Tελικός - χρυσάφι στο Champions League

Gazzetta team
Tελικός - χρυσάφι στο Champions League

bet365

Στα 410 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ο οικονομικός αντίκτυπος που θα έχει διεθνώς η μεγαλύτερη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ στη Λισαβόνα.

Εκθεση του Πορτογαλικού Ινστιτούτου Διαχείρισης Μάρκετινγκ (IPAM) εκτιμά πως η αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Ντα Λουζ της Λισαβόνας θα ωφελήσει οικονομικά την πορτογαλική πρωτεύουσα κατά 46,3 εκατ. ευρώ ενώ το όφελος για την Ισπανία , χώρα προέλευσης των δύο φιναλίστ θα φτάσει τα 154 εκατ. ευρώ.


Στον υπόλοιπο κόσμο ο οικονομικός αντίκτυπος του τελικού εκτιμάται στα 159 εκατ. ευρώ.

Η μικρή απόσταση που χωρίζει τις δύο πρωτεύουσες της Ιβηρικής (620 χιλιόμετρα), τα τακτικά δρομολόγια του τρένου και οι πυκνές πτήσεις θα ωφελήσουν ιδιαίτερα τη Λισαβόνα. Μεταξύ άλλων υπολογίζονται 50.000 διανυκτερεύσεις των φιλάθλων των δύο μαδριλένικων ομάδων που θα κατακλύσουν την πόλη, 400.000 γεύματα και υψηλές πωλήσεις από τουριστικές δραστηριότητες. Την πορτογαλική πρωτεύουσα θα επισκεφτούν συνολικά πάνω από 70.000 Ισπανοί καθένας εκ των οποίων υπολογίζεται πως θα ξοδέψει κατά μέσο όρο 1000 ευρώ.

Εκρηξη της κατανάλωσης στο πρόχειρο φαγητό και τα σνακ, της αύξησης της διαφήμισης και των πωλήσεων στον Τύπο αλλά και του στοιχήματος υπολογίζονται μεταξύ άλλων για την Ισπανία.

Η IPAM εκτιμά πως κάθε ισπανός φίλαθλος που θα παρακολουθήσει τον τελικό στο σπίτι του θα ξοδέψει 7,5 ευρώ, ενώ αν βγει έξω η δαπάνη θα ανέβει στα 12 ευρώ.

Οσον αφορά τις ομάδες, η νικήτρια θα ωφεληθεί οικονομικά κατά 29,5 εκατ. ευρώ και η φιναλίστ με 21 εκατ. ευρώ.

Ο τελικός θα μεταδοθεί σε 180 χώρες και θα τον παρακολουθήσουν περισσότεροι από 380 εκατ. τηλεθεατές.

Ο υπεύθυνος για την έκθεση της IPAM Ντάνιελ Σα πιστεύει πως η οικονομική επίδραση του τελικού θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη αν οι φιναλίστ προέρχονταν από διαφορετικές χώρες. ​

πηγή: tanea.gr

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα