Αυτός είναι ο Καραμόκο Ντεμπελέ (pics+vids)

Αυτός είναι ο Καραμόκο Ντεμπελέ (pics+vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Αυτός είναι ο Καραμόκο Ντεμπελέ (pics+vids)

bet365

Ο μικρός, Καραμόκο Ντεμπελέ, έχει γίνει ένα από τα κύρια θέματα απασχόλησης στον διεθνή Τύπο έπειτα από τη συμμετοχή του στην ομάδα Νέων της Σέλτικ και το gazzetta.gr παραθέτει ορισμένα στοιχεία για το 13χρονο αστέρι.

Τι κι αν έπαιξε απλά στο τελευταίο μέρος της αναμέτρησης με τη Χαρτς (3-1), το βράδυ της Δευτέρας;

Το έκανε σε επίπεδο κ-20, αν και είναι μόλις 13 ετών και όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος, τις τελευταίες ώρες ασχολείται μαζί του.

Στην ιστοσελίδα της Σέλτικ, στην αναφορά για το παιχνίδι και για την απόδοσή του, αρκέστηκαν να τονίσουν πως... κράτησε τη θέση του κι έκανε τα βασικά, όπως του ζητήθηκαν αυτά.

Ο Καραμόκο Ντεμπελέ μπορεί να βρέθηκε στην αποστολή της ομάδας Νέων των «καθολικών» ελέω και της απουσίας ορισμένων διεθνών με το αντίστοιχο ηλικιακό τμήμα των εθνικών ομάδων των χωρών τους, ωστόσο, πιθανότατα δεν είναι τυχαία η συμμετοχή του στο αγωνιστικό πλάνο του τεχνικού της Σέλτικ, Τόμι ΜακΙντάιρ, δεν μπορεί να είναι τυχαία, ακόμα κι αν τον ξαναδούμε ελάχιστες φορές σε αυτό το επίπεδο μέχρι νεοτέρας.

Δεν χρειάζεται να βιαστεί να μεγαλώσει ο μικρός και δεν χρειάζεται να του προστεθεί από τώρα η πίεση των απαιτήσεων και των προσδοκιών, κάτι που μάλλον έχει... αρχίσει να γίνεται, από τη στιγμή που υπήρξαν χαρακτηρισμοί για τον «νέο Μέσι» και οι κλασσικοί διθύραμβοι όταν ένα πιτσιρίκι κάνει την εμφάνισή του στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο.

Γεννημένος το 2003, δηλαδή έναν χρόνο πριν η Άρσεναλ πάρει το αήττητο πρωτάθλημα στην Πρέμιερ Λιγκ, ο μικρός είδε το πρώτο φως στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Η αγαπημένη του θέση είναι αυτή του επιτελικού μέσου, ή σε ακόμα πιο επιθετικό ρόλο, πατάει αρκετά περιοχή και αυτό που έχουν διακρίνει οι προπονητές του στα μικρά κλιμάκια της Σέλτικ, αν και προφανώς μιλάμε για πολύ πρώιμο ποδοσφαιρικά στάδιο, έχει καλή αντίληψη του χώρου και ο ενθουσιασμός του τον οδηγεί σε αρκετά... κολπάκια, που όμως τις περισσότερες φορές πετυχαίνουν.

Παίζει στα τμήματα κ-14 και κ-15 των «καθολικών» και πηγαίνει στο St. Ninian's High School στο Kirkintilloch, στο πλαίσιο και της συνεργασίας του σχολείου με τη Σέλτικ για τα παιδιά των ακαδημιών της.

Τον περασμένο Αύγουστο, αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής του τουρνουά «St.Kevin's Boys Academy Cup» στο Δουβλίνο και τα πρώτα βίντεο από τις εμφανίσεις του, μόλις κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, προκάλεσαν εντύπωση. Ωστόσο, μέχρι το βράδυ της Δευτέρας ουδείς είχε ασχοληθεί τόσο έντονα μ' αυτό το πιτσιρίκι, όσο το κάνει ο διεθνής Τύπος αυτές τις ώρες!

Τον Σεπτέμβρη, συμμετείχε στο τουρνουά «Bassevelde Cup» στο Βέλγιο και ήταν πάλι ο κορυφαίος, παίρνοντας το σχετικό βραβείο.

Ακόμα κι αν κλήθηκε ν' αγωνιστεί απέναντι σε παιδιά πολύ μεγαλύτερα από εκείνο, με άλλη σωματική διάπλαση, άλλη αντίληψη του χώρου, άλλης δύναμης, άλλης ποδοσφαιρικής σκέψης και μεγαλύτερης ωριμότητας, ο Ντεμπελέ δεν το φοβήθηκε και φρόντισε να το απολαύσει περισσότερο απ' το άγχος της πρώτης εμφάνισης σε αυτό το επίπεδο.

Προχώρα μικρέ!

Unlucky 2-1 defeat against Rangers today scored 1 deserved to win

A photo posted by Kader Dembele (@karamoko99) on

Goal v Rangers

A video posted by Kader Dembele (@karamoko99) on

Good time away in Sheffield with the lads, and also good to get player of the tournament , boys were unreal

A video posted by Kader Dembele (@karamoko99) on

 

Τελευταία Νέα