Από τα... παλιά βράδια του Παναθηναϊκού!

Από τα... παλιά βράδια του Παναθηναϊκού!

Μιχάλης Τσαμπάς
Από τα... παλιά βράδια του Παναθηναϊκού!

bet365

Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για έναν Παναθηναϊκό που έγινε λίγο... Panathinaikos και για την ρεβάνς όπου παίζονται πολλά εκατομμύρια ευρώ και μια χαμένη περηφάνια!

Ο Γιάννης Αναστασίου την παραμονή του αγώνα με κάθε τρόπο είχε τονίσει την ανάγκη ο Παναθηναϊκός να μην δεχθεί γκολ. Τελικά μόλις συμπληρώθηκαν 10' οι Βέλγοι σκόραραν και παραλίγο... δύο φάσεις μετά να βρεθούν και στο 0-2. Δεν είναι ότι οι παίκτες της Μπριζ μπήκαν με το... γκάζι πατημένο.

Είναι ότι η αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού ήταν αλλού γι' αλλού. Και το γκολ και η ευκαιρία-καπάκι ήταν με... καρμπόν. Ο Πράνιτς είχε... χαθεί από το κάδρο στα αριστερά, ο Σάντσεθ προσπάθησε χωρίς επιτυχία πάντως να τον καλύψει και στην φάση του 0-1 ο Βέμερ μέσα στην περιοχή βρέθηκε μόνος με δύο αντιπάλους.

Επίσης και το δεύτερο στόπερ, ο Ταυλαρίδης αγνοείται την συγκεκριμένη στιγμή. Όταν λοιπόν στο πρώτο σου Ευρωπαϊκό βράδυ με το... καλησπέρα, ο πρώτος στόχος (μηδέν παθητικό) πάει... περίπατο τότε καταλαβαίνεις ότι το ματς στραβώνει. Πριν καν ο Ρώσος διαιτητής στείλει τις ομάδες στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο, υπάρχει το χαμένο πέναλτι του Μπεργκ και το κακό «τριτώνει» με την απευθείας κόκκινη του Σάντσεθ.

Οπότε καταλαβαίνει κανείς εύκολα ότι το γκολ του Σουηδού, από την σέντρα... πάρτα-βάλτο του κορυφαίου στο πρώτο μέρος Νίνη, ήταν... όαση σε ένα ημίχρονο που κύλησε με τον χειρότερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό. Έστω κι αν από το 25' και μετά το «τριφύλλι» δεν... έφαγε φάσεις από τους φιλοξενούμενους και άξιζε καλύτερης τύχης.

Αλλαγές, γκολ και ωριμότητα

Η επανάληψη ξεκίνησε με... διπλή αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Κι αν το να καλυφθεί το κενό που άφησε η κόκκινη του Σάντσεθ έχει λογική, η απόσυρση του Νίνη από τον αγωνιστικό χώρο ξένισε πολλούς, αφού ήταν ο μόνος δημιουργούσε κι από το δικό του πόδι ξεκίνησε η σέντρα της ισοφάρισης. Βέβαια πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις ισχύει το ποδοσφαιρικό ρητό «ο προπονητής ξέρει πάντα καλύτερα από όλους». Ο στόχος του Αναστασίου να... κλείσει όσες περισσότερες τρύπες μπορούσε ήταν εμφανής. Ο Ταυλαρίδης που στο πρώτο μέρος, δεν απέφυγε στα λάθη, στην επανάληψη ήταν συγκλονιστικός. Ίσως να μην έχασε μάχη...

Ο Λαγός έβγαλε τον τσαμπουκά και την δύναμη που δεν είχε ο Αντζαγκούν. Είχε το νεύρο που απαιτούν τέτοιες αναμετρήσεις. Ο Τριανταφυλλόπουλος, δεν ήταν πίσω αυτό που λες εγγύηση. Δεν ήταν και έκπληξη όμως, αφού όλοι ξέρουν και τα θετικά του και τις αδυναμίες του. Πάντως επειδή με το παραμικρό (άλλες φορές δίκαια κι άλλες άδικα) τα... άκουγε από την κερκίδα, είναι το δικό του πόδι που «κλέβει» την μπάλα και ο Μπομπό βάζει το χέρι και κάνει το πέναλτι.

Αυτό που έκανε γκολ ο Καρέλης, ο οποίος με το ματς που έκανε από σήμερα θα αρχίσει πάλι η παρέλαση ονόμάτων και προτάσεων προς τον Παναθηναϊκό για την απόκτηση του. Πάντως ο σκόρερ του 2ου τέρματος, το τελευταίο 20λεπτο το είδε από τον πάγκο μιας και ο Αναστασίου προτίμησε τον Λουντ, έτσι ώστε να έχει στον κέντρο έναν ακόμη «χειριστή» της μπάλας για να ηρεμήσει το παιχνίδι και να ανταποκριθεί στην πίεση των Βέλγων.

Έτσι κι έγινε. Ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο, η Μπριζ έδειξε κουρασμένη, παρά τις προσπάθειες προς το φινάλε να βρει ένα ακόμη γκολ και το 2-1 αν αναλογιστεί κανείς τι είδαμε στο πρώτο μέρος μοιάζει με χρυσάφι. Οι «πράσινοι» στο 2ο μέρος είχαν μεγαλύτερη ομοιογένεια αλλά και ωριμότητα στο παιχνίδι τους. Κάνανε τακτικά ένα σχεδόν τέλειο παιχνίδι. Από την στιγμή μάλιστα που ήρθε το γκολ-πέναλτι και γύρισε το παιχνίδι, κάπου εκεί το... κλείδωσαν κιόλας. Έπαιξαν ψύχραιμα, όπως έπρεπε για να πάρουν κάτι που άξιζαν.

Χωρίς τους «κλασσάτους» του

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, στην συνέντευξη τύπου της Δευτέρας είχε πει «καλύτερο το 3-1 από το 2-1». Τελικά η μπίλια έκατσε στο 2-1, το οποίο όμως είναι καλύτερο από το 1-1. Την επόμενη Τετάρτη (5/8) στο Βέλγιο ο Παναθηναϊκός θα πάει να υπερασπιστεί αυτό το πλεονέκτημα που... σπαθένια κέρδισε στην «καυτή» Λεωφόρο. Αποστολή όχι εύκολη.

Ειδικά όταν στο πιο κρίσιμο Ευρώπαϊκό ματς, ίσως και της χρονιάς, αφού «παίζονται» αρκετά εκατομμύρια από μια πρόκριση, το «τριφύλλι» θα πάει χωρίς τους δύο πιο... κλασσάτους παίκτες που απέκτησε αυτό το καλοκαίρι. Παίκτες μάλιστα που κυρίως τους ήθελε για τέτοιες βραδιές. Τον Εσιέν που έτσι κι αλλιώς ο Αναστασίου δεν τον υπολόγιζε για τα δύο παιχνίδια με τους Βέλγους, αλλά και τον Σέρχιο Σάντσεθ που τον έχασε στο ημίχρονο και φυσικά δεν μπορεί λόγω τιμωρίας να χρησιμοποιηθεί στην ρεβάνς της Τετάρτης.

Καμιά φορά, καλύτερα να μασάς...

Φινάλε με τον Κοτσόλη. Ούτε ο Κουρτουά είναι, ούτε ο Μπουφόν. Όμως τις τελευταίες ημέρες από την στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο Στιλ είχε... θέμα για να παίξει σε αυτό το ματς (τελικά ήταν κανονικά στον πάγκο), αλλά ακόμη και λίγα λεπτά πριν την σέντρα όταν έγιναν γνωστές οι ενδεκάδες και η θέση Νο1, θα νόμιζε κανείς από τις αντιδράσεις του κόσμου ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει... λευκή πετσέτα κάτω από το τέρμα. Κι όμως ο έμπειρος πορτιέρο είναι που έχει κάνει δύο μεγάλες επεμβάσεις με κορυφαία αυτή του 61' στο πλασέ Ντιαμπί. Εκεί δεν γίνεται το 1-2 και η ιστορία γράφτηκε αλλιώς από ότι αν οι Βέλγοι προηγούνταν ξανά.

Προσοχή. Και πάλι ο Κοτσόλης δεν έγινε Κουρτουά και Μπουφόν. Αλλά ίσως να άξιζε κι από τους οπαδούς του «τριφυλλιού» την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Ανατασίου.

Το... ένα κλικ παραπάνω που ήθελε για την ρεβάνς ο Παναθηναϊκός το έχει. Το εκτός έδρας βράδυ με την Μπριζ δεν θα είναι εύκολο, σε μια κολασμένη έδρα. Οφείλει κι επί Βελγικού εδάφους, παρά τις σημαντικές απουσίες του να παρουσιαστεί ώριμος, ουσιαστικός και να περιορίσει όσο μπορεί τα λάθη στα μετόπισθεν. Άλλωστε είπαμε και παραπάνω διακυβεύονται πολλά εκατομμύρια ευρώ για τα ταμεία του και μια χαμένη περηφάνια για τους φίλους του, ώστε να παρουσιαστεί επιπόλαιος!

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα