Η επιτυχία της Μπάμπεργκ έχει ονοματεπώνυμο: Νίκος Ζήσης! (vids)

Φάνης Παναγιώτου
Η επιτυχία της Μπάμπεργκ έχει ονοματεπώνυμο: Νίκος Ζήσης! (vids)
Ο Νίκος Ζήσης διανύει τη... δεύτερη νιότη του και πραγματοποιεί ηγετικές εμφανίσεις με τη φανέλα της Μπάμπεργκ, όντας εκ των κορυφαίων παικτών της γερμανικής ομάδας. Το gazzetta.gr παρουσιάζει με infographics!

Στο ματς με την Χίμκι έμεινε στο παρκέ για 33 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα έχοντας 16 πόντους με 3/4 τρίποντα, 8 ασίστ και μόλις 2 λάθη. Άλλη μία μέρα στο γραφείο για τον Νίκο Ζήση, ο οποίος στη φετινή Euroleague παίζει ως... έφηβος!

Πριν από λίγο καιρό, ο πολύπειρος γκαρντ (γενν. το 1983, ύψος 1.95μ.) μέτρησε 25 πόντους κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας. Η συγκεκριμένη βραδιά είναι πλέον η πιο παραγωγική του στη διοργάνωση, αφού ξεπέρασε κατά τρεις πόντους την προηγούμενη επίδοση, η οποία χρονολογείται στις 3 Μαρτίου του 2005. Ήταν το ματς κόντρα στην Εφές, που «σημαδεύτηκε» από το... τρελό τρίποντο του Νίκου Ζήση, όπως θα δείτε στο video που ακολουθεί:

Με την πλάτη στον τοίχο βρέθηκε ο Ολυμπιακός και ο αγώνας με την Ζαλγκίρις είναι… τελικός! Παίξε ένα στοίχημα στο Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις και εξασφάλισε επιστροφή χρημάτων από την Sportingbet, αν ο Βασίλης Σπανούλης σκοράρει περισσότερους από 15 πόντους!

Μιας κι αναφερθήκαμε στη σεζόν 2004-2005, αξίζει να μείνουμε λίγο παραπάνω. Βλέπετε,η συγκεκριμένη χρονιά μαζί με την αγωνιστική περίοδο 2006-2007 στη Μπενετόν είναι οι μοναδικές που μπορούν να συγκριθούν με τα όσα κάνει φέτος ο Νίκος Ζήσης. Ο τότε γκαρντ της ΑΕΚ μέτρησε 11.6 πόντους κατά μέσο όρο σε 20 συμμετοχές στη Euroleague, έχοντας την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του, ενώ με την ιταλική ομάδα σημείωνε 11 πόντους ανά αγώνα.

Φέτος, ο Ζήσης παίζει στα ίδια επίπεδα και... κλείνει τα στόματα όσων σχολίασαν τη μεταγραφή του στη Μπάμπεργκ. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που συνέδεσαν τη μεταγραφή με τον Αντρέα Τρινκιέρι και την κοινή τους θητεία στην Εθνική, ωστόσο ο πολύπειρος γκαρντ με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. Όχι ότι υπήρχαν αμφιβολίες για την αξία του. Ο Νίκος Ζήσης έχει χαράξει τη δική του πορεία όλα αυτά τα χρόνια στα παρκέ της Ευρώπης, ωστόσο τα όσα κάνει φέτος έχουν εντυπωσιάσει ακόμα και τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του.

Θέλετε να μιλήσουμε με αριθμούς; Ο Νίκος Ζήσης έχει ξεκινήσει βασικός στα 18 από τα 21 έως τώρα παιχνίδια της Μπάμπεργκ. Μετράει κατά μέσο όρο 10.3 πόντους, με το ποσοστό του στα τρίποντα να φτάνει στο 40.4%! Μένει στο παρκέ για 25:44 λεπτά ανά αγώνα κι έχει πολύ καλή αναλογία στον τομέα ασίστ/λάθη, όπου έχει 3.3 τελικές πάσες και 2 λάθη! Εξαιρετικός. Βέβαια, αυτά έχουν να κάνουν μόνο με την επίθεση, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μιλάμε παράλληλα και για έναν πολύ καλό αμυντικό. Ο Αντρέα Τρινκιέρι τον εμπιστεύεται... τυφλά κι όχι άδικα.​

Αν δεν σας αρκούν τα παραπάνω, μπορείτε να ρωτήσετε τη Ζαλγκίρις Κάουνας, την οποία ο Ζήσης έχει «φιλοδωρήσει» με 18 και 25 πόντους στο TOP 16! Μάλιστα, ο πολύπειρος γκαρντ της Μπάμπεργκ έχει ανεβάσει τους αριθμούς του στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης, αφού σκοράρει περίπου 1.2 πόντους περισσότερους σε σχέση με τη regular season (10.9 από 9.7) ενώ μοιράζει 1.1 ασίστ παραπάνω (3.8 από 2.7).

Πριν από λίγο καιρό, ο Νίκος Ζήσης είχε εξηγήσει στο gazzetta.gr: «Μέχρι στιγμής ο χειμώνας ήταν πολύ ζεστός, για τα εδώ δεδομένα! Να φανταστείς μόνο δύο φορές χιόνισε! Το Μπάμπεργκ, που είναι μία μικρομεσαία πόλη 80.000 κατοίκων, όσους είχαν το Τρεβίζο και η Σιένα, απέχει μόλις 40-45 λεπτά από τη Νυρεμβέργη, όπου υπάρχουν πολλά ελληνικά cafe και εστιατόρια και μπορείς να πιει κανείς καταπληκτικό freddo! Κι όλα αυτά επειδή η ελληνική κοινότητα της πόλης είναι από τις πλέον πολυπληθείς και αριθμεί σχεδόν 15.000 μέλη...»

Η ερώτηση είχε να κάνει με τη ζωή στο Μπάμπεργκ και το αν προσαρμόστηκε εύκολα στη Γερμανία. Ο ίδιος ο Ζήσης έδωσε τη δική του εξήγηση, ωστόσο αν κάποιος τον δει στο παρκέ δεν θα έχει απορίες κι αμφιβολίες. Το λέμε αυτό διότι ο διεθνής γκαρντ φαίνεται να έχει βρει τη μπασκετική του Ιθάκη στην ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι, η οποία έχει εντυπωσιάσει με την πορεία της στη Euroleague (σ.σ. μεταξύ άλλων μετράει δύο νίκες κόντρα στον Ολυμπιακό) κι ο Νίκος Ζήσης είναι από τους βασικούς λόγους!

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΤΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ:
@Ουνικάχα: 16π., 2/5τρ., 4ασ.
vs. Σάσαρι: 16π., 2/2τρ., 5ασ.
@ Ρεάλ Μαδρίτης: 13π., 0/3τρ., 3ασ.
vs. Ζαλγκίρις: 18π., 2/2τρ., 5ασ.
@ Ζαλγκίρις: 25π., 2/4τρ.,, 4ασ.
vs. Χίμκι: 16π., 3/4τρ., 8ασ.