρίσκονται από το 1 έως το 32 της κατάταξης και για την βαθμολογία πλέον θα λαμβάνεται υπ' όψιν η τελευταία 10ετία και όχι η 5ετία.

Σε ότι αφορά το ποσό για το οποίο μιλάμε, αυτό είναι 600.000.000 ευρώ, ωστόσο παραμένει ακόμα άγνωστο πως θα μοιραστεί στους συλλόγους.

Τι σημαίνει αυτό; Πως οι «μικρομεσαίοι» σύλλογοι της διοργάνωσης χάνουν έσοδα. Για παράδειγμα, ο Ολυμπιακός από τα 28.5 εκ. ευρώ της σεζόν 2015-16, με το νέο σύστημα θα έπαιρνε 19 με 21 εκ. ευρώ, 7.5 με 9.5 εκ. ευρώ λιγότερα δηλαδή. Θα έπαιρνε όμως και το bonus του συντελεστή μιας και βρίσκεται στην 26η θέση της ειδικής βαθμολογίας, κάτι που δεν θα συνέβαινε με τον ΠΑΟΚ που είναι στην 61η, ή τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ που βρίσκονται ακόμα χαμηλότερα.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα