Όταν ο «Σλούκι Λουκ» παίρνει το όπλο του! (vids)

Φάνης Παναγιώτου
Όταν ο «Σλούκι Λουκ» παίρνει το όπλο του! (vids)
Ο Κώστας Σλούκας ηγήθηκε της Φενέρμπαχτσε στην πρώτη αναμέτρηση της σειράς με τη Ρεάλ Μαδρίτης και το gazzetta.gr θυμάται τα ματς που ο «Σλούκι Λουκ» είχε πάρει το… όπλο του στη Euroleague!

Το καλοκαίρι πήρε τη μεγάλη απόφαση. Μία απόφαση σίγουρα όχι εύκολη… Ο λόγος για τον Κώστα Σλούκα, που αποφάσισε να μην απαντήσει θετικά στον Ολυμπιακό και να μετακομίσει στην Κωνσταντινούπολη για λογαριασμό της Φενέρμπαχτσε. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκανε τα πλάνα του με τον διεθνή γκαρντ να έχει σημαντικό ρόλο σε αυτά, ωστόσο οι τραυματισμοί του χάλασαν τα σχέδια.

Ο Κώστας Σλούκας έμεινε για αρκετό καιρό στα πιτς και πριν από την έναρξη των playoffs υπήρχαν ερωτηματικά σχετικά με την αγωνιστική κατάσταση στην οποία θα βρεθεί. Ο ίδιος δήλωσε πως είναι έτοιμος και στο παρκέ φρόντισε να το αποδείξει! Ο γκαρντ της Φενέρμπαχτσε έμεινε στον αγωνιστικό χώρο για 20 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα, διάστημα αρκετό για να φορτώσει το αντίπαλο καλάθι με 17 πόντους!

Ο διεθνής άσος μέτρησε 6/7 δίποντα, 1/1 τρίποντο και 2/2 βολές, πραγματοποιώντας μία εκ των καλύτερων εμφανίσεων της καριέρας του, όπως θα δείτε στο video που ακολουθεί:

Οι 17 πόντοι που πέτυχε δεν αποτελούν ρεκόρ καριέρα, αλλά ισοφάριση της κορυφαίας επίδοσης. Μάλιστα, υπάρχει συνδετικός κρίκος κι αυτός δεν είναι άλλος από τη Φενέρμοαχτσε. Το λέμε αυτό διότι την προηγούμενη φορά που ο Κώστας Σλούκας μέτρησε 17 πόντους ήταν στην ήττα του Ολυμπιακού στην Πόλη με 78-74, για την 8η αγωνιστική του TOP 16 της αγωνιστικής περιόδου 2013-14. Ο Σλούκας, λοιπόν, είχε μετρήσει τότε 17 πόντους με 4/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα και 3/4 βολές.

Όσο για τα υπόλοιπα ρεκόρ του Κώστα Σλούκα; Είχε κατεβάσει 6 ριμπάουντ στις 11/7/2014 στην αναμέτρηση Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός 57-62, ενώ είχε μοιράσει 8 τελικές πάσες στις 12/5/2013 στο ματς Μπάγερν Μονάχου - Ολυμπιακός 103-105…

Πότε άλλοτε ο Κώστας Σλούκας είχε πάρει το… όπλο του; Στην 3η αγωνιστική του TOP 16 της αγωνιστικής περιόδου 2011-12 ο Ολυμπιακός είχε ρίξει στο καναβάτσο την Εφές, με τον διεθνή γκαρντ να έχει 15 πόντους με 3/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 3/3 βολές.

Την ίδια χρονιά, στην τρίτη αναμέτρηση της σειράς με τη Σιένα για τα playoffs, ο Ολυμπιακός επικράτησε της ιταλικής ομάδας με 75-55, με τον διεθνή γκαρντ να έχει 11 πόντους με 2/3 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 1/2 βολές στο καθοριστικό αυτό ματς για την ομάδα του Πειραιά, η οποία στη συνέχεια ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης.

Τέλος, στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού την περσινή χρονιά, ο Κώστας Σλούκας βοήθησε την ομάδα του να… αποδράσει από την έδρα της Βαλένθια έχοντας στο ενεργητικό του 14 πόντους με 2/4 δίποντα, 1/1 τρίποντο και 7/8 ελεύθερες βολές.