«Α, ωραία ένα Σαββατοκύριακο ξεκούρασης...»

Μιχάλης Τσαμπάς
«Α, ωραία ένα Σαββατοκύριακο ξεκούρασης...»

bet365

Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για την «χρυσή» ευκαιρία που έδωσε ο Ανδριανός σε αθλητές να ξεκουραστούν, αφού κανένα άλλο νόημα δεν έχει η αναβολή της αγωνιστικής...

Με δεδομένο ότι υπάρχει και η διακοπή λόγω εθνικών ομάδων, η απόφαση του Γιάννη Ανδριανού για αναβολή της αγωνιστικής στην μνήμη του αδικοχαμένου Κατσούλη σαφώς και αλλάζει το πρόγραμμα των ομάδων. Κάποιες προπονήσεις θα χαλαρώσουν, όσοι δεν είναι διεθνείς θα πάρουν και κανένα ρεπό παραπάνω και κάποιες ομάδες θα... ψαχτούν για φιλικά ώστε να μείνουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς.

Αυτή η ακατανόητη απόφαση τίποτα παραπάνω δεν προσφέρει... Κανένας νεκρός δεν γυρίζει πίσω και καμία μνήμη δεν τιμάται με αυτό τον τρόπο. Αντίθετα για πολλοστή φορά αποδεικνύεται πόσο... ξένη είναι η εκάστοτε πολιτική ηγεσία σε όλο αυτό που λένε Ελληνικό αθλητισμό και κυρίως ότι δεν έχει τρόπους να αντιμετωπίσει την γηπεδική βία. Προφανώς κανένα πρόβλημα δεν λύνεται με το... συμβολικό λουκέτο για ένα Σαββατοκύριακο.

Όπως δεν λύθηκε όταν έγινε με την δολοφονία του Φιλόπουλου, όπως δεν έγινε τόσες και τόσες φορές που ο κάθε Υπουργός σκέφτεται και κάτι. Μέχρι το πρωί της Δευτέρας που ο Κατσούλης (θυμίζουμε πήγε στο γήπεδο για να δει μπάλα) ήταν... κλινικά νεκρός στο νοσοκομείο δεν υπήρχε κανένας λόγος να αλλάξουμε κάτι. Δεν έτρεχε τίποτα... Από την στιγμή που πέθανε, «ξύπνησαν» όλοι.

Είναι φανερό πλέον ότι η ανθρώπινη ζωή δεν στοιχίζει και πολλά. Μια ανακοίνωση 44 λέξεων για να βγει η υποχρέωση. Θα μπορούσε η ανακοίνωση να έχει και λιγότερες λέξεις αλλά και είναι σαφώς πιο ουσιώδη. Μια λέξη όλη κι όλη. «Λουκέτο»! Αφού άλλη λύση δεν βρίσκεται οριστικό λουκέτο είναι η μόνη. Όχι όμως απλά επικοινωνιακά τρικ όπως αυτό που αποφασίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας.

Τίποτα δεν θα αλλάξει έτσι. Απλά θα πάει το... πρόγραμμα μια εβδομάδα πίσω. Κανείς δεν θα προβληματιστεί. Καμία διοίκηση δεν πρόκειται να ευαισθητοποιηθεί, κανείς ανεγκέφαλος δεν θα αλλάξει στάση. Θα περιμένει να βρεθεί στην εξέδρα να πετάξει την πέτρα, να χτυπήσει τον απέναντι ή να βάλει τα γκαζάκια στο club του αντιπάλου.

Μακάρι το... αίμα του άτυχου Κατσούλη να τα άλλαζε όλα. Δεν θα συμβεί όμως. Ούτε τα δακρύβρεχτα άρθρα του «δικού μας συναφιού» θα αλλάξουν κάτι, ούτε οι άστοχες ενέργειες της Πολιτείας.

Πολλοί λένε πως αν το κράτος ήθελε θα μπορούσε να το λύσει σε μια βδομάδα. Αν δεν θέλει ακούγεται εγκληματικό. Αν δεν μπορεί ακούγεται επικίνδυνο. Καμία φορά ίσως είναι καλύτερο να παραδέχεσαι την ανεπάρκεια σου. Κι αντί να αναβάλλεις τους αγώνες, να κάθεσαι στον... καναπέ του σπιτιού σου να τους βλέπεις από εκεί λέγοντας «εγώ δεν μπόρεσα». Ίσως έτσι να άλλαζε κάτι! Με τις αναβολές δεν αλλάζει τίποτα...

 

Τελευταία Νέα