Ρεκόρ στα οικονομικά η Μπάγερν Μονάχου!

Ρεκόρ στα οικονομικά η Μπάγερν Μονάχου!

Κώστας Ζάλιαρης
Ρεκόρ στα οικονομικά η Μπάγερν Μονάχου!

bet365

Νούμερα που προκάλεσαν... τρέλα παρουσίασε το κλείσιμο του οικονομικού έτους που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2016 για τη Μπάγερν Μονάχου!

Για πρώτη φορά στα 115 χρόνια ιστορίας του συλλόγου, οι Βαυαροί είχαν να επιδείξουν 33 εκατ.ευρώ κέρδος και συνολικά έσοδα 628,8 εκατομμυρίων, πράγμα που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στα χρονικά της ομάδας!

Μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση αυτών των αριθμών έπαιξαν τα κομμάτια των χορηγιών και των συμφωνιών που έκλεισε το μάρκετινγκ της Μπάγερν, ενώ σε σύγκριση με το 2015, η άνοδος είναι της τάξεως των 100 εκατ.ευρώ!

«Η σεζόν 2015/16 ήταν φανταστική για την Μπάγερν, τόσο σε αθλητικό επίπεδο, όπου κέρδισε το τέταρτο συνεχόμενο πρωτάθλημα, το Κύπελλο Γερμανίας και έφτασε στα ημιτελικά του Champions League, όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Τα μέλη, το προσωπικό και οι φίλοι του συλλόγου μας, μπορεί να είναι πολύ υπερήφανοι» είπε ο αντιπρόεδρος των Βαυαρών, Γιαν Κρίστιαν Ντρέσεν.

Οι εισπράξεις από χορηγίες και μάρκετινγκ ανήλθαν σε 169,8 εκατ.ευρώ, ενώ οι εμπορικές δραστηριότητες του συλλόγου είχαν να επιδείξουν 108,2 εκατομμύρια. Οι διαπραγματεύσεις με τους ποδοσφαιριστές έφτασαν στα 34,8 εκατ.ευρώ 83,4 εκατ. προήλθαν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα