Η Super League των χαμηλόμισθων!

Η Super League των χαμηλόμισθων!

Η Super League των χαμηλόμισθων!

Βρετανική εφημερίδα δημοσίευσε έρευνα για τον μέσο όρο των μισθών των ποδοσφαιριστών σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην 21η θέση η Super League.

Την έρευνα διεξήγε το fcbusiness Magazine για λογαριασμό της Daily Mail και τα ευρήματα βρίσκουν την Super League στην 21η θέση.

Πρόκειται για τον μέσο ορό μισθών των ποδοσφαιριστών σε ολόκληρο τον κόσμο. Φυσικά, στην πρώτη θέση και με διαφορά βρίσκεται η Premier League, ξεπερνώντας τις 2 εκατ. λίρες, ενώ ακολουθεί η Bundesliga με περίπου 1,5 εκατ. λίρες.

Η κρίση στη χώρα μας, όπως ήταν φυσικό, επηρέασε και το ποδόσφαιρο, με την Super League να βρίσκεται μόλις στην 21η θέση, κάτω από πρωταθλήματα – μεταξύ άλλων - όπως της Ελβετίας (Super League), της Σκωτίας (Premiership), της Αυστρίας (Bundesliga) και της Δανίας (Superliga).

Την πρώτη 5άδα συμπληρώνουν όπως αναμενόταν τα άλλα 3 σημαντικότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με τη Serie A να βρίσκεται στην 3η θέση, την Primera Division στην 4η και την Ligue 1 στην 5η. Αίσθηση κάνει η παρουσία της Championship στην 8η θέση, ενώ στην πρώτη 25άδα περιλαμβάνονται και τα πρωταθλήματα της Βραζιλίας (Serie A), του Μεξικού (Liga MX), της Αργεντινής (Primera Division), της Κίνας (Super League), των ΗΠΑ (MLS), της Κολομβίας (Primera A) και της Ιαπωνίας (J-League) εκτός Ευρώπης.

Ο μέσος όρος στην Ελλάδα κυμαίνεται στις 145.883 λίρες ετησίως (Δεν τα μετατρέπουμε σε ευρώ, καθώς δεν γνωρίζουμε την ημερομηνία μετατροπής τους για τις ανάγκες της έρευνας).

Best of internet