Ο τρίτος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης που λίγοι γνωρίζουν!

Ο τρίτος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης που λίγοι γνωρίζουν!

bet365

Οι ετήσιες απολαβές του αγγίζουν τα 10 εκατ. ευρώ! Θυμίζει Μέσι και απολαμβάνει την λατρεία των Κινέζων! Ποιος γνωρίζει τον Αργεντινό, Ντάριο Κόνκα; Το gazzetta.gr τον παρουσιάζει!

O Σβεν-Γκόραν Έρικσον τον συγκρίνει με τον Λιονέλ Μέσι. Ο Μαρσέλο Λίπι δηλώνει πως θα μπορούσε να αγωνιστεί σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή ομάδα. Είναι ο τρίτος πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής του πλανήτη, όμως λίγοι τον γνωρίζουν.

Ο Ντάριο Κόνκα αναγορεύεται στην Κίνα, ως ο απόλυτος σούπερ σταρ! Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός αποτελεί αναγκαιότητα για κάθε σύλλογο της αχανούς χώρας που θέτει ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

'Επειτα από ένα διάλειμμα στη Φλουμινένσε (2014) επέστρεψε στη χώρα που λατρεύεται σαν θεός προκειμένου να φορέσει τα χρώματα της Shanghai East Asia, η οποία καθοδηγείται από τον Σβεν-Γκόραν Έρικσον.

Στην προηγούμενη θητεία του στην Γκουάνγκζου Εβεργκράντε του Μαρσέλο Λίπι κατέκτησε το πρωτάθλημα αλλά και το Τσάμπιονς Λιγκ Ασίας.

«Ο Κόντσα είναι σαν τον Μέσι. Διαθέτει το ίδιο ύψος, είναι αριστεροπόδαρος, φανταστικός ντριμπλέρ και σκοράρει πολλά γκολ.

Όταν ήρθα εδώ, ήταν ο ποδοσφαιριστής που ήθελα πιο πολύ από οποιονδήποτε άλλο. Του έλειψε η Κίνα, έτσι δεν ήταν δύσκολο να τον πείσουμε να επιστρέψει», δηλώνει ο Έρικσον.

Το ποσό το οποίο εισπράττει ο Κόνκα για την τρέχουσα σεζόν προκαλεί ίλιγγο και ασφαλώς θα το ζήλευαν τα σπουδαιότερα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Το συμβόλαιο του φτάνει τα 10 εκατ. ευρώ, ποσό που τον καθιστά ως τον τρίτο πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή στον κόσμο πίσω μόνο από του Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Ο Κόνκα έχει κάνει απόσβεση των χρημάτων που δαπανήθηκαν πετυχαίνοντας οχτώ γκολ. Είναι φανταστικός. Δίχως αμφιβολία πρόκειται για τον κορυφαίο παίκτη του πρωταθλήματος. Είναι το απόλυτο είδωλο στην Κίνα», προσθέτει ο πολύπειρος Σουηδός προπονητής.

Ο Κόνκα βέβαια πληρώνει και το τίμημα των επιλογών του, καθώς δεν έχει κληθεί ποτέ στην εθνική Αργεντινής!

Ο βραχύσωμος άσος ωστόσο έφτασε μέχρι την U-20 των «μπιανκοσελέστε», ενώ για μία πενταετία φόρεσε τα χρώματα της Ρίβερ Πλέιτ (2002-2007), έχοντας προπονητή τον Μανουέλ Πελεγκρίνι.

Εν συνεχεία μεταπήδησε στην Φλουμινένσε, όπου ανακηρύχθηκε καλύτερος παίκτης της χώρας για δύο διαδοχικές σεζόν (2009, 2010).

Οι Βραζιλιάνοι ήθελαν μάλιστα να του χορηγήσουν την υπηκοότητα της «χώρας του καφέ» προκειμένου να αγωνιστεί με την «σελεσάο», ωστόσο οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν δεν ευοδόθηκαν.

Το 2011, ο Κόντσα υπέγραψε στην Γκουάνγκζου Εβεργκράντε και έγινε ο τρίτος πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής του κόσμου εξασφαλίζοντας 227.000 ευρώ την εβδομάδα!

«Όταν αποκτήσαμε τον Ντάριο, ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στη Βραζιλία. Έπρεπε να πληρώσουμε πολλά για να τον φέρουμε στην Κίνα. Ήταν μεγάλο κατόρθωμα. Είναι 32 ετών τώρα, αλλά πιστεύω όταν βρέθηκε στο peak της καριέρας του θα μπορούσε να παίξει σε οποιαδήποτε ομάδα της Ευρώπης», τόνισε ο Μαρσέλο Λίπι.

Το νέο μεγάλο στοίχημα για τον Ντάριο Κόνκα είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η Σανγκάη βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω από την Γκουάνγκζου Εβεργκράντε τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της σεζόν, αλλά Αργεντινός σταρ φαίνεται πως δεν έχει πει ακόμη την τελευταία κουβέντα του...

 

Τελευταία Νέα