Ποιο ήταν το καλύτερο γκολ των προημιτελικών; (vids & poll)

Μιχάλης Τσαμπάς
Ποιο ήταν το καλύτερο γκολ των προημιτελικών; (vids & poll)

bet365

Aπίθανα πρώτα ματς. Μυθικές ρεβάνς και τα προημιτελικά που πέρασαν στην ιστορία θα τα θυμόμαστε για πολλά χρόνια. Όπως και κάποια από τα γκολ που μπήκαν στους αγώνες αυτούς...

Δεν χωράει καμία αμφιβολία πως την προημιτελική φάση του τρέχοντος Τσάμπιονς Λιγκ θα την θυμόμαστε για πολλά-πολλά χρόνια. Λόγοι υπάρχουν πολλοί. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Το απίθανο γκολ του Ρονάλντο στο πρώτο ματς με την Γιουβέντους; Την καταιγιστική Λίβερπουλ που απέκλεισε για πλάκα την Σίτι του Γουαρδιόλα;

Τον... δαιμονισμένο Σαλάχ που σκοράρει κατά ριπάς; Τον Κώστα Μανωλά που... σκότωσε την Μπαρτσελόνα; Την Γιουβέντους που πήγε στο Μπερναμπέου κι έφτασε ένα... κλικ από την ανατροπή του αιώνα, αλλά ένα (το λιγότερο) αμφισβητούμενο πέναλτι δεν της το επέτρεψε; Αγώνες που οι περισσότεροι πέρασαν για διαφόρους αγωνιστικούς και μη λόγους στην ιστορία και που σίγουρα ο... ποδοσφαιρικός ιστορικός του μέλλοντος θα τους μνημονεύει. Δεν θα ήταν δυνατό στα τέσσερα σπουδαία ζευγάρια, στα 8 ενδιαφέροντα παιχνίδια να μην ξεχωρίσουν και υπέροχα γκολ. Το ένα, μάλλον το ομορφότερο σας το αναφέραμε και πιο πάνω.

Η Nissan όπως το συνηθίζει κι εν αναμονή των μεγάλων ημιτελικών ξεχώρισε τα 5 πιο εντυπωσιακά και περιμένει το κοινό του gazzetta για να αναδείξει το best goal μέσα από την κάλπη της που ήδη άνοιξε. Ας θυμηθούμε λοιπόν τα 5... ξεχωριστά τεμάχια που είδαμε τις δύο προηγούμενες εβδομάδες και αφού φρεσκάρετε τη μνήμη σας, ψηφίστε το «δικό σας καλύτερο».

1. ΑΛΕΞ ΤΣΑΜΠΕΡΛΕΪΝ (Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι 3-0)

Εκ των πρωταγωνιστών στη νύχτα θριάμβου για την Λίβερπουλ. Στο πρώτο παιχνίδι, όπου έγινε και το αποφασιστικό βήμα της πρόκρισης, ο Άγγλος άσος με ένα άπιαστο, υπέροχο σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο κίπερ των «Πολιτών» δεν μπορούσε να κάνει κάτι παρά μόνο να την μαζέψει από τα δίχτυα του. Σίγουρα αξίζει την ψήφο σας και σαφώς οι φίλοι της Λίβερπουλ θα το... τιμήσουν δεόντος!

2. ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΣΑΛΑΧ (Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ 1-2)

Ο Αιγύπτιος σκοράρει ακόμη... και στον ύπνο του. Κάνει τα πάντα. Βρίσκει δίχτυα με κάθε τρόπο και οδηγεί εκ του ασφαλούς την Λίβερπουλ. Ως τώρα την πήρε από το χέρι και την έφτασε στα ημιτελικά. Ποιος ξέρει τι ακόμη έχει στο μυαλό του ο σούπερ φορμαρισμένος Σαλάχ, τον οποίο σαφώς και θα καμαρώσουμε στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Σκόραρε και στην ρεβάνς με την Μάντσεστερ Σίτι και ουσιαστικά... κλείδωσε την πρόκριση. Πήρε το ριμπάουντ από το σλάλομ του Μανέ, πέρασε και τον τερματοφύλακα και με ένα άψογο σκαστό πλασέ πανηγύρισε ένα ακόμη τέρμα με τους οπαδούς της ομάδας του. Για το τελείωμα και μόνο αξίζει να το προσέξετε την ώρα της κάλπης.

3. ΜΑΡΙΟ ΜΑΝΤΖΟΥΚΙΤΣ (Ρεάλ Μαδρίτης-Γιουβέντους 1-3)

Με το... καλημέρα του αγώνα η Μεγάλη Κυρία βρήκε το γκολ που στην εξέλιξη του αγώνα της άνοιξε το δρόμο για μια μεγάλη ανατροπή. Μια ανατροπή που λόγω... Όλιβερ τελικά δεν ήρθε. Στο 2ο λεπτό του αγώνα ο Ντούγκλας Κόστα πάσαρε στον Κεντίρα, αυτός έκανε μια εκπληκτική σέντρα... πάρτο βάλτο στο κεφάλι του Μάντζουκιτς που με κεφαλιά νίκησε για πρώτη φορά τον Νάβας. Το γκολ ήταν εύκολο για την κλάση του Κροάτη επιθετικού, όμως ο όλος συνδυασμός και το πως άλλαξε την μπάλα η Γιουβέντους, ήταν τα στοιχεία που έφεραν το τέρμα ως υποψήφιο για καλύτερο από την Nissan!

4. ΛΟΥΙΣ ΣΟΥΑΡΕΣ (Μπαρτσελόνα-Ρόμα 4-1)

Με ένα ξερό σουτ από το ύψος του πέναλτι ο Ουρουγουανός βρήκε δίχτυα και πέτυχε το ένα από τα 4 γκολ των Καταλανών. Σε μια βραδιά που έμοιαζε ιδανική και όπου κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι μπορεί να γίνει μια βδομάδα μετά στην Ρώμη. Εκεί, στο Ολίμπικο, όπου σίγησε ο Σουάρες και οι συμπαίκτες του και η Ρώμη πήρε μια ιστορική πρόκριση με την κεφαλιά του Μανωλά!

5. ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ (Γιουβέντους-Ρεάλ Μαδρίτης 0-3)

Για το γκολ αυτό δεν χρειάζεται να πουμε πολλά. Όλες τις προηγούμενες μέρες... χύθηκαν τόνοι μελάνι, πατήθηκαν χιλιάδες κουμπάκια στα πληκτρολόγια να το αποτυπώσουν. Ενα γκολ-ποίημα, σε ένα πολύ σπουδαίο ματς, από έναν τεράστιο ποδοσφαιριστή κι απέναντι στον καλύτερο τερματοφύλακα του κόσμου. Η σέντρα του Καρβαχάλ, η οριζοντιοποίηση του Κριστάνο και το γυριστό μας χάρισαν μια από τις σημαντικότερες στιγμές όχι μόνο της χρονιάς, αλλά της ιστορίας του Τσάμπιονς Λιγκ! Πως να μην πάει... ψηλά στην ψηφοφορία της Nissan.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα