Kαι οι γκολάρες συνεχίζονται... (vids & poll)

Μιχάλης Τσαμπάς
Kαι οι γκολάρες συνεχίζονται... (vids & poll)

bet365

Η κρίσιμη στιγμή των ρεβάνς πλησιάζει. Οι 8 καλύτερες ομάδες θα προχωρήσουν και κάποια... βαριά χαρτιά θα πάνε σπίτι τους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το Champions League θα συνεχίσει να πορεύεται με γκολ που μας ξεσηκώνουν.

Μερικά τέτοια προέκυψαν από τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των «16». Άλλα βοήθησαν ήδη να κριθούν από νωρίς κάποια εισιτήρια πρόκρισης όπως για παράδειγμα του Σανέ της Λίβερπουλ και του Γκιντογκάν της Σίτι κι άλλα απλά κάνουν... φωτιά τους επαναληπτικούς, όπως για παράδειγμα το «υπερτεμάχιο» του Ιγουαίν, που όμως δεν ήταν αρκετό να δώσει τη νίκη-προβάδισμα στην Γιουβέντους. Όπως κι αν έχει η Nissan είδε όλα τα παιχνίδια, ξεχώρισε τα καλύτερα γκολ κι άνοιξε την... κάλπη της για όλους εσάς. Τους «εραστές» του Τσάμπιονς Λιγκ που καλείστε από τα 5 καλύτερα να διαλέξετε το Νο1!

Τον... φάκελο με τις υποψηφιότητες λοιπόν:

1. ΓΟΥΙΛΙΑΝ (Τσέλσι-Μπαρτσελόνα 1-1)

Το γκολ της ισοφάρισης του Μέσι είναι αυτό που δίνει το προβάδισμα πρόκρισης στην Μπαρτσελόνα για την ρεβάνς του Καμπ Νου. Όμως όπως κι αν έχει, όσες κι αν είναι οι ελπίδες της Τσέλσι για να βρεθεί αυτή στους «8» δεν μειώνει σε τίποτα την γκολάρα του Γουίλιαν. Άψογη υποδοχή της μπάλας εκτός περιοχής, ακόμη πιο καλό πλασέ κι ένα πανέμορφο γκολ που έτσι κι αλλιώς η ροή του αγώνα του το... χρώσταγε!

2. ΙΛΚΑΪ ΓΚΙΝΤΟΓΚΑΝ (Βασιλεία-Μάντσεστερ Σίτι 0-4)

Η Μάντσεστερ Σίτι, είναι μια από τις λίγες ομάδες που μπορούν από την πρώτη μέρα των αγώνων να σκέφτονται την επόμενη φάση. Το 0-4 στην έδρα της Βασιλείας δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης από κανέναν. Εξάλλου ποδοσφαιρικά θαύματα δεν γίνονται. Κι αν γίνονταν στον επαναληπτικό οι Ελβετοί δεν χρειάζονται ένα, αλλά 100. Οπότε τι να το συζητάμε; Από το πρώτο ματς αυτό που πρέπει να κρατήσουν οι πάντες είναι η γκολάρα του Ιλκάι Γκιντογκάν. Ο Γερμανός έδειξε την κλάση του και με ένα πλασέ γεμάτο φάλτσα... ζωγράφισε!

3. ΦΡΕΝΤ (Σαχτάρ-Ρόμα 2-1)

Σε δημοσιεύμα του gazzetta για το ματς το γκολ αυτό το χαρακτηρίσαμε «τηλεκατευθυνόμενο». Σαν ένα χέρι να... οδηγούσε την μπάλα. Αυτή πήγε εκεί που κανένας τερματοφύλακας του κόσμου δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό από αυτόν της Ρόμα. Να το απολαύσει. Γκολ-ποίημα που σίγουρα θα πάει... ψηλά στην ψηφοφορία. Μεταξύ μας μάλλον είναι το φαβορί για την πρωτιά.

4. ΣΑΝΤΙΟ ΜΑΝΕ (Πόρτο-Λίβερπουλ 0-5)

Η Λίβερπουλ είναι η άλλη ομάδα, μετά από την Μάντσεστερ Σίτι που μπορεί να είναι... χαλαρή στη ρεβάνς. Άλλωστε χρειάστηκαν λιγότερο από 90' για να... τσεκάρει το εισιτήριο των προημιτελικών. Το χορταστικό 0-5 στο Ντραγκάο επί της Πόρτο ήταν από τα εμφατικά αποτελέσματα και συνδυάστηκε και με μερικά όμορφα γκολ. Το ωραιότερο του αγώνα ανήκει δικαιωματικά στον Σάντιο Μανέ που βρήκε και θέση στην κάλπη της Nissan!

5. ΓΚΟΝΖΑΛΟ ΙΓΟΥΑΪΝ (Γιουβέντους-Τότεναμ 2-2)

Ο Μιραλέμ Πιάνιτς κάνει την ονειρική πάσα. Αυτή που περιμένουν όλοι οι επιθετικοί του πλανήτη. Ο Ιγουαίν αποδεικνύει γιατι... αμοίβεται καλά. Με υπέροχο τρόπο γυρίζει το κορμί του και πριν σκάσει η μπάλα τη στέλνει στα δίχτυα του Λιορίς. Δυστυχώς για τον ίδιο και τους φανς της Γιουβέντους αυτή η γκολάρα και το επόμενο τέρμα που πέτυχε δεν στάθηκαν ικανά να δώσουν στην Μεγάλη Κυρία τη νίκη, αφού η Τότεναμ γύρισε στο ματς και με το 2-2 έχει τον πρώτο λόγο για τη ρεβάνς. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο Αργεντίνος δεν πέτυχε ένα από τα γκολ της χρονιάς!

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα