Η μετακίνηση του ΛεΜπρον θα κάνει αρκετό κόσμο πλούσιο! (pics)

Η μετακίνηση του ΛεΜπρον θα κάνει αρκετό κόσμο πλούσιο! (pics)

Αντωνία Σπανού
Η μετακίνηση του ΛεΜπρον θα κάνει αρκετό κόσμο πλούσιο! (pics)

bet365

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς θα συνεχίσει την καριέρα του στους Λέικερς, μετακομίζει στην Δύση και αυτό δεν θα μπορούσε να αφήσει κανέναν παραπονεμένο τουλάχιστον επιχειρηματικά.

Το Παγκόσμιο παίζεται στη Novibet με προσφορά* ημέρας και δεκάδες ειδικά στοιχήματα! *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις

«Σεισμό» έχει προκαλέσει σε όλα τα επίπεδα η μετακίνηση του ΛεΜπρόν Τζέιμς στους Λέικερς και το Λος Άντζελες από το Κλίβελαντ, υπογράφοντας συμβόλαιο αξίας 154 εκατομμυρίων δολαρίων για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Η μετακίνηση αυτή εκτός από την... μπασκετική αίσθηση που δημιούργησε, σίγουρα επιχειρηματικά δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο, ειδικά όταν μιλάμε για τον πιο εμπορικό παίκτη του ΝΒΑ.

Το «Bloomberg» σχολιάζει όλες τις αλλαγές που θα επιφέρει αυτή η μετακίνηση επιχειρηματικά και τις αλλαγές που αναμένεται να γίνουν, με τα λεφτά να είναι... πολλά.

ΟΙ ΛΕΙΚΕΡΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΕΠΙΠΕΔΟ

Έτσι και αλλιώς η ομάδα του Λος Άντζελες είναι μια από τις πιο κερδοφόρες στο ΝΒΑ. Οι Λέικερς ανήκουν σε ένα μεγάλο επιχειρηματικό γκρουπ (Buss Family and Anschutz Entertainment) όπου το Forbes κατέγραψε ότι αξίζει 3.3 δισεκατομμύρια δολάρια, με την μοναδική ομάδα που ξεπερνάει αυτό το ποσό να είναι οι Νικς με 3.6 δις.

Με την έλευση του Τζέιμς οι Λέικερς στοχεύουν στην πρωτιά με το πιο ακριβό francise του ΝBA.

ΑΥΤΑ ΠΟΥ «ΚΥΝΗΓΑ» ΕΚΤΟΣ ΠΑΡΚΕ Ο ΤΖΕΙΜΣ

Δεν είναι κρυφό ότι τα επιχειρηματικά σχέδια του ΛεΜπρον όλο και αυξάνονται και αυτό είναι κάτι που τον απασχολεί. Το ότι θα παίξει για τους Λέικερς και θα βρεθεί στο Λος Άντζελες είναι μοναδικό γεγονός για εκείνον και ίσως ένας από τους λόγους που διάλεξε αυτόν τον προορισμό. Ο «Βασιλιάς» είναι ιδιοκτήτης μιας εταιρείας παραγωγής ταινιών και τηλεοπτικών σόου και τώρα που θα βρίσκεται στο Λος Άντζελες πρόκειται να ενώσει τις δυνάμεις του και με τον Μάτζικ Τζόνσον, έναν από τους πιο πετυχημένους αθλητές και επιχειρηματίες, ενώ είναι και πρόεδρος της ομάδας.

Η ΝΙΚΕ «ΤΡΙΒΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ» ΤΗΣ

Ο Τζέιμς αποτελεί το πιο δημοφιλές όνομα, μετά τον Τζόρνταν, στα παπούτσια και συνεργάζεται με την Nike από την αρχή της καριέρας του, ενώ πρόσφατα υπέγραψε συμβόλαιο... ζωής μαζί της.

Ο ΛεΜπρον είναι εμπορικός όπου και αν παίζει, πρόσφατα κυκλοφόρησε το 15ο παπούτσι με την υπογραφή του, αλλά ότι πλέον θα βρίσκεται στο Λος Άντζελες, θα δώσει επιπλέον ώθηση στην εταιρεία, ενώ παράλληλα η Nike ολοκλήρωσε την πρώτη της σεζόν ως επίσημη εταιρεία του ΝΒΑ και βρίσκεται σε φανέλες, σορτσάκια και κάλτσες.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

Όπως είναι λογικό οι χορηγοί της ομάδας «τρίβουν τα χέρια» τους από ικανοποίηση με αυτή την κίνηση. Όσες εταιρείες συνεργάζονται με το στάδιο, ενώ και αυτές που έχουν συμφωνίες πολλών εκατομμυρίων με τους Λέικερς αναμένεται να διπλασιάσουν τα κέρδη του με τον ΛεΜπρον στο «σπίτι» τους.

OΙ ΜΕΤΑΠΩΛΗΤΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Οι Λέικερς με ή χωρίς ΛεΜπρον πάντα κατάφερναν να γεμίζουν το γήπεδο τους. Αυτό που έχει αλλάξει με την έλευση του «Βασιλιά» είναι σε εκείνους που μεταπωλούν τα εισιτήρια, αφού μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής η τιμή ενός εισιτήριου για να έχεις μια θέση στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς έχει φτάσει τα 1761 δολάρια.

ΤΟ «23» ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς αποτελεί έναν από τους παίκτες που βρίσκεται πάντα στις κορυφαίες πωλήσεις φανέλας στο ΝΒΑ. Αυτή την σεζόν πήρε την 2η θέση, πίσω από τον Στεφ Κάρι και σύμφωνα με τους αναλυτές πάντα γίνεται ένα... άνοιγμα όταν ένας παίκτης αλλάζει ομάδα. Τα επίσημα καταστήματα και του ΝΒΑ και των Λέικερς ήδη χαίρονται πάρα πολύ με αυτή την προοπτική. Η αναμονή για την φανέλα του Τζέιμς ήδη την πρώτη μέρα που κυκλοφόρησε ήταν τεράστια και ήδη μπήκε στην 10άδα του ΝΒΑ με τις καλύτερες ημέρες εμπορικά.

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Το να βάζεις τον τέσσερις φορές MVP στην δεύτερη μεγαλύτερη μιντιακή αγορά της χώρας μόνο καλό μπορεί να κάνει σε όλους.

Το πρόγραμμα δεν πρόκειται να αλλάξει δραματικά, αφού έτσι κι αλλιώς οι Λέικερς είχαν ένα μεγάλο μερίδιο στον τηλεοπτικό χρόνο . Πάντως οι τηλεθεατές αναμένεται να γίνουν περισσότεροι, οι διαφημιστές θα πληρώσουν παραπάνω λεφτά και όλες οι τηλεοπτικές συνεργασίες αναμένεται να αποφέρουν παραπάνω χρήματα.

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ PLAYOFFS

Ήταν που ήταν περίεργη η αναλογία Ανατολής - Δύσης τώρα που ο ΛεΜπρον πήγε, με την σειρά του, στην Δύση, οι ισορροπίες... δεν υπάρχουν.

Από τους 15 παίκτες που έπαιξαν ποτέ σε All NBA firtst team, οι 12 αγωνίζονται σε ομάδες της Δύσης, μαζί με τις καλύτερες ομάδες της λίγκας. Εδώ και χρόνια αρκετοί πιέζουν το ΝΒΑ να αλλάξει τα playoffs που γίνονται ανά περιφέρεια και έχει δηλώσει αρκετές φορές και ο Σίλβερ ότι σκέφτονται λύσεις.

«Είναι ώρα να γίνει ένα σύστημα 1-16», είπε ο ιδιοκτήτης των Μάβερικς και συνέχισε, «αν δημιουργήσει πρόβλημα που δεν είχαμε προβλέψει, πάντα μπορούμε να γυρίσουμε στο παλιό format».

 

NBA Τελευταία Νέα