Wimbledon 2019: Ποιος θα γίνει ο Βασιλιάς του Νησιού; (infographic, vids & polls)

Gazzetta team
Wimbledon 2019: Ποιος θα γίνει ο Βασιλιάς του Νησιού; (infographic, vids & polls)

bet365

Ποιος θα κατακτήσει το φετινό Wimbledon; Στο κορυφαίο ραντεβού του τένις δυο θρύλοι, Φέντερερ vs Τζόκοβιτς θα χαρίσουν στιγμές μοναδικές με έπαθλο τον θρόνο στο Νησί!

Το τουρνουά Wimbledon ξεκίνησε το 1877 και το παρακολούθησαν όχι περισσότεροι από 200 άνθρωποι. 142 χρόνια μετά, το Wimbledon, ένα εκ των τεσσάρων Grand Slam είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα τουρνουά στην ιστορία του αθλητισμού. Το 'Big 3', όπως αποκαλείται, έχει μοιραστεί τους τελευταίους 10 τίτλους Grand Slam. Υπάρχει μάλιστα ισορροπία μεταξύ τους στους τίτλους και από το 2004 μέχρι σήμερα μόνο 10 από τους 62 τίτλους Grand Slam στους άνδρες έχουν κατακτηθεί από άλλους τενίστες. Φέτος ποιος θα το πάρει;

Leaderboard* για το Βρετανικό Όπεν στη bwin. |21+ *Ισχύουν όροι & Προϋποθέσεις

Η μάχη των θρύλων, Ναδάλ - Φέντερερ διήρκεσε 3 ώρες και μας ταξίδεψε στο... 2008, ίσως στον συγκλονιστικότερο τελικό όλων των εποχών! Ο Ελβετός είχε περισσότερα ψυχικά αποθέματα, επικράτησε 3-1 του Ισπανού και δίνει ραντεβού για τον 21ο τίτλο του σε Grand Slam! Απέναντί του ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος έχυσε λιγότερο ιδρώτα για να κάμψει την αντίσταση του Μπαουτίστα Αγκούτ. Στον τελικό της Κυριακής θα παίξουν οι δυο τελευταίοι νικητές. Ο Φέντερερ κέρδισε το 8ο το 2017 και ο Τζόκοβιτς το 4ο το 2018. Ο Σέρβος με τον Ελβετό δεν έχουν παίξει στο Wimbledon παρά μόνο στους δυο χαμένους για τον Φέντερερ τελικούς του 2014 και του 2015.

Για την ιστορία ο Ελβετός έχει να κερδίσει τον Σέρβο από το 2015. Ήταν στο Λονδίνο και στο ATP Finals. Παράλληλα, ο King Roger επιστρέφει σε τελικό για πρώτη φορά μετά από τον Ιανουάριο του 2018 όταν και είχε κερδίσει τον τίτλο στο Australian Open που ήταν και ο 20ος του σε Grand Slam.

Οι πέντε κορυφαίοι τελικοί Wimbledon όλων των εποχών

Το τουρνουά του Wimbledon είναι το event με το πιο μεγάλο πρεστίζ στο τένις κι έχει να παρουσιάσει μαγικές στιγμές. Η ιστορία του τουρνουά στο γρασίδι έχει Θρύλους, όπως οι: Φέντερερ, Σάμπρας, Λαβέρ και Ναδάλ. Ο τελικός του Τζόκοβιτς με την Άντερσον ήταν ο τελευταίος χρονικά, του 2018, ωστόσο έχει ενδιαφέρον να αναδειχθούν οι κορυφαίοι τελικοί όλων των εποχών.

Tελικοί Βρετανικού Όπεν με αξεπέραστο Live Στοίχημα και νέα ειδικά στοιχήματα! (21+)

Ο Φέντερερ κάνει νέο ρεκόρ
Ο Άντι Ρόντικ αντιμετώπιζε τον Φέντερερ το 2009 στον τελικό του θεσμού, όπου ο Ελβετός μαέστρος είχε την ευκαιρία να ξεπεράσει τον Σάμπρας με το 15ο του Grand Slam. Και οι δύο έκαναν φοβερές εμφανίσεις. Το σερβίς του Ρόντικ έσπασε μόνο μία φορά και ήταν στο 77ο ματς του τελικού. Ο Φέντερερ πήρε τη νίκη και τον τίτλο με 5-7, 7-6, 7-6, 3-6, 16-14.

Ο Μπόρις τρώει τη... σκόνη
Ήταν δύο τενίστες που βρέθηκαν σε τρεις διαδοχικούς τελικούς. Ανάμεσα στους τρεις το ματς των πέντε σετ του 1990 ήταν κλασικό, όπου ο Στέφαν Ένμπεργκ, επικράτησε του γερμανικού ειδώλου, Μπόρις Μπέκερ. Ο Μπέκερ δεν πήγε τόσο δυνατά και γρήγορα στο ματς. Ο Έντμπεργκ αποδείχθηκε ο καλύτερος των δύο με 6-2, 6-2, 3-6 και -4.

Ένας απρόσμενος νικητής
Ο Γκόραν Ιβανίσεβιτς είχε χάσει τρεις τελικούς προτού μπει στο κεντρικό κορτ το 2001. Με τον Ράφτερ να είναι μπροστά με 7-6 το παιχνίδι θα μπορούσε να είχε τελειώσει. Ο Νο125 στην κατάταξη Ιβανίσεβιτς, κατάφερε να κερδίσει εν τέλει στο 5ο σετ και πήρε τον τίτλο. Έγινε έτσι ο μόνος παίκτης που κατέκτησε το ατομικό ανδρών στον θεσμό έχοντας πάρει wild card.

Μποργκ εναντίον ΜακΕνρο: Φωτιά και πάγος
Δύο τεράστιοι παίκτες με διαφορετικά στιλ. Ήταν οι πιο μεγάλοι ανταγωνιστές και αντίπαλοι πριν εμφανιστούν οι Φέντερερ και Ναδάλ. Το γεμάτο ένταση παιχνίδι τους στο 4ο σετ έφτασε στο σημείο των 34 πόντων. Ο Μποργκ πήρε την δόξα κερδίζοντας τον αντίπαλό του και χωρίς να έχει χάσει κανέναν πόντο έως το 10 ματς και το 1ο σετ.

Το πιο πλούσιο θέαμα στην ιστορία του τένις
Πολλά μπορεί να ειπωθούν για αυτό το παιχνίδι μεταξύ δύο πολύ μεγάλων παικτών του τένις, που έχουν έναν τρομερό αριθμό 37 Grand Slams. Ο Φέντερερ είχε κερδίσει πέντε Wimbledon στη σειρά πριν από αυτόν τον τελικό. Το τερέν... σχεδόν λασπωμένο. Το 2007, οι δυο τους μας μας εντυπωσίασαν, αλλά οι σχεδόν πέντε ώρες (4 ώρες, 48 λεπτά) παιχνιδιού το 2008 ήταν κάτι ανεπανάληπτο. Ο Ναδάλ έσπασε την κυριαρχία του Ελβετού με 6-4, 6-4, 6-7, 6-7, 9-7. Το παιχνίδι τέλειωσε στις 9.15 το βράδυ, μέσα στο σκοτάδι. Μια τεράστια στιγμή για το τένις!

Μαγεία, αριθμοί, ρεκόρ, έφτασε η ώρα για το σπουδαιότερο ραντεβού, τον τελικό του Wimbledon. Για 6η φορά στην καριέρα του θα παίξει σε τελικό Wimbledon ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος κέρδισε τον τίτλο το 2011, το 2014, το 2015 και το 2018 και ο μοναδικός χαμένος τελικός του ήταν το 2013 από τον Άντι Μάρεϊ. Αυτή θα είναι η 25η συμμετοχή του σε τελικό Grand Slam όπου έχει 15 νίκες! Ο King Roger θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το βρετανικό Grand Slam για 9η φορά στην καριέρα του και για πρώτη από το 2017!

Leaderboard* για το Βρετανικό Όπεν στη bwin. |21+ *Ισχύουν όροι & Προϋποθέσεις

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα