Το Top10 των πιο πλούσιων ομάδων του κόσμου

Θοδωρής Βασίλης
Το Top10 των πιο πλούσιων ομάδων του κόσμου

bet365

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η πιο πλούσια ομάδα στην Ευρώπη για την σεζόν που μας πέρασε με την Μπαρτσελόνα να την ακολουθεί, και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κλείνει την τριάδα.

Είναι οι κορυφαίες ομάδες στην Ισπανία, αλλά και οι πιο πλούσιες στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη. Ρεάλ και Μπαρτσελόνα βρίσκονται στην κορυφή της ετήσιας λίστας της Deloitte των ποδοσφαιρικών συλλόγων με τα μεγαλύτερα έσοδα, με την «βασίλισσα» να έχει τα πρωτεία και στην έρευνα του London School of Marketing για την πιο ακριβή ομάδα στην Ευρώπη!

Η Μπαρτσελόνα μπορεί να είναι η κορυφαία ομάδα στον κόσμο μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, αλλά έξω από αυτό βλέπει την πλάτη της αιωνίου αντιπάλου! Σύμφωνα με την έρευνα της Football Money League της Deloitte, η Ρεάλ είναι η ακριβότερη ομάδα στον κόσμο με την Μπαρτσελόνα να την ακολουθεί κατά πόδας. Πίσω από τους δύο γίγαντες της Ισπανίας βρίσκεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, πως πέντε ομάδες της Premier League είναι στην πρώτη δεκάδα.

Για την έρευνα υπολογίστηκαν τα έσοδα των δέκα κορυφαίων ποδοσφαιρικών συλλόγων στον κόσμο τα οποία έφθασαν στο αστρονομικό ποσό των 6,6 δισ. ευρώ για την αγωνιστική σεζόν που μας πέρασε (2014-2015). Στην πρώτη θέση παρέμεινε -για 11η συνεχόμενη φορά- η Ρεάλ Μαδρίτης με έσοδα 577 εκατ. ευρώ έναντι 549 εκατ. ευρώ που είχε την σεζόν 2013-2014, παρά το γεγονός ότι αγωνιστικά η ομάδα δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιο τίτλο.

Παίξε ένα στοίχημα στο Σοσιεδάδ - Μάλαγα και μόνο στη Vistabet, πάρε τα λεφτά σου πίσω αν καταλογιστεί πέναλτι, αλλά και έως 100% bonus στο παρολί!

Αντίθετα, η Μπαρτσελόνα είδε την εικόνα της με το τρεμπλ να μετουσιώνεται και σε οικονομικά κέρδη η οποία είδε τα έσοδά της να αυξάνονται στα 560 εκατ. ευρώ έναντι 484 εκατ. ευρώ, ανεβαίνοντας στην δεύτερη θέση της λίστα, από την τέταρτη στην οποία βρισκόταν. Από την δεύτερη στην τρίτη θέση έπεσε η Μάντσεστερ Γιουνάινεντ, πληρώνοντας την κακή της παρουσία στις εγχώριες διοργανώσεις έχοντας μείνει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ με τα έσοδά της να παραμένουν σχεδόν τα ίδια.

Στην τέταρτη θέση ανέβηκε η Παρί Σεντ Ζερμέν με έσοδα 480 εκατ. ευρώ μετά την εντυπωσιακή της πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αντίθετα, η ομάδα που είχε την μεγαλύτερη πτώση ήταν η Μπάγερν Μονάχου η οποία με έσοδα 474 εκατ. ευρώ είδε να χάνει δύο θέσεις και να πέφτει στην 5η θέση.

Το αξιοσημείωτο της λίστας είναι ότι στην δεκάδα βρίσκονται ομάδες όπως η Τσέλσι, η Άρσεναλ, η Λίβερπουλ, οι οποίες δεν έκαναν κάτι το αξιοσημείωτο στην Ευρώπη. Την δεκάδα την συμπληρώνει η Γιουβέντους η οποία έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ έχοντας παράλληλα κατακτήσει και το πρωτάθλημα στην Ιταλία, κάτι που δείχνει τις τεράστιες οικονομικές διαφορές που υπάρχουν μεταξύ Αγγλίας και Ιταλίας.

«Είναι ενδιαφέρον το γεγονός πως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η Μπάγερν στηρίζονται τόσο από τους φιλάθλους του. Για το λόγο αυτό άλλωστε ανταγωνίζονται άλλους συλλόγους που έχουν πιο ισχυρούς προέδρους. Το ποδόσφαιρο παραμένει το μοναδικό άθλημα στον Πλανήτη με τόσο πάθος και μεράκι. Οι ευρωπαϊκές ομάδες ξέρουν τον τρόπο, έχουν υποστηρικτές σε περισσότερες από 80 χώρες και κάνουν σωστές καμπάνιες. Το μέλλον είναι λαμπρό για το ποδόσφαιρο με βάση το μάρκετινγκ. Παρά τα πρόσφατα γεγονότα στη FIFA, η ίδια η μάρκα του ποδοσφαίρου δεν έχει αμαυρωθεί» ανέφερε ο Τζακ ντε Κοκ, υπεύθυνος της έρευνας του London School of Marketing φανερώνοντας ότι πλέον το ποδόσφαιρο δεν είναι πια ένα απλό ποδοσφαιρικό παιχνίδι.

Αναλυτικά οι δέκα πιο πλούσιες ομάδες:

1) Ρεάλ Μαδρίτης (577 εκατ ευρώ)

2) Μπαρτσελόνα (560. εκατ. ευρώ)

3) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (519 εκατ. ευρώ)

4) Παρί Σεντ Ζερμέν (480 εκατ. ευρώ)

5) Μπάγερν Μονάχου (474 εκατ. ευρώ)

6) Μάντσεστερ Σίτι (463 εκατ. ευρώ)

7) Άρσεναλ (435 εκατ. ευρώ)

8) Τσέλσι (420 εκατ. ευρώ)

9) Λίβερπουλ (391 εκατ. ευρώ)

10) Γιουβέντους (323 εκατ. ευρώ)

 

Τελευταία Νέα