Η μισή (και βάλε) Serie A εκτός FFP!

Η μισή (και βάλε) Serie A εκτός FFP!

bet365

Η Corriere dello Sport παρουσίασε την οικονομική κατάσταση των 20 συλλόγων της Serie A, προκαλώντας θλίψη.

Το Financial Fair Play θα τεθεί 100% σε εφαρμογή από το προσεχές καλοκαίρι όπως έχει ανακοινώσει η UEFA και οι ομάδες καλούνται να βελτιώσουν τα οικονομικά τους. Στόχος, για να μην υπάρξουν ποινές, είναι να μπορούν να ξοδεύουν λιγότερα ή τουλάχιστον όσα εισπράττουν (όχι περισσότερα) και η Corriere dello Sport έκανε έρευνα για τα οικονομικά των 20 κλαμπ που είναι στη Serie A. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι είναι μόλις 8 οι ομάδες που είναι ήδη εναρμονισμένες με τους κανόνες του FFP ενώ οι άλλες 12 μόνο σε καλή κατάσταση δεν βρίσκονται.

Συγκεκριμένα, οι 8 που δεν έχουν κανένα πρόβλημα είναι οι Ουντινέζε, Κάλιαρι, Νάπολι, Λάτσιο, Μίλαν, Τορίνο, Γιουβέντους, Κιέβο.

Από εκεί και πέρα, οι άλλες 12 είναι εκτός κανονισμών, με την εφημερίδα της Ρώμης να υποστηρίζει ότι οι τέσσερις που βρίσκονται στη χειρότερη κατάσταση είναι, κατά σειρά, οι Τζένοα, Σαμπντόρια, Βερόνα, Ρόμα.

Η UEFA έχει ήδη ενημερώσει την Λέγκα ότι όποια δεν καταφέρει να είναι απολύτως ΟΚ το καλοκαίρι θα κινδυνεύει με τιμωρία όχι μόνο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά και για το πρωτάθλημα, με την Ιντερ να έχει ήδη λάβει μια... αυστηρή προειδοποίηση στην επίσκεψη του Ερικ Τοχίρ στη Νιόν τον Οκτώβριο.

 

SERIE A Τελευταία Νέα