Αύξηση εξόδων για μεταγραφές κατά 44.2% απ' το 2011 ανακοίνωσε η FIFA!

Δημήτρης Ρούσσος
Αύξηση εξόδων για μεταγραφές κατά 44.2% απ' το 2011 ανακοίνωσε η FIFA!

bet365

Η FIFA TMS έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για το ποδόσφαιρο σε παγκόσμια κλίμακα για το 2015, παρουσιάζοντας μια τεράστια αύξηση των μεταγραφικών δαπανών για παίκτες.

Σύμφωνα λοιπόν με το Global Transfer Market (GTM) Report 2015, ολοκληρώθηκαν 13.558 μεταγραφές παικτών σε όλο τον κόσμο την προηγούμενη χρονιά, με τον αριθμό να είναι αυξημένος κατά 3.1% απ' το 2014. Όσον αφορά τα χρήματα που δαπανήθηκαν συνολικά για τις μετακινήσεις, καταγράφηκαν 4.18 δις δολάρια, κατά 2.6% αυξημένα απ' την προηγούμενη χρονιά και 44.2% απ' το 2011!

Παράλληλα, παρουσιάστηκε το GTM 2016, το οποίο σε 45 σελίδες καλύπτει τα θέματα που αναδείχθηκαν και συζητήθηκαν στην παγκόσμια Ομοσπονδία ποδοσφαίρου το 2015.

Μέσα απ' το Διεθνές Μεταγραφικό Συγκριτικό Σύστημα (ITMS), η FIFA συλλέγει στοιχεία για τις μεταγραφές παγκοσμίως, παίρνοντας τα απευθείας απ' τα 209 μέλη της και από περισσότερους από 6.500 επαγγελματικούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους. Αυτό επιτρέπει στην Ομοσπονδία να δημοσιεύει τα δεδομένα μετά απ' την πληρέστερη, ακριβέστερη και πιο αξιόπιστη μελέτη μπορεί να γίνει στην αγορά από κάθε άλλη πηγή.

Συγκεκριμένα:

  • Καταγραφή στοιχείων για τη διεθνή μεταγραφική δραστηριότητα απ' τον Οκτώβριο του 2010.

  • Συνέπειες της μεταγραφικής πολιτικής των συλλόγων της Βραζιλίας μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο 2014.

  • Ποδόσφαιρο και πολιτική: Η επίδραση των γεωπολιτικών εξελίξεων στη μεταγραφική δραστηριότητα των συλλόγων παγκοσμίως.

  • Η επέκταση της Κίνας και η πτώση της Βραζιλίας στο μεταγραφικό «παζάρι».

  • Επεξήγηση των τάσεων

  • Μεταγραφικές στρατηγικές: Η επίδραση τους στους νεαρούς παίκτες ανά τον κόσμο και οι επιρροές των διεθνών διοργανώσεων στις μεταγραφές παικτών.

Στόχος του GTM 2016 είναι η αναλυτική παρουσίαση και εξέταση της κατάστασης στις μεταγραφές σε παγκόσμια κλίμακα, που θα βοηθήσει στην κατανόηση της αγοράς. Η ανάλυση είναι σχεδιασμένη για χρήση των επαγγελματιών του ποδοσφαίρου, όπως επίσης και για όποιον ενδιαφέρεται να κατανοήσει βαθύτερα τη διεθνή ποδοσφαιρική μεταγραφική αγορά.

 

Τελευταία Νέα