Νίκος Ζήσης: Mισή... ομάδα μόνος του! (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Νίκος Ζήσης: Mισή... ομάδα μόνος του! (pics & vids)
Ο Νίκος Ζήσης έκανε μια απίστευτη εμφάνιση κόντρα στην Ούνικς Καζάν και στην ουσία με 16 πόντους και 12 ασίστ είχε παραπάνω από τους μισούς πόντους της ομάδας του. To gazzetta.gr αναλύει πως ο Νίκος Ζήσης φαίνεται έτοιμος για μια τεράστια χρονιά.

Εξωπραγματικός Νίκος Ζήσης με την φανέλα της Μπάμπεργκ στο χθεσινό (20/10) παιχνίδι της Euroleague.

Ο 33χρόνος γκαρντ ηγήθηκε της προσπάθειας της ομάδας του Αντρέα Τρινκέρι και ήταν απλά εντυπωσιακός.

Οι αριθμοί του μιλούν από μόνοι τους...

Σε 31 λεπτά 4 δευτερόλεπτα που πάτησε στο παρκέ μέτρησε 16 πόντους με 4/7 δίποντα (έβαλε τεράστιο καλάθι για το 86- 82), 1/2 τρίποντα, 5/5 βολές και 12 ασίστ συμπληρώνοντας 24 πόντους στο rating της Euroleague.

Αν υπολογίζουμε ότι 3 ασίστ του ήταν για τρίποντο, ο Ζήσης έβαλε το χεράκι του σε 43 πόντους τη ομάδας του, δηλαδή το 48% των συνολικών πόντων της ομάδας του!

Με απλά μαθηματικά... ακουμπάει τους μισούς πόντους από όσους χρειάστηκε η ομάδα του για να κερδίσει στην 2η ευρωπαϊκή αγωνιστική.

Ο Νίκος Ζήσης φαίνεται έτοιμος για μια τεράστια χρονιά.

Στα 33 του πλέον και με την βαλίτσα του γεμάτη εμπειρίες και παραστάσεις είναι έτοιμος να ηγηθεί της προσπάθειας της ομάδας του Αντρέα Τρινκέρι.

Το καλοκαίρι για πρώτη φορά δεν είχε υποχρεώσει με την Εθνική ομάδα, που για χρόνια υπηρέτησε πιστά, και φέτος έχει ξεκινήσει έτσι όπως αρμόζει στον ρόλο του.

Σκοράρει, μοιράζει, καθοδηγεί την ομάδα σαν ένας μαέστρος που έχει πάρει την μπαγκέτα από τον προπονητή του και είναι εκεί για να την κουνήσει με ακρίβεια, συνέπεια και σοβαρότητα για ένα και μόνο αποτέλεσμα.

Ο Νίκος Ζήσης φέτος είχε ένα πολύ διαφορετικό καλοκαίρι. Έμεινε σπίτι του ξεκουράστηκε, δούλεψε το σώμα του και από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι επιστρέφει με απίστευτη διάθεση στην Γερμανία και την Μπάμπεργκ.

Φέτος, μπορεί από τους Έλληνες οπαδούς να ακούστηκε το γνωστό, 'Πρόεδρε φέρε τον Ζήση στην Ελλάδα', αλλά σήριαλ δεν είχαμε.

Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής ομάδας, ένοιωθε καλά στην Γερμανία, το μοντέλο της Μπάμπεργκ του ταιριάζει και ξεκινάει πολύ δυνατά την σεζόν.

Το νέο σύστημα της Euroleague έχει θορυβήσει τους πρωταγωνιστές όλων των ομάδων και όλοι βαδίζουν στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Έτσι, ο Αντρέα Τρινκέρι θα ρίξει στο παρκέ αυτόν που έχει μάθει στα δύσκολα να ξεχωρίζει.

Αυτόν που μπορεί να δείξει τον σωστό δρόμο και στους υπόλοιπους και με τα... χιλιόμετρα που έχει γράψει το έχει «κερδίσει».

Η Μπάμπεργκ με δυνατό σύνολο και προπονητή που μένει για δεύτερη σεζόν στην ομάδα, θα διεκδικήσει και αυτή τις πιθανότητες της για μια θέση στην πρώτη 8αδα.

Ακρογωνιαίος λίθος σε αυτή την προσπάθεια είναι ο Ζήσης.

Ο Τρινκέρι τον εμπιστεύεται, μένει στο παρκέ πάνω από 30 λεπτά και φροντίζει με καθαρό μυαλό να είναι ουσιαστικός, ως συνήθως.

Αυτό έχει μάθει ο Νίκος Ζήσης.

Να αναλαμβάνει όλες τις ευθύνες και χωρίς φανταζί ενέργειες να είναι πάντα αυτός που... πρέπει για την ομάδα του.

Εκεί που χρειάζεται, υψώνει ανάστημα, βγαίνει μπροστά και καθοδηγεί τους υπόλοιπους σε μονοπάτια που ο ίδιος έχει μάθει να βαδίζει ολόκληρη την καριέρα του.

Πάντα τα ρεπορτάζ που συνοδεύουν την Γερμανική ομάδα, έχουν έναν καλό λόγο για τον ηγέτη της.

Αυτός δεν είναι άλλος από τον Έλληνα γκαρντ, που καταφέρνει να παραμένει ακόμα έναν από τους καλύτερους γκαρντ της διοργάνωσης και να αποθεώνεται σε ότι ρόλο και αν του δοθεί.

Αυτός είναι ο Νίκος Ζήσης, που συνεχίζει από πέρυσι και φέτος αφήνει υποσχέσεις στην πιο ανατρεπτική χρονιά της Euroleague...