Στέφανι Ροτς: Μια καλλονή που ξέρει να σκοράρει (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Στέφανι Ροτς: Μια καλλονή που ξέρει να σκοράρει (pics & vids)

bet365

Μπορεί ο Χάμες να κέρδισε τον τίτλο για το ομορφότερο γκολ της χρονιάς, αλλά η δεύτερη θέση ήταν αυτή που τράβηξε όλα τα βλέμματα. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει την Στέφανι Ροτς που νίκησε Ρονάλντο και Μέσι αλλά στο τέλος έχασε την πρωτιά από τον Χάμες.

Το γκολ της μπήκε μπροστά σε μόλις 95 θεατές, η ομορφιά του όμως το έφερε στις τελικές υποψηφιότητες για το βραβείο του κορυφαίου γκολ της χρονιάς αφήνοντας εκτός τεράστια ονόματα του ποδοσφαίρου.

Η Στέφανι παίζει από την προηγούμενη χρονιά στην Γαλλική ASPTT ALBI έχοντας πίσω της σπουδαία καριέρα. Η 27χρόνη Ιρλανδή παίκτρια έχει πετύχει πολλά και όμορφα γκολ στην πορεία της. Παίζει στην θέση της επιθετικού και έχει καταφέρει να βγει πρώτη σκόρερ την σεζόν 2011-12 στο Ιρλανδικό πρωτάθλημα πετυχαίνοντας 26 γκολ με την Πίμουντ Γιουνάιτεντ. Επίσης «μετράει» και 28 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της Ιρλανδίας.Το γκολ που έκανε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να ασχοληθεί με το όνομα της το πέτυχε τον Οκτώβριο του 2013 κόντρα στην ομάδα Γουέξοντ Γιάουθ. To πανέμορφο γκολ της έγινε αμέσως viral. Να σημειωθεί, ότι το γκολ δεν είχε τηλεοπτική κάλυψη και ανέβηκε από τον λογαριαμό της προπονήτριας της Ροτς. Η παίκτρια είχε δηλώσει :«Είναι καλό για εμάς που υπήρξε κάμερα και το τράβηξε, δίνει στο γυναικέιο πρωτάθλημα λίγη δημοσιότητα και είμαι τυχερή που είμαι μέλος του».

Αργότερα μέσα στην χρονιά ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για το βραβείο «Πούσκας» για το καλύτερο γκολ της χρονιάς. Το απίστευτο γκολ της Στέφανι ήταν υποψήφιο. Έγινε η μοναδική γυναίκα που έχει προτάθηκε για το βραβείο το 2014, η έκτη γενικά, αλλά και η πρώτη που καταφέρνει και περνάει στην τελική τριάδα.

Στην τελετή που έγινε χθες η Στέφανι Ροτς τράβηξε πάνω της όλα τα βλέμματα. Εκτός ότι το γκολ της τελικά κατατάχθηκε δεύτερο με ποσοστό 33% μετά του Ροντρίγκεζ που κέρδισε το βραβείο με 42% , η εντυπωσιακή της εμφάνιση έδωσε ακόμα περισσότερη λάμψη στην ήδη πολύ λαμπερή βραδιά.

Η ίδια δήλωσε μετά την τελετή:«Προφανώς είμαι περήφανη ως γυναίκα αλλά είμαι περήφανη και ως παίκτρια να αναγνωρίζομαι σε τέτοιο επίπεδο, όπως επίσης και που η FIFA είδε ότι ήταν ένα όμορφο γκολ».

Απολαύστε το μοναδικό γκολ που έδωσε στην Ροτς την δυνατότητα να την θαυμάσει ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτητς.

 

Τελευταία Νέα