«Show me the money»! (pics & vid)

«Show me the money»! (pics & vid)

bet365

Με το σάλαρι καπ να ανεβαίνει στα 94 εκατομμύρια δολάρια οι ομάδες του ΝΒΑ δεν διστάζουν να πληρώσουν αδρά τους παίκτες που θέλουν να κρατήσουν ή να εντάξουν στο δυναμικό τους.

Το 1996 είχε παιχτεί στους κινηματογράφους η ταινία «Τζέρι Μαγκουάιρ». Τι σχέση έχει αυτό με το ΝΒΑ; Πρακτικά καμία, αλλά όσοι την έχουν δει σίγουρα θα θυμούνται την χαρακτηριστική σκηνή όπου ο Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ (υποδυόταν παίκτη του NFL) ζητάει από τον ατζέντη του στην ταινία, Τομ Κρουζ (υποδυόταν τον Τζέρι Μαγκουάιρ), να φωνάξει δυνατά στο τηλέφωνο «show me the money». Είκοσι χρόνια μετά η ίδια περίπου σκηνή πρέπει να εκτυλίχτηκε ανάμεσα στους παίκτες του ΝΒΑ και τους εκπροσώπους τους.

Το ΝΒΑ πλέον μπήκε στην καλύτερη εποχή της ιστορίας του από οικονομικής πλευράς, καθώς από τη νέα σεζόν θα τεθεί σε ισχύ το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο με το ESPN αξίας 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων και οι ομάδες πλέον έχουν την πολυτέλεια να διαθέσουν χρήματα με το τσουβάλι. Από την πρώτη μέρα κιόλας που είχαν το δικαίωμα να διαπραγματευτούν με τους ελεύθερους παίκτες συμφωνήθηκαν τα τέσσερα από τα εφτά πιο ακριβά συμβόλαια στην ιστορία (σ.σ. τα ακριβή ποσά αλλάζουν ανάλογα με το που θα σταθεροποιηθεί το σάλαρι καπ κατά τη διάρκεια των συμβολαίων).

Οι Γκρίζλις προκειμένου να κρατήσουν τον Μάικ Κόνλεϊ θα του δώσουν 153 εκατομμύρια δολάρια για πέντε χρόνια κάτι που σημαίνει ότι προς το παρόν τουλάχιστον θα είναι ο κάτοχος του πιο ακριβού συμβολαίου στην ιστορία. Έτσι ο 28χρονος πλέι μέικερ θα γίνει ο τρίτος παίκτης μετά τον Μάικλ Τζόρνταν (τη σεζόν 97/98 είχε τις μεγαλύτερες ετήσιες αποδοχές στην ιστορία με 33 εκατομμύρια δολάρια) και τον Κόμπι Μπράιαντ που θα αμειφθεί με περισσότερα από 30 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

«Χρυσές» συμφωνίες θα υπογράψουν επίσης ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν (θα πάρει 139 εκατ. από τους Ράπτορς για πέντε χρόνια), ο Αντρέ Ντράμοντ (οι απολαβές του στους Πίστονς θα φτάσουν τα 130 εκατ. μέσα στην επόμενη πενταετία) και ο Μπράντλεϊ Μπιλ (θα υπογράψει με τους Ουίζαρντς για πέντε χρόνια έναντι 130 εκατ.). Μέχρι πρότινος μεγαλύτερα συμβόλαια από αυτούς τους τέσσερις είχαν υπογράψει μόνο Νταμιάν Λίλαρντ (συμφώνησε πέρυσι με τους Μπλέιζερς για πενταετή επέκταση έναντι 140 εκατομμυρίων) και ο Κόμπι Μπράιαντ (οι Λέικερς του είχαν δώσει το 2004 136 εκατ. για εφτά χρόνια) ο οποίος είναι ο μόνος από όλους αυτούς που είχε πάρει πρωτάθλημα πριν από το τεράστιο συμβόλαιο.

Μάλιστα ο Κόνλεϊ μαζί με τον Μπιλ και τον Νικολά Μπατούμ (θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος Γάλλος αθλητής όλων των εποχών), που θα πάρει 120 εκατομμύρια δολάρια για πέντε χρόνια από τους Χόρνετς, είναι οι πρώτοι παίκτες στην ιστορία που υπογράφουν συμβόλαιο αξίας 100 εκατομμυρίων και βάλε χωρίς να έχουν γίνει All Star. Επίσης ο Κόνλεϊ, ο Μπατούμ και ο Ντράμοντ θα κάνουν παρέα στον Ζερμέιν Ο'Νιλ (είχε πάρει 126 εκατ. Από τους Πέισερς το 2003 για εφτά χρόνια) που μέχρι τώρα ήταν ο μόνος που είχε πάρει τέτοιο συμβόλαιο με κάτω από 14 πόντους μέσο όρο καριέρας στο σκοράρισμα.

Την επτάδα με τα ακριβότερα συμβόλαια στην ιστορία του ΝΒΑ συμπληρώνει ο Άντονι Ντέιβις ο οποίος πέρυσι υπέγραψε συμφωνία αξίας 145 εκατομμυρίων δολαρίων με τους Πέλικανς αλλά επειδή δεν ψηφίστηκε φέτος στην βασική πεντάδα της Δύσης για το All Star Game θα χάσει ένα μπόνους που μπορεί να φτάσει τα 25 εκατομμύρια. Τα χρήματα σίγουρα είναι πολλά αλλά μάλλον δεν θα τον πειράξει ιδιαίτερα. Έτσι κι αλλιώς την επόμενη φορά που θα αναζητήσει καινούργιο συμβόλαιο θα μπορεί να πάρει ακόμα περισσότερα.Το επόμενο καλοκαίρι το σάλαρι καπ αναμένεται να πλησιάσει τα 110 εκατομμύρια δολάρια και φυσικά θα συνεχίσει να ανεβαίνει. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν στο ΝΒΑ λεφτά υπάρχουν και όσο υπάρχουν η απαίτηση των παικτών θα είναι μία και μοναδική. «Show me the money»!

 

NBA Τελευταία Νέα