Ο Ουάιτ, οι τραυματισμοί, το NBA κι ο Ολυμπιακός! (vids)

Ο Ουάιτ, οι τραυματισμοί, το NBA κι ο Ολυμπιακός! (vids)

Φάνης Παναγιώτου
Ο Ουάιτ, οι τραυματισμοί, το NBA κι ο Ολυμπιακός! (vids)
Ο Ολυμπιακός εξετάζει την περίπτωση του DJ Ουάιτ και το gazzetta.gr παρουσιάζει τον 29χρονο πάουερ φόργουορντ από την Alabama.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά την εύκολη νίκη επί των Τρικάλων δήλωσε πως ναι μεν ο Ολυμπιακός ψάχνει για ψηλό αλλά δεν πρόκειται να πάρει παίκτη... απλά για να πάρει. Το δεδομένο, όμως, είναι ότι «ερυθρόλευκοι»... χτενίζουν την αγορά και το gazzetta.gr σας ενημέρωσε πως η περίπτωση που έχει ξεχωρίσει είναι εκείνη του DJ Ουάιτ!

Ο Αμερικανός power forward (γενν. το 1986, ύψος 2.06μ.) αυτή την περίοδο βρίσκεται στην Ιταλία, ωστόσο δεν είναι απίθανο να ολοκληρώσει τη χρονιά στα... μέρη μας. Μέχρι, όμως, να υπάρξουν οριστικές εξελίξεις, το gazzetta.gr ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής τους.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ
Ο Ουάιτ γεννήθηκε στην Tuscaloosa της Alabama. Εκεί ξεκίνησε ν' ασχολείται με το μπάσκετ κι αρχικά αγωνίστηκε στο Hillcrest. Μετά την πορεία του στο High School, σειρά είχε το κολέγιο. Ο Ουάιτ φόρεσε τη φανέλα των Indiana Hoosiers, ειδικεύτηκε στην... εγκληματολογία και μπασκετικά λατρεύτηκε από τους φίλους της ομάδας. Θα το καταλάβετε στη συνέχεια. Για την ώρα αρκεί ν' αναφέρουμε πως μετά από 4 σεζόν στο Indiana ο Ουάιτ αποφοίτησε ως 16ος στην ιστορία των κορυφαίων σκόρερ με 1.447 πόντους, 9ος στα ριμπάουντ με 748, ενώ ήταν δεύτερος καλύτερος στα χρονικά σε ποσοστό ευστοχίας με 56.2%! Μάλιστα, ήταν ο πρώτος από τον Άλαν Χέντερσον το 1994 που είχε double-double μέσο όρο, καθώς μέτρησε 17.4 πόντους και 10.3 ριμπάουντ ανά αγώνα.

ΤΟ ΝΒΑ & ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ
Είχε καλή πορεία στο κολέγιο, τα σωματικά του προσόντα τον βοήθησαν κι έτσι στο NBA draft 2008 ο Ουάιτ είδε το όνομα του σε καλή θέση. Συγκεκριμένα, οι Ντιτρόιτ Πίστονς τον επέλεξαν στη θέση Νο.29 κι αμέσως τον παραχώρησαν στους Σιάτλ Σούπερσονικς, που τότε ήταν σε φάση... μετακόμισης. Ο Αμερικανός φόργουορντ, λοιπόν, εντάχθηκε στο δυναμικό των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, ωστόσο η καριέρα του στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου ξεκίνησε αρνητικά. Χρειάστηκε να υποβληθεί σε μία επέμβαση στο σαγόνι κι έτσι έμεινε στα... πιτς για τους πρώτους πέντε μήνες της rookie σεζόν του. Το επαγγελματικό του ντεμπούτο έγινε στο NBDL με τους Tulsa 66ers στις 18 Μαρτίου 2009, με τον Ουάιτ να είναι εξαιρετικός στην αναπτυξιακή λίγκα του ΝΒΑ, καθώς σε 6 συμμετοχές μέτρησε 18.3 πόντους και 7.2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ τον κάλεσαν πίσω και στις 5 Απριλίου απέναντι στους Ιντιάνα Πέισερς πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση στον «μαγικό κόσμο». Συνολικά τη σεζόν 2008-2009 μέτρησε 7 συμμετοχές με τους Θάντερ, έχοντας καλούς αριθμούς (8.9π., 4.6ρ.).

ΟΚ, η πρώτη του χρονιά δεν ήταν όπως θα την περίμενε. Η ατυχία, όμως, δεν τον εγκατέλειψε, αφού τη σεζόν 2009-2010 πήρε μέρος σε μόλις 8 αναμετρήσεις με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (4.8π., 1.9ρ.) λόγω μίας επέμβασης που χρειάστηκε να κάνει στον σπασμένο του αντίχειρα! Μόλις αποθεραπεύτηκε μετακόμισε εκ νέου στους Tulsa 66ers κι ήταν ξανά εντυπωσιακός (23π., 11ρ. σε 9 ματς)! Έτσι, οι Θάντερ των κάλεσαν πίσω και στις 21 Μαρτίου του 2010 ο Ουάιτ έζησε μία μοναδική στιγμή! Επέστρεψε στην Ιντιάνα ως αντίπαλος των Πέισερς και γνώρισε ένα απίθανο standing ovation στην πόλη όπου πέρασε τα... κολεγιακά του χρόνια! Στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε 6 πόντους και 2 ριμπάουντ σε 10 λεπτά συμμετοχής, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε ξανά στο NBDL (20.2π., 11.1ρ.).

Στους Θάντερ ξεκίνησε και τη σεζόν 2010-2011. Μάλιστα, το συμβόλαιο που είχε με την ομάδα ήταν τετραετές, ωστόσο δεν έμεινε εκεί για όλη την αγωνιστική περίοδο. Στις 24 Φεβρουαρίου 2011 παραχωρήθηκε στους Μπόμπκατς στο πλαίσιο της ανταλλαγής του Ναζρ Μοχάμεντ. Στη Σάρλοτ έμεινε και τη σεζόν 2011-2012, έχοντας καλή παρουσία, με 6.8 πόντους, 3.6 ριμπάουντ σε 58 συμμετοχές, τις 11 ως βασικός.

Η ΚΙΝΑ & ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ TRADE
Τον Σεπτέμβριο του 2012 ο Ουάιτ αποφάσισε να ζήσει για πρώτη φορά την εμπειρία της Κίνας. Μετακόμισε στους Shangai Sharks, ωστόσο επέστρεψε στο ΝΒΑ. Έτσι κι αλλιώς η αγωνιστική περίοδο στην Κίνα ολοκληρώνεται νωρίτερα κι έτσι στις 28 Φεβρουαρίου του 2013 υπέγραψε συμβόλαιο μικρής διάρκειας με τους Μπόστον Σέλτικς. Εν συνεχεία ανανέωσε και τελικά υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με τους ιστορικούς Σέλτικς.

Δεν έμεινε, όμως, για καιρό στη Βοστώνη, αφού το καλοκαίρι του 2013 παραχωρήθηκε στους Μπρούκλιν Νετς, ως... κομμάτι ενός σπουδαίου trade, που είχε να κάνει με τους Κέβιν Γκαρνέτ και Πολ Πιρς! Βέβαια, δεν έβαλε ποτέ τη φανέλα των Νετς, καθώς αποδεσμεύτηκε αμέσως. Ο Ουάιτ βρέθηκε χωρίς ομάδα κι οι Σικάγο Μπουλς του έδωσαν την ευκαιρία να βρεθεί στην προετοιμασία τους. Συμβόλαιο, όμως, δεν του έδωσαν κι έτσι ο Ουάιτ επέστρεψε στην Κίνα, εκεί όπου αγωνίστηκε για το μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν 2013-14.

Στις 21 Μαρτίου επέστρεψε στο ΝΒΑ κι έπειτα από συμβόλαιο μικρής διάρκειας με τους Μπόμπκατς, εν τέλει υπέγραψε στη Σάρλοτ για το υπόλοιπο της χρονιάς. Μάλιστα, ο Ουάιτ έζησε για πρώτη φορά την εμπειρία των playoffs του ΝΒΑ, καθώς πήρε μέρος στη μία εκ των 4 αναμετρήσεων που έδωσαν οι Μπόμπκατς κόντρα στους Χιτ, έχοντας στο ενεργητικό του 2 ριμπάουντ και 1 λάθος.

Η ΛΑΜΠΟΡΑΛ & Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Στο ξεκίνημα της σεζόν 2014-2015 ο Ουάιτ πήρε... γεύση για πρώτη φορά κι από το ευρωπαϊκό μπάσκετ, καθώς υπέγραψε μηνιαίο συμβόλαιο με τη Λαμποράλ Κούτσα. Μάλιστα, ο Αμερικανός φόργουορντ πρόλαβε ν' αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, πριν αποχωρήσει από τη χώρα των Βάσκων στις 7 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, ο Ουάιτ αγωνίστηκε για 3:28 (0/1 δίποντο) στην ήττα της Λαμποράλ με 63-57 στο ΣΕΦ, γήπεδο όπου δεν αποκλείεται να... επισκεφτεί ξανά τις επόμενες ημέρες.

Μετά το τέλος της θητείας του στη Λαμποράλ Κούτσα ο Ουάιτ επέστρεψε στην Κίνα, όπου αγωνίστηκε για λογαριασμό των Fujian Sturgeons. Το καλοκαίρι που μας πέρασε πήρε μέρος στο Summer League με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, ωστόσο φαίνεται πως η... πόρτα του ΝΒΑ έχει κλείσει για τον Ουάιτ. Κάπως έτσι κατέληξε στην Ιταλία, όπου με τη φανέλα της Τορίνο πραγματοποιεί εξαιρετική χρονιά με μέσο όρο 17.4 πόντους και 7.7 ριμπάουντ! Κάνει πολύ καλή σεζόν ατομικά, αφού ομαδικά συμβαίνει το αντίθετο, με την Τορίνο να βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα...

Ο Ολυμπιακός, όμως, δίνει την ευκαιρία στον Ουάιτ να επιστρέψει στο υψηλότερο επίπεδο και μένει να δούμε αν τελικά η μεταγραφή θα ολοκληρωθεί κι ο Αμερικανός θα επιστρέψει στο ΣΕΦ.