Περέιρα vs Λουτσέσκου!

Περέιρα vs Λουτσέσκου!

bet365

Περέιρα και Λουτσέσκου αντικατέστησαν προπονητή μέσα στην σεζόν και πλέον είναι αντιμέτωποι. Tο gazzetta.gr παρουσιάζει τo limit up του Ρουμάνου και ο τελικός του Πορτογάλου...

Βίτορ Περέιρα. Ανέλαβε τον Ολυμπιακό μετά τον Μίτσελ, έχοντας την ομάδα στο -5 και την οδήγησε στο πρωτάθλημα με σχετική διαφορά από τον Παναθηναϊκό. Ομως εκεί που ο Πορτογάλος έδειχνε να κερδίζει πολλούς πόντους αλλάζοντας (για λίγο όπως αποδείχθηκε) την ομάδα πλέον ο Περέιρα δείχνει να παίζει την θέση του στον τελικό του Κυπέλλου.

Στο καθαρά αγωνιστικό ωστόσο δεν μπορούμε να περιμένουμε κάποια αλλαγή. Ειδικά στο σχήμα. Ο Περέιρα έχει πατήσει πάνω στο 4-2-3-1 και ταυτόχρονα έχει κάνει πολύ σφικτό το rotation του. Οπως και ο Μίτσελ ο Πορτογάλος θέλει παιχνίδι κατοχής κι αυτό θα επιχειρήσει και κόντρα στην Ξάνθη.

Για να είμαστε δίκαιοι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να παίξει και κάποιου άλλου είδους παιχνιδιού εντός συνόρων. Το προσπάθησε με τον Ζαρντίμ (όταν ακόμα σε παιχνίδια Κυπέλλου περίμενε τον αντίπαλο) αλλά ο Πορτογάλος αποχώρησε παρά το γεγονός ότι ήταν αήττητος. Η μονή αλλαγή που έχει κάνει είναι να βάλει τον Μπενίτες εξτρέμ (και μάλλον θα το κάνει και στον τελικό) ο οποίος σε πολλές στιγμές του αγώνα πηγαίνει κοντά στον Μήτρογλου.

Από εκεί και πέρα όμως τα γνωστά. Τέσσερις αμυντικοί με τα μπακ να μην είναι τόσο επιθετικά όσο επί Μίτσελ, δύο παίκτες πίσω από το δεκάρι (Τσόρι) και ένα κλασικό δεξί εξτρέμ. Που με τον Ντοσεβί να προέρχεται από τραυματισμό έχει ενδιαφέρον να δούμε την επιλογή του Πορτογάλου στην συγκεκριμένη θέση (Φουστέρ ή Φορτούνης ή Ντουρμάζ).

Ο Λουτσέσκου έχει παίξει ήδη δύο φορές με τον Περέιρα και γνωρίζει τι θ' αντιμετωπίσει. Οπως και το αντίθετο... Στον Ολυμπιακό περιμένουν τις πολύ καλές αντεπιθέσεις...

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ
Το είπαν ξεκάθαρα οι παίκτες του Ολυμπιακού στην media day στο τι πρέπει να προσέξουν. «Counter attack 100%» είπε στ' αγγλικά. Τις αντεπιθέσεις. Η Ξάνθη με τον Λουτσέσκου στον πάγκο έδειξε ότι μπορεί να παίξει και ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας αλλά ταυτόχρονα μπορεί να κάνει και ζημιά στις αντεπιθέσεις. Και πολύ μεγάλη ζημιά...

Ρωτήστε τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό πόσο υπέφεραν στα Πηγάδια. Ο δε Παναθηναϊκός είδε και την άλλη πλευρά της Ξάνθης. Στο ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Οταν οι «πράσινοι» μέσα στην Λεωφόρο για την ρεβάνς Κυπέλλου κατέγραψαν μία τελική προσπάθεια!

Και ο Λουτσέσκου έχει πατήσει στο 4-2-3-1. Με διαφορετική φιλοσοφία ωστόσο. Μετράει τον αντίπαλο, βρίσκει τ' αδύνατα σημεία και προσπαθεί να χτυπήσει. Ο Βασιλακάκης δεν είναι τόσο καθαρά αμυντικό χαφ στο -2-. Περισσότερο ειναι 8αρι που συνδέει την άμυνα με την επίθεση. Παίζει κάθετα, βοηθάει τον Κλέιτον και αρκετές φορές πατάει περιοχή.

Ταυτόχρονα η ταχύτητα των Λουσέρο και Σολτάνι βοηθάει πολύ στις αντεπιθέσεις. Η ποιότητα του Κλέιτον παίζοντας με την μπάλα (είτε να την κουβαλάει και να κερδίζει μέτρα είτε να να πασάρει) κάνει την Ξάνθη ακόμα πιο επικίνδυνη και ο Καπετάνος με την εξαιρετική σεζόν που κάνει τελειώνει τις φάσεις.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα