Ρονάλντο γιατί πουλάει...

Ρονάλντο γιατί πουλάει...

bet365

Ο Γιώργος Βροντάκης γράφει στο gazzetta.gr για τον Κριστιάνο Ρονάλντο που ήταν ανύπαρκτος στον τελικό του Champions League, αλλά κατάφερε να... κλέψει την παράσταση στο φινάλε του αγώνα.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1985, στο Σάντο Αντόνιο, σε μια γειτονιά του Φούντσαλ, στο μικρό νησάκι της Μαδέιρα και ήταν το τέταρτο και μικρότερο παιδί της μαγείρισας, Μαρίας Ντολόρες ντος Σάντος Αβέιρο και του κηπουρού του δήμου, Ζοσέ Ντίνις Αβέιρο.

Το πλήρες όνομα του είναι Κριστιάνο Ρονάλντο ντος Σάντος Αβέιρο και το «Ρονάλντο» προήλθε από την αγάπη του πατέρα του προς τον Ρόναλντ Ρίγκαν, ηθοποιό και πρόεδρο των Η.Π.Α.

Ο Πορτογάλος άσος πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια μέσα στη φτώχεια και μοιραζόταν το ίδιο δωμάτιο μαζί με τον αδερφό και τις αδερφές του. Ο πατέρας του ήταν συνήθως μεθυσμένος (επιβάρυνε το συκώτι του με μεγάλες ποσότητες αλκοόλ καθημερινά μέχρι που τον πρόδωσε η καρδιά του) και η μάνα του δούλευε δυο και τρεις δουλειές ως καθαρίστρια για να συντηρήσει την οικογένειά.

Το σχολείο δεν του άρεσε με αποτέλεσμα να πετάξει μια καρέκλα σε έναν δάσκαλο του και από τότε αποφάσισε να ασχοληθεί μόνο με το ποδόσφαιρο.

Από τα 8 του ήταν γραμμένος στην ερασιτεχνική ομάδα Αντρορίνα αφού ο πατέρας του ήταν υπεύθυνος για τις εμφανίσεις... Το χάρισμα του στο ποδόσφαιρο ήταν εμφανές και έγινε η ποδοσφαιρική ατραξιόν από πολύ μικρός, αφού ήταν καλύτερος ακόμα και από παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας...

Σε ηλικία 10 ετών πήγε στη Νασιονάλ και άρχισε να γίνεται ακόμα πιο γνωστός με αποτέλεσμα στα 15 του χρόνια να τον πάρει η Σπόρτινγκ Λισαβόνας και έκτοτε να έχει ανοδική πορεία...

Πάμε, όμως, στα τωρινά και την εμφάνιση του στον τελικό που είχε αμφιλεγόμενες απόψεις...

Άφαντος επί 119 λεπτά...
Η Ρεάλ επικράτησε της Ατλέτικο στον μαδριλένικο τελικό του Champions League με 4-1 στην παράταση με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να είναι εξαφανισμένος επί 119 λεπτά. Τότε έκανε την εμφάνιση του...

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της «Βασίλισσας» κατάφερε με μια κίνηση του να σχολιαστεί ποικιλοτρόπως και τον «αντιπαθήσουν» πολλοί ακόμη φίλοι του ποδοσφαίρου, αλλά και αρκετοί να τον αποθεώσουν.

Όταν το παιχνίδι έχει κριθεί με τη Ρεάλ να προηγείται 3-1 στην παράταση και δη στο 119', ο Κριστάνο Ρονάλντο που έπαιζε στο σπίτι του (Πορτογαλία) κέρδισε πέναλτι και πήρε την μπάλα για να το εκτελέσει και να κάνει το 4-1 που ουσιαστικά δεν έδωσε τίποτα παραπάνω στους Μαδριλένους.

Ο CR7 με το που είδε την μπάλα να αναπαύεται στα δίχτυα του Κουρτουά έτρεξε σαν... τρελός προς την εξέδρα, έβγαλε την μπλούζα του για να επιδείξει τους αμέτρητους κοιλιακούς του και το καλογυμνασμένο του σώμα (σαν τον Μάριο Μπαλοτέλι στον ημιτελικό του Euro 2012) και ήταν σαν να κέρδισε το Champions League, το πρωτάθλημα και το Mundial μαζί...

Τι κέρδισε έτσι; Απολύτως τίποτα! Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι αναμφισβήτητα σούπερ σταρ, τεράστιος παίκτης, με περίσσιο ταλέντο, αλλά χωρίς σεμνότητα αθλητή! Ο πανηγυρισμός του και η αντίδραση του σε ένα ματς που έχει κριθεί με αυτόν άφαντο στο χορτάρι, έδειξαν παρά πολλά... Έτσι γεννήθηκε ξανά το ερώτημα: Είναι παίκτης ομάδας ή παίζει μόνο για την πάρτη του και τη δημόσια προβολή του;

Το απίστευτο επίτευγμα των 17 γκολ
Τα 17 γκολ σε 11 αγώνες φέτος στο Champions League είναι αδιανόητο επίτευγμα και όλοι του βγάζουν το καπέλο. Σκόραρε από την άσπρη βούλα στον τελικό και έγραψε ιστορία, αφού γίνεται ο μοναδικός παίκτης που σημειώνει 17 γκολ σε μια σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση! Όμως, για να είσαι νούμερο 1 ποδοσφαιριστής στον κόσμο, πρέπει να έχεις και την κατάλληλη συμπεριφορά και προς τους συμπαίκτες του και προς τον αντίπαλο!

Ο CR7 στη διάρκεια του αγώνα ήταν εξαφανισμένος και τα στενά μαρκαρίσματα τον είχαν βγάλει εκτός παιχνιδιού και έδειχνε να έχει χάσει την αυτοσυγκέντρωσή του, ενώ έπαιζε και τραυματίας με κίνδυνο να χάσει το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Μπορεί να οφείλεται και σε αυτό ο... τρελός πανηγυρισμός του στο φινάλε της αναμέτρησης. Δεν κατηγορεί κανείς τον Ρονάλντο γιατί πανηγύρισε ένα γκολ σε τελικό Champions League, αλλά γιατί το έκανε... υπερπαραγωγή!

Πάντως, ο Κριστιάνο Ρονάλντο αυτή τη φορά χαμογέλασε στο «Ντα Λουζ» και δεν έκλαιγε όπως στον τελικό του EURO το 2004!

Ο... φιλάνθρωπος Ρονάλντο
Μαζί του χαμογέλασαν και οι φυσιοθεραπευτές της Ρεάλ αφού είχε υποσχεθεί να μοιράσει το μπόνους από τα χρήματα που προβλέπει το συμβόλαιό του για την κατάκτηση του Champions League, αγοράζοντας από ένα αυτοκίνητο στον καθένα.

Το μπόνους ξεπερνά τις 900.000 ευρώ και ο Ρονάλντο θα πάρει από ένα αυτοκίνητο σε κάθε έναν από τους φυσιοθεραπευτές και ένα σε κάθε μέλος του προπονητικού τιμ. Τα υπόλοιπα χρήματα σκοπεύει θα τα δωρίσει στο «Messenger of Peace» (φιλανθρωπική οργάνωση της Ηνωμένων Εθνών)....

Κομπλεξικός όσο δεν πάει...
Σήκωσε το δεύτερο Champions league της καριέρας του και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που πετυχαίνει γκολ σε τελικό με δύο διαφορετικές ομάδες. Πολλοί, όμως, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον χαρακτήριζαν κομπλεξικό, επειδή δεν πάει ποτέ να πανηγυρίσει μαζί με τους συμπαίκτες του.

Στον τελικό της Λισαβόνας, στο γκολ του Σέρχιο Ράμος απλά πήρε την μπάλα από τα δίχτυα και την κλώτσησε και δεν έσπευσε στη συνέχεια να πανηγυρίσει μαζί με τον Ισπανό κεντρικό αμυντικό που έδωσε την ευκαιρία στη Ρεάλ να διεκδικήσει το δέκατο στην παράταση.

Επίσης, στο γκολ του Γκάρεθ Μπέιλ στην παράταση η κάμερα δεν τον δείχνει πουθενά, σε ένα τέρμα που ουσιαστικά έδωσε το βαρύτιμο τρόπαιο στην ομάδα του, ενώ στο 3-1 του Μαρσέλο έτρεξε χαρούμενος προς τον «κολλητό» του.

Ακόμα και μετά το τέλος του αγώνα στις δηλώσεις που έκανε μίλησε για τα ρεκόρ: «Από τότε που ήρθα στο σύλλογο ήμουν πάντα προετοιμασμένος. Η πίεση με κάνει να γίνομαι ολοένα και καλύτερος παίκτης. Εδώ είναι το δέκατο μαζί με τα σπασμένα ρεκόρ. Είμαστε επιτέλους νικητές», ήταν τα λεγόμενα του Κριστιάνο Ρονάλντο που έχει αρκετούς φίλους, αλλά και πολλούς... εχθρούς!

Ο αμφιλεγόμενος Πορτογάλος

Οι φίλοι της Ρεάλ Μαδρίτης δεν τους νοιάζει τι κάνει ο Κριστιάνο Ρονάλντο εκτός αγωνιστικού χώρου, πως πανηγυρίζει, αν γυμνάζεται, αν κάνει ημίγυμνες φωτογραφίσεις με την Ιρίνα Σάικ, αν διαφημίζει το Ultrex, αλλά τι κάνει μέσα σε αυτόν και τα 17 γκολ του τα λένε όλα...

Είναι το απόλυτο είδωλο της εποχής, ταχύτατος, άριστος τεχνίτης, εντυπωσιακός, σούπερ σταρ, υπέρλαμπρο προϊόν, καταπληκτικός παίκτης, ο διασημότερος Πορτογάλος στον κόσμο, επιτυχημένος και απασχολεί την κοινή γνώμη με τα ποδοσφαιρικά κατορθώματά του, την προσωπική ζωή του και όχι μόνο...

Τι απαντάει στις κακές κριτικές; «Με ζηλεύουν γιατί είμαι όμορφος, πλούσιος και παιχταράς». Είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο και πουλάει...

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα