Hello(ween) στη Λεωφόρο!

Μαριάννα Αξιοπούλου
Hello(ween) στη Λεωφόρο!

bet365

Trick or treat? Κάτι περισσότερο από 48 ώρες μας χωρίζουν από το ντέρμπι αιωνίων και το gazzetta.gr στο πνεύμα των ημερών ντύνει και ζευγαρώνει τους πρωταγωνιστές του αγώνα!

Οι ήρωες…

Κάθε προπονητής στη Super League θα είχε το δικαίωμα να βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Πόσω μάλλον οι τεχνικοί των δύο αιωνίων, που ποτέ δεν μπορούν να νιώθουν ήσυχοι και σίγουροι για τη θέση τους. Στη συμπλήρωση δέκα αγωνιστικών, πάντως, έχουν κατορθώσει να κρατήσουν τη θέση τους και είναι μόλις οι δύο από τους έντεκα που δεν έχουν χάσει τη δουλειά τους και δεν κινδυνεύουν κιόλας να τη χάσουν, ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα του ντέρμπι.

ΓΚΑΡΔΑΡΟΜΠΑ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΥ: Ο Γιάννης Αναστασίου ανέλαβε το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι με στόχο να μπορέσει με χαμηλό προϋπολογισμό και αρκετές νεανικές λύσεις να φτιάξει ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Παρότι θα ήταν αρκετά δελεαστικό να τον ντύσουμε… μικρή Ολλανδέζα, βάσει του μοντέλου που τόσο έχει διαφημιστεί ότι θα ακολουθήσει, προτιμήσαμε κάτι πιο σκληρό και ανθεκτικό. Στα αποδυτήρια της Λεωφόρου θα τον περιμένει το κουστούμι του Χαλκ! Ο Έλληνας τεχνικός είναι έντεκα χρόνια νεώτερος από τον Δόκτορα Μπρους Μπάνερ που εμφανίστηκε σε κόμικς για πρώτη φορά το 1962, ωστόσο χρειάζεται τις υπερφυσικές δυνάμεις του για να καταφέρει να αντέξει όσα συμβαίνουν γύρω του στον Παναθηναϊκό.

ΓΚΑΡΔΑΡΟΜΠΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΥ: Ο Μίτσελ είναι πιο κοντά στην ηλικία του Χαλκ, ωστόσο ένας άλλος ήρωας τον περιμένει στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού! Δεν είναι ήρωας κόμικς, ούτε κινηματογραφικός, αλλά ποιος άλλος θα μπορούσε να ζήσει τόσες ζωές, αν όχι ο Super Mario; Ο Ισπανός τεχνικός ξεκίνησε τη σεζόν με αμφισβήτηση, εξαιτίας των φιλικών αγώνων. Ένιωσε τη θέση του όσο ποτέ επισφαλή, μετά τη βαριά ήττα από την Παρί Σεν Ζερμέν στο στάδιο Καραϊσκάκη, ωστόσο κάθε φορά που φαίνεται να μένει από ζωές βρίσκει χρυσά νομίσματα και γεμίζει την ενέργειά του! Επιπλέον, δείχνει και ο Μίτσελ να εξελίσσεται όπως ο ήρωάς του που ξεκίνησε με άλλο όνομα στις αρχές της δεκαετίας του ’80, πήρε στην πορεία το Super Mario και κυκλοφόρησε σε πολλές διαφορετικές εκδόσεις παιχνιδιών στα επόμενα χρόνια.

Οι αντίζηλοι…

Συμπατριώτες, συνομήλικοι - με μερικούς μήνες να τους χωρίζουν -, επιθετικοί και με τέσσερα ονόματα ο καθένας στη φανέλα. Εκείνος που φοράει τα ερυθρόλευκα πρόβαρε τα πράσινα πριν μια εφταετία κι εκείνος που έχει το τριφύλλι στο στήθος φλέρταρε με το λιμάνι πριν μια δεκαετία! Ο Σαβιόλα Χαβιέρ Πέδρο Φερνάντεζ έχει σκοράρει πέντε γκολ σε έντεκα παιχνίδια και ο Φιγκερόα Λουτσιάνο Γκαμπριέλ Ερέρα σε πέντε παιχνίδια τρία γκολ, ενώ στο ντέρμπι αμφότερες οι ομάδες περιμένουν πολλά από εκείνους.

ΓΚΑΡΔΑΡΟΜΠΑ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΥ: Πέρυσι ήρθε στην Ελλάδα τον Ιανουάριο κι έκανε ορισμένα πολύ καλά παιχνίδια… Το συμβόλαιό του δεν ανανεώθηκε το καλοκαίρι, αφού ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να ρισκάρει ώστε να πιάσει το… Τζόκερ! Κι αυτό ακριβώς το κουστούμι ταιριάζει γάντι στον Λουτσιάνο Φιγκερόα, ο οποίος υπέγραψε στο τριφύλλι στα μέσα Σεπτεμβρίου, στη δεύτερη συμμετοχή του σκόραρε, ενώ το ίδιο έκανε και το προηγούμενο Σάββατο στην Κρήτη στο πρώτο ματς πρωταθλήματος στο οποίο ξεκίνησε ως βασικός. Τον… αέρα από τα ντέρμπι αιωνίων τον έχει πάρει από πέρυσι, αφού είχε περάσει στο Στάδιο Καραϊσκάκη ως αλλαγή του Τοτσέ στο 60’ και είχε ανοίξει το σκορ για τον Παναθηναϊκό στο 73’. Το πλατύ του χαμόγελο και τα ανοιχτόχρωμα μάτια ταιριάζουν στον χαρακτήρα του, που χρειάζεται μια ωραία περούκα και λίγο βάψιμο… πριν μπει στον αγωνιστικό χώρα.

ΓΚΑΡΔΑΡΟΜΠΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΥ: Αν ο Λουτσιάνο Φιγκερόα είναι ο Τζόκερ, τι μένει να είναι ο Χαβιέρ Σαβιόλα; Έστω κι αν ο σωματότυπός του φέρνει περισσότερο στον Ρόμπιν, ο Αργεντινός επιθετικός είναι ο Μπάτμαν του Ολυμπιακού. Το καλοκαίρι ήταν η πιο ηχηρή μεταγραφή των ερυθρολεύκων και ο παίκτης που αποκτήθηκε για τις δύσκολες αποστολές. Η συνεισφορά του ως τώρα στην ομάδα του Πειραιά είναι πέντε γκολ σε έντεκα παιχνίδια (σ.σ. σε όλες τις διοργανώσεις) και παρότι θα παίξει για πρώτη φορά στο ελληνικό ντέρμπι αιωνίων, έχει μπολιαστεί από παρόμοια παιχνίδια. Ρίβερ Πλέιτ-Μπόκα Τζούνιορς, Μπαρτσελόνα-Ρεάλ, Ρεάλ-Μπαρτσελόνα, Μπενφίκα-Σπόρτιγκ και ακριβώς όπως ο Μπάτμαν είχε να αντιμετωπίσει πολλούς εχθρούς, έτσι και ο Σαβιόλα έχει μάθει να επιβιώνει στα μεγαλύτερα ντέρμπι του κόσμου.

Οι τηλεοπτικοί…

«Το παιχνίδι θα είναι κλειστό, υπάρχει πολύ άγχος, όποιος βάλει το πρώτο γκολ θα έχει το προβάδισμα για να κερδίσει, η μεσαία γραμμή θα κρίνει το αποτέλεσμα κλπ.». Κρίσεις οι οποίες έχουν ακουστεί εκατοντάδες φορές, για εκατοντάδες ντέρμπι και συνήθως αποδεικνύονται αληθείς. Τουλάχιστον, στην πλειοψηφία των αγώνων. Άρα, αφήνουμε για λίγο την επίθεση και περνάμε στη μεσαία γραμμή. Ένα φρέσκο πρόσωπο από τον Ολυμπιακό συναντά τον πιο έμπειρο παίκτη των πρασίνων από ντέρμπι αιωνίων στη φετινή σεζόν. Ο Ανδρέας Σάμαρης στα 24 του χρόνια θα παίξει για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλο ματς, ενώ ο Ζέκα έχει παίξει, ήδη, σε τέσσερα και πάει για το πέμπτο.

ΓΚΑΡΔΑΡΟΜΠΑ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΥ: Το κουστούμι του Τζον Ρις τον περιμένει στα αποδυτήρια! Ο Ζέκα είναι από το καλοκαίρι ο αρχηγός του Παναθηναϊκού και ο ρόλος του στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, τον κάνει για πολλούς λόγους person of interest! Πρέπει να είναι σκληρός σαν τον ήρωα που ενσαρκώνει ο Τζιμ Καβίεζελ, έξυπνος και να τα βάλει με τους «κακούς» για να προστατεύσει την ομάδα του. Ο Πορτογάλος μέσος έχει διακριθεί στα τρία από τα τέσσερα ντέρμπι που έχει παίξει με τον Ολυμπιακό, είτε με ασίστ όπως πέρυσι στο Καραϊσκάκη, είτε με γκολ όπως πριν δύο χρόνια, είτε με τη συνολική του παρουσία όπως το περυσινό 2-2.

ΓΚΑΡΔΑΡΟΜΠΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΥ: Η αλήθεια είναι ότι θέλει… Είναι, όμως, επίσης αλήθεια πως μετά από έντεκα ματς που έχει παίξει σε πρωτάθλημα και Champions League, ο Ανδρέας Σάμαρης δεν μπορεί να ξεφύγει από τη μοίρα του Mr. Bean! Ο κατά τα άλλα, συμπαθέστατος Άγγλος ήρωας, του οποίου τα καμώματα ήταν τόσο πετυχημένα που έγινε ταινία, ενσαρκώνεται από τον πρώην παίκτη του Πανιωνίου, ο οποίος έχει μια τάση προς τις γκάφες. Έχει υποπέσει σε δύο πέναλτι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ενώ έχει δει δύο φορές τον προσωπικό του αντίπαλο σε στημένη φάση να σκοράρει! Θα παίξει για πρώτη φορά σε ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, ενώ στο παρελθόν του δεν έχει να επιδείξει κάτι το αξιοσημείωτο σε ματς απέναντι στο τριφύλλι ως παίκτης του Πανιωνίου.

Οι ρεαλιστικοί…

Υπάρχουν κοστούμια και κοστούμια… Η επόμενη κατηγορία είναι η λεγόμενη «φτιάξ’ το μόνος σου». Δύο παίκτες που ίσως κρίνουν το ματς. Όχι με τη συνολική τους απόδοση, αλλά με μια φάση, με μια ενέργεια, με μια καλή τοποθέτηση στην αντίπαλη περιοχή, με ένα ιδανικό τελείωμα. Ίσως να το κρίνουν και από την ανάποδη, με ένα χαμένο πέναλτι για παράδειγμα! Ο Μάρκους Μπεργκ έπαθε τη ζημιά στην Τούμπα και ο Παναθηναϊκός έχασε από τον ΠΑΟΚ, ο Κώστας Μήτρογλου έπαθε το ίδιο την προηγούμενη Κυριακή, αλλά ο Ολυμπιακός κέρδισε εύκολα τον ΟΦΗ. Σημειωτέον, πως στα ματς που έχασαν πέναλτι, αμφότεροι είχαν σκοράρει.

ΓΚΑΡΔΑΡΟΜΠΑ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΥ: Μπαίνοντας στα αποδυτήρια του «Απ. Νικολαΐδης» θα βρει όλα εκείνα που ονειρεύεται… Μια φούστα, γκέτες, γαλότσες, λίγο φούμο για το πρόσωπο, μια πρόχειρη βαφή μαλλιών κι έναν κομμωτή για να ετοιμάσει τη μοϊκάνα. Ο Μάρκους Μπεργκ θέλει να γίνει Τζιμπρίλ Σισέ και η σημερινή μέρα προσφέρεται για τη μεταμόρφωσή του, όσο προσφέρεται και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Χωρίς, μάλιστα, τον κίνδυνο να τον πάρει κανείς στο κυνήγι μετά το τέλος του αγώνα. Ο Σουηδός επιθετικός ήρθε μετά από ένα σίριαλ εβδομάδων το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό και αν μη τι άλλο επιβεβαιώνει τις συστάσεις που τον συνόδευαν για τη δεινότητά του στο σκοράρισμα. Έχει πετύχει πέντε γκολ σε δέκα παιχνίδια, σκόραρε χθες στο Παγκρήτιο, ενώ το προηγούμενο Σάββατο είχε ασίστ και πάει στο ντέρμπι με ανεβασμένη ψυχολογία.

ΓΚΑΡΔΑΡΟΜΠΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΥ: Κι αν ο Σουηδός έχει μια φορά ανεβασμένη ψυχολογία, τότε τι να πει κανείς για τον Κώστα Μήτρογλου; Ο Έλληνας επιθετικός μοιάζει με φαινόμενο που ξεπερνάει τα σύνορα της Ελλάδας και με τις επιδόσεις του έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον απ’ όλη την Ευρώπη… Κι όμως, την ίδια στιγμή το μόνο κοστούμι που του ταιριάζει είναι εκείνο του εαυτού του. «Καγκουράκι», δηλαδή, όπως ακριβώς κυκλοφορεί. Με το παπάκι του, τα tribal τατουάζ του, το παντελόνι κάτω από τα οπίσθια, το βγαλμένο φρύδι, το περίεργο κούρεμα και τους φαντασμένους πανηγυρισμούς. Η εμφάνισή του, ωστόσο, περνάει φέτος σε δεύτερη μοίρα, αφού έχει πετύχει 15 γκολ σε 12 αγώνες και στην Ελλάδα έχει σκοράρει δώδεκα φορές σε οκτώ ματς! Όσο για τα ντέρμπι; Ο Κώστας Μήτρογλου έχει πετύχει τρία γκολ εις βάρος του τριφυλλιού ως παίκτης του Ολυμπιακού, ενώ συνηθίζει να σκοράρει και με τη φανέλα άλλων ομάδων.

Οι… χιουμοριστικοί!

Όσο ασχοληθήκαμε με τα αγωνιστικά, ασχοληθήκαμε! Εξάλλου, ντέρμπι αιωνίων σημαίνει και εκατό ακόμα πράγματα, που δεν έχουν σχέση με το τι θα συμβεί μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Λίγο πριν το φινάλε, λοιπόν, έχουμε την ιδιοκτησία. Γιάννης Αλαφούζος εναντίον Ευάγγελου Μαρινάκη και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις κρίσεις μας, μη φάμε πρόστιμο από τη Super League!

ΓΚΑΡΔΑΡΟΜΠΑ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΥ: Είναι λίγο σα να… κλέβεις εκκλησία. Με τόσα τιτιβίσματα στο twitter και με δεδομένο ότι το απαγορευμένο είναι πάντα πιο γλυκό, άρα και δεν προβλέπεται να σταματήσει ο Γιάννης Αλαφούζος, φαντάζει μοιραίο το κουστούμι που τον περιμένει για το ντέρμπι. Το πουλάκι Τσίου που έκανε πάταγο ποικιλοτρόπως την προηγούμενη χρονιά, επανέρχεται στο προσκήνιο για μια και μοναδική εμφάνιση, για ένα και μοναδικό συναπάντημα!

ΓΚΑΡΔΑΡΟΜΠΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΥ: Ο συνειρμός μάλλον είναι εξίσου εύκολος. Ο Γιάννης Αλαφούζος είναι το πουλάκι Τσίου και ο Ευάγγελος Μαρινάκης είναι το τρακτέρ που εμφανίζεται στο φινάλε. Φυσιογνωμικά και μόνο να το πάρει κανείς, οι ρόλοι είναι απολύτως ταιριαστοί. Εκείνο που απομένει να δούμε είναι το φινάλε, καθώς στα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές… Εκείνη που το τρακτέρ πατάει το πουλάκι τσίου κι εκείνη που το γυμνασμένο πουλάκι τσίου επιτίθεται στο τρακτέρ και το ισοπεδώνει!

Μια κατηγορία μόνος του…

Δε μπορεί να ζευγαρώσει με κανέναν… Θα κάνει τρίγωνο με τους δύο βοηθούς του, άντε αν προτιμάτε καρέ μαζί και με τον τέταρτο. Ο διαιτητής του μεγάλου ντέρμπι του Σαββάτου θα γίνει γνωστός σε λίγη ώρα, όμως όποιος κι αν είναι ένα κουστούμι του ταιριάζει! Εκείνο που είναι της μόδας αυτή την εποχή και έχει κατακλύσει τα κοινωνικά μίντια με τις ατάκες του! Εξάλλου, το να νιώθει δικαιωμένος στο φινάλε του αγώνα είναι δύσκολο, να δεχτεί συγχαρητήρια απ’ όλους είναι σπάνιο, οπότε καλύτερα να βολευτεί σε ένα κίτρινο κουστούμι και να δεχτεί το ρόλο που του ταιριάζει. Εγώ, ο Απαισιότατος!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα