Ζάιον Ουίλιαμσον: Το «τέρας» της φύσης που θα αφήσει εποχή! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Ζάιον Ουίλιαμσον: Το «τέρας» της φύσης που θα αφήσει εποχή! (pics & vids)

bet365

Το «φαινόμενο» που ακούει στο όνομα Ζάιον Ουίλιαμσον έχει προκαλέσει φρενίτιδα σε όλον τον πλανήτη και το gazzetta.gr γράφει για το... κτήνος του Ντιουκ που περιμένει με ανοιχτές αγκάλες το ΝΒΑ, αφού τέτοιοι παίκτες βγαίνουν μια φορά στα 50 χρόνια.

Οι... μυημένοι στο αμερικανικό μπάσκετ τον ήξεραν εδώ και πολλά χρόνια και μιλούσαν για ένα παίκτη που θα αφήσει εποχή.

Ο Ζάιον Ουίλιαμσον επέλεξε να παίξει στο Ντιουκ τη φετινή σεζόν και δεν υπάρχει ματς των Blue Devils που να μην σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό ο κύριος με το Νο.1 στην πλάτη.

Το... τέρας της φύσης μετράει αντίστροφα για την είσοδο του στο ΝΒΑ και όλες οι ομάδες που έχουν τις πιθανότητες να τραβήξουν το Νο.1 στη draft lottery τον θέλουν σαν να μην υπάρχει... αύριο.

Το gazzetta.gr γράφει για τον παίκτη που έκανε τα εισιτήρια σε ένα ματς κολεγιακού πρωταθλήματος να φτάνουν στα επίπεδα του πολυδιαφημισμένου αθλητικού event της σεζόν στις ΗΠΑ, το superbowl!

Το απόλυτο κτήνος

«Στην πρώτη μου χρονιά στο high school ήμουν 1.92 ύψος και ζύγιζα 80 κιλά. Όμως στα δύο χρόνια που ακολούθησαν στις junior και senior σεζόν μου, πήρα 45 κιλά και έφτασα στα 2.01 μέτρα! Ανέβαινα στην ζυγαριά και δεν το πίστευα καν! Είχα φτάσει στα 125 κιλά! Και ξέρετε κάτι; Δεν τα ένιωθα πάνω μου. Αντίθετα ένιωθα πολύ γρήγορος. Σε καμία περίπτωση αργός», ήταν τα λόγια του πριν λίγο καιρό.

Aυτή τη στιγμή ο μοναδικός παίκτης στο ΝΒΑ που είναι πιο βαρύς από τον Ζάιον είναι ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς που είναι ένας γίγαντας. Πολλοί άρχισαν να τον συγκρίνουν με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς λόγω του τρόπου παιχνιδιού του και της σωματοδομής του, όμως ο ίδιος έδειξε προσγειωμένος και προσηλωμένος στο στόχο του.

«Εκτιμώ το γεγονός ότι κάποιοι το σκέφτονται αυτό, αλλά ο Μάικλ Τζόρνταν είναι ο Μάικλ Τζόρνταν και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς. Ξαναλέω, εκτιμώ πολύ που με συγκρίνουν με τον ΛεΜπρόν, αλλά δεν είμαι ο ΛεΜπρόν. Είμαι ο εαυτός μου. Μάλιστα πολλοί μου λένε να είμαι εγωιστής στο παιχνίδι μου, αλλά δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Μου αρέσει και να πασάρω γιατί παλιότερα έπαιζα και point guard», είχε δηλώσει το αστέρι του NCAA.

Είναι ένα δελεαστικό πακέτο που ανυπομονεί όλος ο κόσμος να το δει στο ΝΒΑ. Το όνομα του μονοπωλούσε τις συζητήσεις στο All Star Game της Σάρλοτ. Το next big thing του παγκοσμίου μπάσκετ τρομοκρατεί όποιον κάνει το λάθος να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο του.Μπορεί να σκοράρει από το ζωγραφιστό, χρησιμοποιώντας έξοχα τον όγκο του, ο οποίος είναι ικανός να μετακινήσει και... βουνό. Έχει το μπασκετικό I.Q να βρει τον ελεύθερο συμπαίκτη, όταν όλη η αντίπαλη ομάδα έχει κλείσει σε αυτόν και έτσι βγάζει το σουτ που θέλει ο Σιζέφσκι. Παίκτης με καλό χειρισμό της μπάλας, ταχύτητα, εκρηκτικότητα και φυσικά… το άλμα του δεν υπάρχει. Δεν μπορείς να πεις πολλά.

Καλύτερα να μιλήσει τα videos που ακολουθούν και στα οποία θα δείτε μια τάπα που σε κάνει να τον θαυμάζεις και μια σειρά από καρφώματα που πραγματικά είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ. Έχει… φτερά στα πόδια και τα καρφώματα του κάνουν το κοινό που βρίσκεται στο γήπεδο, αλλά και τους τηλεθεατές να… παραληρούν. Όταν επιλέγει να κάνει τη διείσδυση, τον σταματάς μόνο με φάουλ.

Μπορεί να κάνει… πλάκα στην επίθεση, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως παραμελεί την άμυνα. Κατεβάζει τα ριμπάουντ με χαρακτηριστική άνεση (8.8 ανά ματς), έχει 2.2 κλεψίματα, ενώ δεν σταματά να μοιράζει τάπες (1.8 μέσο όρο) σε όποιον πάει να πλησιάσει το καλάθι του Ντιούκ. Ξέρει να παίρνει εξαιρετικές θέσεις στη ρακέτα για να κατεβάζει το αμυντικό ή το επιθετικό ριμπάουντ. Χρησιμοποιεί το σώμα του εξαίσια για να πάρει πλεονέκτημα από τους αντιπάλους του.

Η δημοφιλία του φαίνεται με τον καλύτερο τρόπο στα social media. Στα 18 του έχει 2.5 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram, κάνοντας πολλούς αστέρες του ΝΒΑ να τρώνε τη... σκόνη του σε αυτό τον τομέα.Ο εντυπωσιακός υπεραθλητής του Ντιουκ έχει τεράστια επίδραση στο μπάσκετ στις ΗΠΑ και η φήμη του συνεχώς εξαπλώνεται και εκτός συνόρων.

Θέλει την μπάλα στα χέρια του για να σαρώσει τα πάντα στο... διάβα του. Λατρεύει να βάζει τη μπάλα στο παρκέ, να πλησιάζει στο καλάθι και να τελειώνει τη φάση στο ζωγραφιστό με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Είναι το πρόσωπο του NCAA και ανυπομονεί να μπει στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ για να τεστάρει τα δυνάμεις του κόντρα στους κορυφαίους παίκτες του πλανήτη.

«Μόνο ο Ζάιον Ουίλιαμσον μπορεί να γίνει καλύτερος του Μάικλ Τζόρνταν»

«Τρελαμένος» με το ταλέντο και την ποιότητα του Ζάιον είναι και ο Στεφόν Μάρμπουρι, ο οποίος ξεστόμισε βαριές κουβέντες.

«Λέω πως ο Λεμπρόν δεν είναι καλύτερος παίκτης, επειδή δεν μπορεί να σουτάρει. Μόνο ο Ζάιον Ουίλιαμσον μπορεί να γίνει καλύτερος του Μάικλ Τζόρνταν. Ο Ζάιον θα... διαλύσει το μπάσκετ, είναι πολύ καλύτερος από τον Λεμπρόν. Δεν συγκρίνονται», ανέφερε σε video ο Starbury.

Το εισιτήριο στο Duke-North Carolina στα επίπεδα του Superbowl

Η τρελα για τον Ζάιον έχει φτάσει σε απίστευτα επίπεδα. Για να σκεφτείτε τι εστί Ζάιον στις ΗΠΑ, θυμηθείτε τι έγινε στο ματς του Ντιουκ με το North Carolina. Το φθηνότερο εισιτήριο έχει 2.500 δολάρια, μια τιμή πολύ κοντά στο φθηνότερο του Superbowl (2.674 δολάρια).

Ο Ζάιον πουλάει τρελά, κάτι που δεν θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί το ΝCAA. Mάλιστα η επίδραση του φάνηκε μετά τον τραυματισμό του στο ματς, ο οποίος δεν ήταν σοβαρός, ανακουφίζοντας τους πάντες στις ΗΠΑ.

To ξεσκισμένο παπούτσι της Nike στο ντέρμπι του κολεγιακού πρωταθλήματος, δεν άφησε ανεπηρέαστη την διάσημη αθλητική εταιρία. Οι μετοχές της έπεσαν κατά 1.1 δις, φανερώνοντας πόσο μετράει πλέον ο Ουίλιαμσον στην παγκόσμια πιάτσα.

Οι ομάδες του ΝΒΑ που τον ονειρεύονται και η ιδιαίτερη περίπτωση των Νικς

Δεν θα είναι υπερβολή να πούμε πως οι χειρότερες ομάδες της φετινής σεζόν έχουν αρχίσει τους υπολογισμούς. Θέλουν να βρεθούν ανάμεσα στους 3 χειρότερους για να έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να τραβήξουν το Νο,1 στη draft lottery. Και στη συνέχεια να πάρουν τον Ζάιον στο draft.

Για τον Ουίλιαμσον αξίζει και με το παραπάνω το tanking που έχουν αρχίσει να κάνουν πολλές ομάδες του ΝΒΑ.

Υπάρχει και ειδική κατηγορία των Νικς, οι οποίοι θα παίξουν τα ρέστα τους για τον Ουίλιαμσον, με σκοπό να δημιουργήσουν μια τριάδα-όνειρο, φέρνοντας στη Νέα Υόρκη και τους Ντουράντ και Ίρβινγκ.

Μάλιστα ένας τρελός φίλαθλος της ομάδας από το Μεγάλο Μήλο για να μην αναγκαστεί να πετάξει, να βάλει στη ντουλάπα για πάντα ή να... κάψει τη φανέλα του Πορζίνγκις που έφυγε για τους Μάβερικς, προτίμησε να την μετατρέψει σε φανέλα Ζάιον!

Σωματοδομή Ζάιον στην πρώτη του χρονιά στο NCAA vs σωματοδομή ΛεΜπρόν στη rookie season στο ΝΒΑ

Πολλοί του έχουν κολλήσει το «ο επόμενος ΛεΜπρόν». Δεν το έκαναν τυχαία, αφού είναι τόσο κυρίαρχος από μικρή ηλικία, ενώ θεωρούν πως και αυτός θα αφήσει εποχή στο άθλημα όπως ο Βασιλιάς. Όμως αυτό που προκαλεί εντύπωση. Στην παρακάτω φωτογραφία δείτε πως ήταν ο ΛεΜπρόν στην rookie season στο ΝΒΑ και κάντε τη σύγκριση με την πρώτη χρονιά του Ζάιον στο NCAA. Πολύ πιο στεγνός ο Βασιλιάς, πολύ πιο κτήνος ο Ουίλιαμσον. Και φανταστείτε πως ακόμα δεν έχει δουλέψει όπως οι επαγγελματίες παίκτες του ΝΒΑ από πλευράς προπόνησης και γυμναστυρίου.

Θυμηθείτε την τεράστια αλλαγή στο σώμα του ΛεΜπρόν από την πρώτη του σεζόν μέχρι και την 3η-4η. Άλλος άνθρωπος. Η σκέψη του πως μπορεί να γίνει ο Ζάιον στο ΝΒΑ, μου προκαλεί τρόμο. Και πολύ περισσότερο τρόμο θα νιώθουν μέσα τους, όσοι θα πρέπει να τον αντιμετωπίσουν. Ο Ζάιον ήρθε για να μείνει. Υπομονή λίγους μήνες ακόμα μέχρι να πατήσει και τα παρκέ του ΝΒΑ. Παίκτες σαν αυτό θα είναι ευχαριστημένοι, μόνο αν αφήσει εποχή στο μπάσκετ. Ένας τέρας της φύσης που... προκαλεί ντελίριο ενθουσιασμού από τώρα σε αυτούς που ασχολούνται με το επαγγελματικό μπάσκετ.

Release the beast λοιπόν και καλή απόλαυση! Τι θα δουν τα ματάκια μας στα χρόνια που θα έρθουν...

 

NCAA Τελευταία Νέα