Η αυτοπεποίθηση του Στρόμπερι κι η αγωνιστική του άνοδος! (pics)

Η αυτοπεποίθηση του Στρόμπερι κι η αγωνιστική του άνοδος! (pics)

Φάνης Παναγιώτου
Η αυτοπεποίθηση του Στρόμπερι κι η αγωνιστική του άνοδος! (pics)
Ο DJ Στρόμπερι συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπαρτσελόνα και το gazzetta.gr γράφει για τον Αμερικανό που δικαιώνει την εμπιστοσύνη του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Ήταν από τις πρώτες μεταγραφές. Από τους πρώτους παίκτες με τους οποίους ήρθε σε επαφή ο Ολυμπιακός κι εν τέλει κατέληξε σε συμφωνία μαζί του. Αναφερόμαστε στον DJ Στρόμπερι, ο οποίος κόντρα στη Μπαρτσελόνα έκανε μία από τις πιο… γεμάτες εμφανίσεις του ως «ερυθρόλευκος» και συνέβαλε τα μέγιστα στο να πανηγύρισε η ομάδα του μία εξαιρετικά σημαντική νίκη στον μαραθώνιο του TOP 16.

Τι λέει η στατιστική του Στρόμπερι; 8 πόντους με 2/3 δίποντα, 1/1 τρίποντο και 1/2 βολές, 5 ριμπάουντ εκ των οποίων τα 2 επιθετικά, 3 τελικές πάσες και μόλις 1 λάθος σε 19:27. Πολύ καλή παρουσία, ωστόσο εξίσου σημαντικά είναι κι αυτά που δεν δείχνουν οι αριθμοί!

Ο Αμερικανός ήταν εκ νέου εξαιρετικός στο αμυντικό κομμάτι. Βοήθησε σε πολύ μεγάλο βαθμό με τα σωματικά του προσόντα και την ικανότητα του στην άμυνα 1on1. Όποιον παίκτη κι αν μάρκαρε ο Στρόμπερι είχε πρόβλημα, ενώ αν γινόταν αλλαγή και βρισκόταν με κάποιον από τους ψηλούς της Μπαρτσελόνα τις περισσότερες φορές του έκανε τη ζωή δύσκολη και το miss match έμενε μόνο στη θεωρία, αφού στην πράξη ο Αμερικανός τα έβγαζε πέρα κόντρα σε ψηλότερο αντίπαλο!

Παράλληλα, έδωσε πολλές βοήθειες και στα ριμπάουντ. Τρομερό άλμα, καθάρισε αρκετές φορές μετά από άστοχη προσπάθεια των Καταλανών, ενώ ήταν μέσα και σε φάσεις όπου έχαναν σουτ οι συμπαίκτες του, προσπαθώντας να μαζέψει το επιθετικό ριμπάουντ.

Αυτά, όμως, είναι στοιχεία που τα έχουμε δει ξανά. Είναι αυτά που περιμένει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος όταν ρίχνει στο παρκέ τον DJ Στρόμπερι. Εκείνο, όμως, που φαίνεται να βρίσκει όλο και περισσότερο ο Αμερικανός είναι ο ρυθμός του στην επίθεση. Οι 8 πόντοι που έβαλε στη Μπαρτσελόνα μπορεί να μην εντυπωσιάζουν, ωστόσο η αυτοπεποίθηση με την οποία αγωνίζεται είναι γεγονός που χρίζει αναφοράς.

Καλώς ή κακώς ο Στρόμπερι δέχτηκε κριτική τον πρώτο καιρό που βρέθηκε στο Λιμάνι. Ήρθε στον Πειραιά έχοντας εντυπωσιακούς αριθμούς στα playoffs του πρωταθλήματος Τουρκίας, ωστόσο δεν είχε ρυθμό στην επίθεση. Θα μπορούσε να είχε επηρεαστεί, αλλά αυτό που συμβαίνει είναι το ακριβώς αντίθετο! Ο Στρόμπερι παίζει με τρομερή αυτοπεποίθηση. Παίρνει τα σουτ που πρέπει, δεν διστάζει να πάρει πάνω του αρκετές φάσεις 1on1, ενώ είναι πολύ δυνατός και στο drive!

Τα βράδια που ο Στρόμπερι θα είναι πρώτος σκόρερ δεν θα είναι πολλά. Πλέον, όμως, έχει αρχίσει να δίνει λύσεις και το επιθετικό κομμάτι, εκτός από την άμυνα όπου πάντα έπαιρνε πολύ καλό βαθμό και κάπως έτσι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αρχίζει να αισθάνεται δικαιωμένος τόσο για την επιλογή που έκανε το καλοκαίρι, όσο και για τον γεγονός ότι στήριξε τον παίκτη του.

Ο DJ Στρόμπερι… ανεβαίνει και πλέον αποτελεί πολύτιμο «γρανάζι» στη… μηχανή του Ολυμπιακού!

Στρόμπερι vs. Μπαρτσελόνα: