Τα... τρελά του Μανουέλ Νόιερ (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Τα... τρελά του Μανουέλ Νόιερ (vids)

bet365

Το gazzetta.gr παρουσιάζει στιγμές που ο Μανουέλ Νόιερ κάνει τους πάντες ν' απορούν με τη θέση στην οποία αγωνίζεται, έπειτα και από την εκτέλεση πλαγίου άουτ σε ματς της Γερμανίας!

Ο διεθνής τερματοφύλακας της Μπάγερν Μονάχου, έκανε το... επόμενο βήμα στα όσα ασυνήθιστα πράττει μέσα στο γήπεδο στα παιχνίδια των Βαυαρών αλλά και των «πάντσερ», εκτελώντας στα γρήγορα ένα πλάγιο άουτ που κέρδισε η ομάδα του Γιοακίμ Λεβ στη νίκη (2-0) επί της Γεωργίας για τα προκριματικά του Euro 2016.

Γνωρίζει ότι έχει την απόλυτη ευθύνη για την προστασία της εστίας του, όμως, πολύ συχνά βαριέται να περιμένει μόνος όταν οι υπόλοιποι συμπαίκτες του κάνουν όλη τη δουλειά και δεν τον... αφήνουν να παίξει κι εκείνος.

Όταν γίνεται αυτό, κόβει... βόλτες και φτάνει μέχρι και τη μεσαία γραμμή, όπου απλά παρακολουθεί το παιχνίδι και κάνει και διατάσεις ίσα – ίσα για να μην «κρυώσει» και να πει ότι έβγαλε τίμια το χαρτζιλίκι του.

Έχει επίσης την ικανότητα να διαβάσει φάσεις και να λειτουργεί και σαν λίμπερο σε δύσκολες καταστάσεις για την άμυνά του. Θα βγει να διώξει με το κεφάλι τρέχοντας πολλά μέτρα μακριά από την περιοχή του για να προλάβει μακρινές μπαλιές αντιπάλων και καλύπτει τους αμυντικούς του, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να μην εκτεθούν όταν δείχνουν ότι χάνουν τον παίκτη που μαρκάρουν. Βέβαια, το αποκορύφωμα σε αυτό ήταν η εκπληκτική κεφαλιά στο μισό γήπεδο του αντιπάλου, στον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ με την Τσέλσι, το 2013!

Όταν δεν του βγαίνει η φάση και βλέπει τους αντιπάλους του να μην «τρώνε» τα... τεχνάσματά του, δεν παρατάει ποτέ την προσπάθεια μέχρι να βγει νικητής! Το έκανε και σε φιλικό με την Αλ Χιλάλ, τον φετινό Ιανουάριο, όταν βρέθηκε... εκτεθειμένος με δική του ευθύνη και πρωτοβουλία, όμως δεν επέτρεψε να κινδυνεύσει η εστία του.

Η απομάκρυνση με τα χέρια είναι από τα πιο δυνατά του σημεία. Μπορεί να βάλει τόση δύναμη στη μπάλα ώστε να κατευθυνθεί αμέσως στο άλλο μισό του γηπέδου και μάλιστα, να βάλει και σωστό στόχο για να βρει συμπαίκτη του και να τρέξει στην αντεπίθεση! Βοηθάει πάρα πολύ στην ταχύτητα με την οποία μπορεί να βγει η Μπάγερν Μονάχου στην επίθεση και έχει δουλέψει πολύ ώστε να μην κωλυσιεργεί και να στέλνει... συστημμένες μπαλιές.

Ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα, δεν γίνεται να ξεχάσει κανείς και την πάσα με τακουνιά που έκανε σε νίκη (4-0) της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, τον περασμένο Νοέμβριο, εκπλήσσοντας ακόμα και τον Γκάρεθ Μπέιλ που δήλωσε τυχερός καθώς πρόλαβε να δει τη φάση με την «εξωπραγματική», όπως τη χαρακτήρισε, κίνηση του Νόιερ!

Βέβαια, επειδή είναι άνθρωπος κι αυτός, θα κάνει και λάθη. Είναι πάντα αξιοθαύμαστο και μπορεί να σε «φτιάξει» πολύ σαν ποδοσφαιριστή όταν παίρνεις ρίσκο και δείχνεις να είσαι σίγουρος γι' αυτό που κάνεις, όμως δεν είναι λίγες οι φορές που η κατάσταση θα «στραβώσει». Και επειδή πάντα συμβαίνει, τα έχει κάνει... μαντάρα και ο Νόιερ, αλλά σε περιπτώσεις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Θα θυμηθούμε ένα παιχνίδι με το Καζακστάν, το 2013, αλλά και το πιο πρόσφατο λάθος στην σοκαριστική ήττα (2-0) της Μπάγερν από τη Γκλάντμπαχ.

Ο Γερμανός πορτιέρο ήταν υποψήφιος για τη «Χρυσή Μπάλα» του 2014, απολύτως δίκαια βάσει των όσων έκανε για τους Βαυαρούς μέσα στη χρονιά, ενώ φυσικά έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο και η συμμετοχή του στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τα «πάντσερ», στη Βραζιλία, το περασμένο καλοκαίρι. Θα γινόταν ο μοναδικός τερματοφύλακας μετά τον μεγάλο Λεβ Γιασίν που κατακτά τη συγκεκριμένη διάκριση, όμως γι' ακόμα μια χρονιά τα πάντα γύριζαν γύρω από τη μάχη των Κριστιάνο Ρονάλντο και Μέσι. Ο Νόιερ, βγήκε στην απ' έξω, απλά και μόνο επειδή δεν παίζει σε θέση που να μπορεί να φανεί περισσότερο. Σε αντίθεση με τους δύο «αντιπάλους» του για τη Χρυσή Μπάλα, όσα κάνει, δεν τα κάνει για επίδειξη. Απλά φροντίζει να... εξελίσσει τη φύση του που τον έκανε τερματοφύλακα.

Πρόσφατα απέκτησε κέρινο ομοίωμα στο «Μαντάμ Τισό» του Βερολίνου... Είναι και ατραξιόν!

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα