Μενσά-Μπονσού: Η αποθέωση, το σοκ & το μέλλον του

Μενσά-Μπονσού: Η αποθέωση, το σοκ & το μέλλον του

Μενσά-Μπονσού: Η αποθέωση, το σοκ & το μέλλον του

bet365

Το gazzetta.gr ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας του Ποπς Μενσά-Μπονσού στην ΑΕΚ. Η αποθέωση, το σοκ κι όχι μόνο. Μένει ή όχι στην Ένωση και τη νέα σεζόν;

Τον Ποπς Μενσά-Μπονσού δεν τον λες άγνωστο στο ευρύ μπασκετικό κοινό, αφού μιλάμε για έναν πρώην NBAer. Στην Ελλάδα τον μάθαμε καλύτερα τον Νοέμβριο του 2013, όταν κι ήταν πρωταγωνιστής στον καυγά ανάμεσα στους παίκτες του Ολυμπιακού και της Γαλατάσαραϊ στο ΣΕΦ. Ωστόσο, θα τον μαθαίναμε ακόμα καλύτερα τη σεζόν 2014-2015.

Η ομάδα που τον απέκτησε αρχικά ήταν ο Ολυμπιακός. «Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον καλαθοσφαιριστή Ποπς Μενσά-Μπονσού για τα επόμενα δύο χρόνια», ανέφερε η ανακοίνωση της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ, ο Βρετανός, όμως, δεν έβαλε ποτέ τη φανέλα των Πειραιωτών, αφού κόπηκε στα ιατρικά τεστ και τη θέση του πήρε ο Οθέλο Χάντερ. Τι έκανε ο Μενσά-Μπονσού; Πήγε στο Ισραήλ να παίξει με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ. Ωστόσο, το κεφάλαιο “Ελλάδα” δεν είχε κλείσει οριστικά!

Η ΑΕΚ
Ο άλλοτε παίκτης της Γαλατάσαραϊ δεν έπαιξε στη χώρα μας με τον Ολυμπιακό, αλλά εν τέλει ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ, η οποία στο μεταξύ είχε ανεβάσει το μπάτζετ της! Είχαν ήδη αποκτηθεί ο Καρλ Ίνγκλις κι ο Γιάννης Αθηναίου, μετά τον Μενσά-Μπονσού ήρθε κι ο Μαλίκ Χέρστον, με τους ανθρώπους της ΑΕΚ να βάζουν ψηλά τον πήχη! «Η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ πιστή στις δεσμεύσεις της ότι θα ενισχύσει τη «Βασίλισσα» με μεταγραφές αντάξιες των προσδοκιών του κόσμου της και της Ιστορίας της, ανακοινώνει τη συμφωνία της έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου με τον αθλητή Ποπς Μενσά – Μπονσού», ανέφερε η ανακοίνωση της απόκτησης του Βρετανού.

Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ
Ποιο είναι το μεγάλο αγωνιστικό πλεονέκτημα του Μενσά-Μπονσού; Τα αθλητικά του προσόντα! Με το άλμα του φρόντισε να ξεσηκώσει τους φίλους της Ένωσης από την πρώτη του εμφάνιση κι οι εμφανίσεις του ήταν άκρως εντυπωσιακές! Ο Βρετανός κάρφωνε με... μανία στα αντίπαλα καλάθια και το σημαντικό για την ΑΕΚ είναι πως συνδύαζε την ουσία με το θέαμα:

Οι αριθμοί του Ποπς Μενσά-Μπονσού ήταν εξαιρετικοί! Έκανε το ένα double-double μετά το άλλο (σ.σ. κόντρα στο Ρέθυμνο ήταν πραγματικά ασταμάτητος με 23 πόντους – 15 ριμπάουντ σε 37:23, ενώ με την Ελευσίνα μέτρησε 24 πόντους!) και σε συνολικά 18 συμμετοχές (15 + 3) είχε 15.06 πόντους (59.12% στα δίποντα) & 9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 27:46 λεπτά/ανά παιχνίδι!

ΤΟ ΣΟΚ!
Λένε πως όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Έτσι έγινε και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Η σεζόν για την ΑΕΚ ολοκληρώθηκε με τον αποκλεισμό από τον Άρη, με τον Μενσά-Μπονσού να μην αποδίδει στον ίδιο βαθμό τον τελευταίο καιρό... Στα ματς με τους “κίτρινους” δεν βοήθησε την Ένωση κι επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την αφυδάτωση που υπέστη, που τον οδήγησε στο νοσοκομείο για μερικές ημέρες. Η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη στις 22/5. “Σοκ! Ντοπέ ο Μενσά-Μπονσού!” ήταν ο τίτλος που κυριαρχούσε σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης! Ο Βρετανός βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών κι η χρονιά όνειρο είχε εξελιχθεί σε... εφιάλτη!

“ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ”
Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση, η πλευρά του Μενσά-Μπονσού υποστηρίζει πως ο παίκτης είναι αθώος. «Η ουσία που βρέθηκε στο δείγμα που έδωσα εμπεριέχεται σε φάρμακο που παίρνω για να αντιμετωπίσω τη διάσπαση προσοχής», ανέφερε ο Βρετανός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, για να συνεχίσει λέγοντας: «Θέλω να ενημερώσω όλο τον κόσμο ότι από την 1η Οκτωβρίου 2014, όσο ακόμη ήμουν στο καμπ των Ντένβερ Νάγκετς, επισκέφτηκα τον γιατρό μου. Μου συνέστησε να πάρω ένα φάρμακο που είναι εγκεκριμένο από τον οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων της Αμερικής όπως επίσης το ΝΒΑ. Ο γιατρός διέγνωσε ότι πάσχω από ασθένεια διάσπασης προσοχής και μου συνέστησε να παίρνω το συγκεκριμένο φάρμακο για περιοδική χρήση».

Ο Μενσά-Μπονσού είπε ακόμα: «Αυτό το φάρμακο δεν με κάνει πιο δυνατό, πιο γρήγορο ή πιο αλτικό απ ότι ήδη είμαι. Με βοηθάει να έχω ισορροπία και να συγκεντρώνομαι σαν ένα φυσιολογικό άτομο. Θέλω επίσης να επισημάνω πως αυτό το φάρμακο είναι απαραίτητο για να συγκεντρώμοναι στην καθημερινή μου λειτουργία, όπως να διαβάζω ένα βιβλίο, να κάνω babysitting στα παιδιά μου ή να βλέπω μία ταινία. Τίποτα από αυτά δεν έχει να κάνει με το μπάσκετ. Επισημαίνω πως αυτό το φάρμακο το χρησιμοποιούσα μόνο για την προσωπική μου ζωή. Ποτέ στην καριέρα μου δεν έχω βρεθεί θετικός σε ουσίες, ενώ έχω παίξει σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Final 4 και άλλες μεγάλες διοργανώσεις ανά τον κόσμο». Και κατέληξε λέγοντας: «Είναι ατυχές που αυτή η ουσία δεν είναι εγκεκριμένη από κάποιες λίγκες στην Ευρώπη. Η χρονιά που μας πέρασε είναι μία από τις καλύτερες της καριέρας μου. Νομίζω ότι είναι άδικο να υποβαθμίσουμε αυτό που έκανα ως αθλητής και αυτό που έκανε η ομάδα μου. Θέλω να πιστεύω πως η πίστη στο Θεό, η επιμονή και η σκληρή δουλειά που έκανα με έφερε ως εδώ. Το να τα ρίξουμε όλα σε αυτό το συγκεκριμένο φάρμακο είναι άδικο. Έχω ξοδέψει αρκετές ώρες μέσα στη σεζόν στο γυμναστήριο για να κουβαλήσω την ομάδα στους ώμος μου. Δεν θα έκανα ποτέ κάτι να καταστρέψω αυτή τη σκληρή δουλειά».

ΣΤΗΡΙΞΗ
Ο Μενσά-Μπονσού ξεκαθάρισε πως είναι αθώος. Οι συμπαίκτες του, εκείνοι δηλαδή που τον γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα, τον στηρίζουν. Ο Κάρλος Αρόγιο, για παράδειγμα, με τον οποίο οδήγησαν τη Μπεσίκτας στο triple crown το 2012 (βλ. Κύπελλο & Πρωτάθλημα Τουρκίας + EuroChallenge) κι ήταν μαζί και στη Γαλατάσαραϊ, τόνισε μιλώντας στο Eurohoops: «Μια χαρά τα είπες, Ποπς! Είναι ένας παίκτης που σέβεται πάρα πολύ το παιχνίδι. Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους συμπαίκτες που είχα ποτέ στην καριέρα μου και γνωρίζω από πρώτο χέρι πόσο πολύ δουλεύει, για να κάνει την διαφορά στο υψηλότερο επίπεδο, κάθε σεζόν. Ειλικρινά, ελπίζω πως οι κατηγορίες θα ανατραπούν και ο Ποπς θα έχει το δικαίωμα να επιστρέψει στα παρκέ την επόμενη σεζόν, για να εμπνεύσει πάλι τους πάντες, με την ψυχή του και το πάθος του».

Στο πλευρό του Βρετανού κι ο Καρλ Ίνγκλις, που έγραψε στο twitter: «Απόλυτος επαγγελματίας, υπέροχος συμπαίκτης, υπέροχη προσωπικότητα, απίστευτος πατέρας, ο πιο καθαρός που γνωρίζω», ενώ υπέρ του τάχθηκε κι ο Ντέιβιντ Λόγκαν, άλλοτε γκαρντ του Παναθηναϊκού! Ο τελευταίος τόνισε πως η Ευρώπη θα πρέπει να αλλάξει ορισμένους κανόνες...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
​Τι γίνεται από εδώ και πέρα; Όλα δείχνουν πως η ΑΕΚ θα επιστρέψει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και στόχος των ανθρώπων της Ένωσης είναι να υπάρξει σημαντική ενίσχυση, προκειμένου η ομάδα να παρουσιαστεί ακόμα πιο ανταγωνιστική τη νέα σεζόν. Έμπειροι Έλληνες (βλ. Ζήσης, Βασιλειάδης), ξένοι από το... πάνω ράφι (σ.σ. από τις προτεραιότητες είναι η παραμονή του Μαλίκ Χέρστον) και παίκτες με μέλλον. Σε αυτούς τους τρεις άξονες θα κινηθεί ο σχεδιασμός της ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2015 και το αν θα χωρέσει ο Μενσά-Μπονσού στα πλάνα του Ντράγκαν Σάκοτα παραμένει άγνωστο. Πρώτα θα πρέπει να επισημοποιηθεί το τι θα γίνει με την υπόθεση ντόπινγκ του Βρετανού φόργουορντ/σέντερ κι εν συνεχεία θα αποφασίσουν στην Ένωση αν θα κάνουν πρόταση παραμονής στον παίκτη. Είναι δεδομένο πως μπορεί να βοηθήσει αγωνιστικά, ωστόσο είναι αβέβαιο αν θα συνεχίσει και τη νέα χρονιά.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα