O Aντρέα Πίρλο κλείνει τα 36!

O Aντρέα Πίρλο κλείνει τα 36!

O Aντρέα Πίρλο κλείνει τα 36!

bet365

Ο Αντρέα Πίρλο κλείνει τα 36 και το gazzetta.gr ας θυμίζει έντεκα πράγματα για τον Ιταλό αρτίστα των γηπέδων.

1) Στις 19 Μαΐου του 1979 στο Φλέρο της Λομβαρδίας κοντά στην Μπρέσια βλέπει το φως του ήλιου για πρώτη φορά ο Αντρέα Πίρλο. Από τις μικρές ομάδες της Φλέρο μετακομίζει στην Βολούντας και από εκεί στις ακαδημίες της Μπρέσια κάνοντας τα πρώτα του βήματα ως δεύτερος επιθετικός.

2) Στην Μπρέσια καταλαβαίνουν άμεσα ότι στα χέρια τους έχουν ένα διαμάντι και σε ηλικία 16 ετών το 1995 κάνει ντεμπούτο με τους «μπρεσιάνοι» απέναντι στην Ρετζιάνα γράφοντας ρεκόρ. Έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής της Μπρέσια που αγωνίστηκε στην Serie A.

3) Οι εμφανίσεις του με την Μπρέσια και η κατάκτηση του πρωταθλήματος της Serie B προκαλούν το ενδιαφέρον του τότε προπονητή της Ίντερ Μιρτσέα Λουτσέσκου ο οποίος τον φέρνει στο Μιλάνο. Κάθε αρχή και δύσκολη όμως, αφού στους «νερατζούρι» δεν βρίσκει ποτέ θέση στην ενδεκάδα με συνέπεια να ακολουθήσουν δύο δανεισμοί σε Ρετζίνα και Μπρέσια.

4) Το σημείο-κλειδί που άλλαξε και διαμόρφωσε την καριέα του Πίρλο. Στον δανεισμό του στην Μπρέσια η θέση του ως πλέι μεκερ είναι καπαρωμένη από τον Ρομπέρτο Μπάτζιο κι έτσι ο τεράστιος Κάρλο Ματσόνε τον πηγαίνει λίγο πιο πίσω ως deep-lying playmaker σε μια θέση στην οποία ο ίδιος θα διαπρέψει με το highlight της σεζόν να αποτελεί η τρομερή πάσα στον Μπάτζιο σε ένα ματς με την Γιουβέντους στο Ντέλε Άλπι.

5) Στην Ίντερ ποτέ δεν τον πίστεψαν και παρά την τρομερή του σεζόν στην Μπρέσια η απόφαση για την παραχώρησή του είναι ειλημμένη. Έτσι, το καλοκαίρι του 2001 έρχεται η μεγάλη αλλαγή στην καριέρα του. Η Ιντερ αποφασίζει να τον στείλει ως αποτυχημένο στη Μίλαν παίρνοντας ως αντάλλαγμα μερικά εκατ. ευρώ ως αντάλλαγμα τον Κροάτη με βέλγικο διαβατήριο ποδοσφαιριστή Ντράζεν Μπρίντσιτς!

6) Στην Μίλαν βρίσκει τον άνθρωπο που τον πιστεύει. Ο λόγος για τον Κάρλο Αντσελότι. Μετά από συζήτηση μαζί του αποφασίζουν να αγωνιστεί στην θέση που αγωνίστηκε στην Μπρέσια και κάπου εκεί ξεκινάει να γράφεται ιστορία. Ο Αντσελότι γίνεται ο άνθρωπός του, το μεγάλο του στήριγμα. «Όταν κοιτάζω πίσω και σκέφτομαι τη διαδρομή μου, συνειδητοποιώ ότι τα χρωστάω όλα στον Κάρλος Ματζόνε και στον Κάρλος Αντσελότι. Στους δύο σπουδαιότερους προπονητές που είχα ποτέ. Με τον Αντσελότι προσαρμόστηκα κατευθείαν στο ρόλο μου, γιατί με εμπιστεύτηκε, παρότι είχε πιο έμπειρους παίκτες για τη θέση».

7) Μετά την Μίλαν έπρεπε να αποδείξει την αξία του και στην Σκουάντρα Ατζούρα. Αρχικά στις Ελπίδες και ως αρχηγός οδηγεί την ομάδα στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2000 στην Σλοβακία. Αφού πέρασε από όλες τις μικρές εθνικές είχε φτάσει η ώρα για την μεγάλη εθνική. Έτσι, στις 7 Σεπτεμβρίου του 2002 απέναντι στο Αζερμπαϊτζάν έρχεται το ντεμπούτο του. Ο ερχομός του Μαρτσέλο Λίπι μετά την αποτυχία στο Euro του 2004 κάνει τον Πίρλο βασικό και αναντικατάστατο μέλος της Ιταλίας και δύο χρόνια αργότερα στην Γερμανία έρχεται η παγκόσμια αναγνώριση. Στην πρεμιέρα του Μουντιάλ κόντρα στην Γκάνα σημειώνει το πρώτο γκολ και φτιάχνει το δεύτερο στη νίκη με 2-0 με τον ίδιο να βγαίνει MVP. O ίδιος τίτλος για τον Πίρλο και στον ημιτελικό με την Γερμανία, ματς στο οποίο είχε την ασίστ στο γκολ που έκρινε την πρόκριση. Man of the match και στον τελικό κόντρα στους Γάλλους. Από δικό του κόρνερ ήρθε το γκολ της ισοφάρισης ενώ σκοράρει και στην διαδικασία των πέναλτι. Δύο χρόνια αργότερα στο Euro του 2008 οδηγεί τους Ιταλούς στην πρόκριση από τους ομίλους αλλά η απουσία του ελέω καρτών στον αγώνα με την Ισπανία γέρνει την πλάστιγγα υπέρ των φούριας ρόχας. Το 2012 όμως παίρνει την προσωπική του εκδίκηση. Με τον ίδιο να αναδεικνύεται σε τρεις αγώνες man of the match οδηγεί την ομάδα του στον μεγάλο τελικό αποκλείοντας στα ημιτελικά την Γερμανία.

8) Τα ονόματα των δύο του παιδιών είναι και τα μοναδικά τατουάζ που έχει στο σώμα του. Έχει γράψει το όνομα του γιου του με γιαπωνέζικους χαρακτήρες και τα αρχικά της κόρης του αλλά μέχρι εκεί, αφού ο ίδιος δεν έχει καμία διάθεση να ακολουθήσει το lifestyle άλλων συμπαικτών του με τα πολλά τατουάζ και τις κοσμικές εμφανίσεις. Δεν έχει facebook ή twitter και η διασκέδασή του είναι τα παιδιά του.

9) Στο τέλος της σεζόν 2010-11 ανακοινώνει ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει στην Μίλαν μετά από κοινή απόφαση να μην ανανεωθεί η συνεργασία. Λίγο καιρό μετά η Γιουβέντους ανακοινώνει την απόκτησή του για τα επόμενα τρία χρόνια. Μια συμφωνία που γίνεται δεκτή με ενθουσιασμό στο Τορίνο. «Όταν ο Αντρέα μου ανακοίνωσε ότι θα έρθει στην Γιουβέντους, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν υπάρχει Θεός. Ένας παίκτης τέτοιου επιπέδου να έρθει ως ελεύθερος νομίζω ότι είναι η μεταγραφή του αιώνα», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

10) Στην Γιουβέντους διανύει δεύτερη νεότητα και είναι το Α και το Ω της Βέκια Σινιόρα με την οποία κατακτά τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα και αναγκάζει τους Ανιέλι να του ανανεώσουν το συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια.

11) Ο ξεχωριστός κύριος Πίρλο. Στον χαρακτήρα του κρύβεται όλο το μυστικό της επιτυχίας. «Για να είσαι χρήσιμος στην άμυνα και να κερδίζεις τη μπάλα δεν χρειάζεται πάντα να κάνεις τάκλιν. Μερικές φορές αρκεί να κάνεις ένα βήμα πίσω. Το μυστικό για τη θέση μου είναι ένα: Να κρατάς την κατοχή της μπάλας και να την μετακινείς γρήγορα, ώστε να κουράζεις τον αντίπαλο. Αυτή είναι η μέθοδός μου», τονίζει για τον τρόπο που βλέπει το ποδόσφαιρο και την θέση του. Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι όταν σταματήσει το ποδόσφαιρο δύσκολα θα συνεχίσει στα γήπεδα. «Όταν σταματήσω το ποδόσφαιρο, δεν δίνω ούτε μία πιθανότητα να γίνω προπονητής. Θα ζήσω μία πολύ ήσυχη ιδιωτική ζωή».

Με αυτά και με αυτά ο Αντρέ Πίρλο έφτασε πλέον τα 36 και μπορεί να μην είναι ο πιο γρήγορος, ο πιο δυνατός και να φεύγει από το γήπεδο λες και του έχουν ρουφήξει και την τελευταία ρανίδα του αίματός του, αλλά παρόλα αυτά είναι καλύτερος από ότι ήταν ποτέ. Σαν το κρασί που όσο παλιώνει γίνεται όλο και καλύτερο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα