Μάρτιν Εντεγκαρντ: Το παιδί - θαύμα που έρχεται να γίνει «βασιλιάς»! (vids + pics)

Μάρτιν Εντεγκαρντ: Το παιδί - θαύμα που έρχεται να γίνει «βασιλιάς»! (vids + pics)

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Μάρτιν Εντεγκαρντ: Το παιδί - θαύμα που έρχεται να γίνει «βασιλιάς»! (vids + pics)

bet365

Ο Μάρτιν Έντεγκαρντ, το πιο λαμπρό αστέρι της Ευρώπης ανήκει στην Ρεάλ Μαδρίτης και το gazzetta.gr σάς παρουσιάζει τα στοιχεία που πρέπει να ξέρετε για το παιδί - θαύμα της Νορβηγίας.

Εδώ και μήνες, σχεδόν καθημερινά διαβάζαμε δημοσιεύματα που ήθελαν τον Μάρτιν Έντεγραντ να αποτελεί στόχο σχεδόν όλων των ευρωπαϊκών ομάδων. Τελικά, κατέληξε στην Ρεάλ Μαδρίτης, με τη «βασίλισσα» να τον παρουσιάζει στην αίθουσα Τύπου του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» (22/1).

Το gazzetta.gr σάς παρουσιάζει τα στοιχεία που πρέπει να ξέρετε για το Νορβηγό: το παιδί θαύμα της Νορβηγίας.

Άρχισε να λάμπει πριν... λάμψει

Σε ηλικία 15 ετών και 117 ημερών, ο τότε μάνατζερ της Στρόμσγκοντσετ, Ρόνι Ντέιλα του έδωσε την ευκαιρία να παίξει κόντρα στην Άλεσουντ, στις 13 Απριλίου του 2014. Στην πρώτη του παρουσία έδωσε ασίστ στον Τόμας Σόρουμ στο 90'!

Το πρώτο του γκολ

Το πρώτο του γκολ, ήρθε ένα μήνα μετά το ντεμπούτο του. Στις 16/5, κόντρα στη Σάρπσμποργκ, η ομάδα του νικάει 4-1 και εκείνος βάζει την υπογραφή του. Προπονητής του είναι ο Μπράιαν Ντιν, ο οποίος του δείχνει ότι τον εμπιστεύεται.

Λίβερπουλ μέχρι και στο... FIFA

Γεννήθηκε στην περιοχή Ντράμεν, εκεί όπου η Λίβερπουλ έχει αρκετούς υποστηρικτές. Ο ίδιος είναι φαν των «reds», ομάδα που παίρνει μέχρι και στο FIFA 15. H κόντρα του με τον συμπαίκτη του στην εθνική Νορβηγίας, Mats Møller Dæhli στο δωμάτιο, τον βρήκε νικητή με 5-2.

«Νέος Μέσι» ή σούπερ ήρωας;

Οι επιδόσεις του εντός αγωνιστικών χώρων έχει κάνει τον πρώην συμπαίκτη του Ντέιβιντ Νίλσεν να τον χαρακτηρίσει «σούπερ ήρωα», ενώ ο νυν τεχνικός του Κάρλο Αντσελότι σε παλιότερες δηλώσεις του είχε πει γι αυτόν ότι μιλάμε «για ένα παιδί με ταλέντο και προσωπικότητα». Αρκετοί, όπως ο τεχνικός του Μπράιαν Ντιν, τον έχει συγκρίνει με το Λιονέλ Μέσι.

Όλη η Ευρώπη στα πόδια του

Πριν καταλήξει στην Ρεάλ Μαδρίτης, το όνομά του έπαιζε στα ρεπορτάζ όλων των μεγάλων ομάδων. Περιπου 30 σύλλογοι όπως οι Μπορούσια Ντόρτμουντ, Μπάγερν Μονάχου, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Άγιαξ και Λίβερπουλ.

Στα 7 του προπονούνταν 20 ώρες / εβδομάδα

Ο πατέρας του, Χανς Έρικ, μετρά 200 παρουσίες με την Στρόμσγκοντεν και φυσικά επηρέασε σημαντικά την καριέρα του γιου του. Μέχρι την ηλικία των 7 ο Μάρτιν έκανε 20 ώρες προπονήσεις / εβδομάδα. «Επαιζα ακόμη κι ο Μάρτιν δεν πρέπει να ήταν καν 8. Είχα τελειώσει την προπόνηση και ήθελα να πάω σπίτι, αλλά δεν μπορούσαμε αν δεν έκανε 50 σουτ», είχε δηλώσει στο CNN ο πατέρας του.«αστεριού» της Νορβηγίας.

Η Μπάγερν τον θεωρούσε κλεισμένο

Πριν λίγο καιρό Γερμανικά Μέσα πίστευαν ότι η Μπάγερν Μονάχου θα είναι ο σύλλογος που θα τον οδηγήσει στο απόγειο της καριέρας του. Ο Καρλ-Χάιντζ Ρουμενίγκε είχε δηλώσει: «Ξεκάθαρα μια όμορφη νύφη την θέλουν πολλοί γαμπροί. Ίσως είμαστε ο πιο όμορφος». Τελικά, με άλλον περνάει τα σκαλιά της... εκκλησίας.

Έχει ήδη γράψει ιστορία

Έγινε ο νεότερος παίκτης που έχει φορέσει τη φανέλα της Νορβηγίας, όταν ήταν στη βασική 11άδα κόντρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σε ηλικία 15 ετών και 351 ημερών. Το προηγούμενο ρεκόρ κρατούσε από το 1910 ο Τόρμοντ Κίελσεν που είχε παίξει όταν ήταν 15 χρονών και 351 ημερών.
Αργότερα, κατέρριψε ακόμη ένα ρεκόρ που κρατούσε 31 χρόνια. Σε ηλικία 15 ετών και 300 ημερών έγινε ο νεότερος παίκτης που έχει παίξει σε προκριματικά Euro. Μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο, της αναμέτρησης με τη Βουλγαρία στο ματς του Όσλο. Ο προκάτοχος του ρεκόρ είναι ο Σίγκουρντουρ Γιόνσον, που είχε παίξει τον Ιούνιο του 1983 κόντρα στη Μάλτα, σε ηλικία 16 ετών και 251 ημερών.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα