Λείπει ένας... Λάνγκφορντ από τον Ολυμπιακό; (poll)

Λείπει ένας... Λάνγκφορντ από τον Ολυμπιακό; (poll)
Ο Ολυμπιακός εξετάζει τον Κιθ Λάνγκφορντ. Ο Αμερικανός SG θα βοηθήσει τους “ερυθρόλευκους”, αλλά είναι αυτό που πραγματικό χρειάζεται η ομάδα του Πειραιά; Πάρτε μέρος στο poll του gazzetta.gr.

Ο DJ Στρόμπερι ανακοινώθηκε ήδη για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο Πάτρικ Γιανγκ είναι εκείνος που -κατά πάσα πιθανότητα- θα καλύψει το κενό του Μπράιαντ Ντάνστον στη ρακέτα. Σειρά στον Πειραιά παίρνουν οι επόμενες μεταγραφικές κινήσεις και το gazzetta.gr σας αποκάλυψε το βράδυ της Παρασκευής (03/07) πως ο Ολυμπιακός θέλει να ντύσει στα ερυθρόλευκα τον Κιθ Λάνγκφορντ!

Ο Αμερικανός γκαρντ δεν είναι άγνωστος στο ευρύ μπασκετικό κοινό. Γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 1983, έχει ύψος 1.93 μέτρα και εδώ και περίπου 6 χρόνια έχει κάνει άπαντες να μιλούν για την ικανότητα του στο σκοράρισμα.

Δεν κατάφερε να βρει θέση στο ΝΒΑ, ωστόσο έκανε σπουδαία καριέρα στην Ευρώπη και πλέον έχει καθιερωθεί ως έναν εκ των κορυφαίων παικτών! Θέλετε να μιλήσουμε με αριθμούς; Ο απόφοιτος του Kansas έπαιξε στην Ευρωλίγκα για πρώτη φορά την αγωνιστική περίοδο 2009-2010. Σε 15 συμμετοχές με τη φανέλα της Κίμκι μέτρησε 15.5 πόντους κατά μέσο όρο και την επόμενη σεζόν έκανε ακόμα μεγαλύτερο… μπαμ, καθώς είχε 18.7 πόντους ανά αγώνα, ξανά ως παίκτης της Κίμκι.

Ακολούθησε η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Λάνγκφορντ δεν ήταν το ίδιο αποδοτικός και πάλι, όμως, κατάφερε να ολοκληρώσει τη σεζόν με διψήφιο αριθμό πόντων (10.8). Στη συνέχεια, ο αδερφός του Κέβιν Λάνγκφορντ του ΠΑΟΚ μετακόμισε στην Ιταλία για λογαριασμό της… πλούσιας ΕΑ7 Αρμάνι Μιλάνο, η οποία τον πρόσθεσε στο δυναμικό της κι εκείνος δικαίωσε όσους τον πίστεψαν! Με τους Ιταλούς έπαιξε δύο σεζόν στην Ευρωλίγκα κι είχε πάνω από 17 πόντους κατά μέσο όρο στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης.

Τη σεζόν που πέρασε, έπαιξε στην Ούνικς Καζάν. Ο Αργύρης Πεδουλάκης τον εμπιστεύτηκε κι εκείνος έκανε ξανά αυτό που γνωρίζει πολύ καλά. Σκόραρε… κατά ριπάς και συγκεκριμένα είχε 16.7 πόντους ανά συμμετοχή στην Ευρωλίγκα και 17.8 στο Eurocup.

Ο ΛΑΝΓΚΦΟΡΝΤ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

ΔΥΟ ΣΚΟΡΕΡ ΜΑΖΙ;
Αυτό που ξέρει να κάνει ο Λάνγκφορντ είναι να σκοράρει. Δεν είναι μόνο οι αριθμοί που το δείχνουν. Οι αριθμοί αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα, ωστόσο υπάρχει και το βραβείο του πρώτου σκόρερ της Ευρωλίγκας το 2014 που επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Συνεπώς, το ερώτημα που προκύπτει, είναι αν ο Κιθ Λάνγκφορντ είναι ο παίκτης που λείπει από τον Ολυμπιακό… ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν λέμε πως ο Αμερικανός είναι κακός παίκτης. Το αντίθετο! Είπαμε και στην αρχή του κειμένου πως μιλάμε για έναν εκ των κορυφαίων σκόρερ της Ευρώπης.

Μπορεί, όμως, να συνυπάρξει με τον Βασίλη Σπανούλη; Αμφότεροι είναι παίκτες που θέλουν τη μπάλα στα χέρια τους για να εκτελέσουν, επομένως δεν είναι απίθανο να υπάρξει πρόβλημα χημείας αν βρεθούν οι δύο αυτοί σπουδαίοι σκόρερ στην ίδια ομάδα. Το ίδιο ερώτημα θα υπήρχε και στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός εξετάζε σοβαρά την απόκτηση ενός παίκτη όπως ο Ρότσεστι.

Στο σύγχρονο μπάσκετ η χημεία παίζει τεράστιο ρόλο. Οι παίκτες πρέπει να γνωρίζουν τους ρόλους τους και κλασικό παράδειγμα είναι ο Ολυμπιακός του 2012 και του 2013, όταν άπαντες ήξεραν τι πρέπει να κάνουν στο παρκέ. Από την άλλη, βέβαια, λες “όχι” σε έναν τόσο ποιοτικό παίκτη όπως ο Κιθ Λάνγκφορντ; Σε κάθε περίπτωση, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κι οι συνεργάτες του γνωρίζουν καλύτερα. Από εκεί και πέρα, πείτε την άποψή σας στο poll του gazzetta.gr: