Νίκος Παππάς: Γερό σκαρί με… διαλυμένα γόνατα (pics & vids)

Νίκος Παππάς: Γερό σκαρί με… διαλυμένα γόνατα (pics & vids)

Γιώργος Κούβαρης
Νίκος Παππάς: Γερό σκαρί με… διαλυμένα γόνατα (pics & vids)

bet365

Το gazzetta.gr γράφει για τον μεγάλο άτυχο της χρονιάς, ο οποίος σε διάστημα τεσσάρων χρόνων είδε και πάλι τον εφιάλτη του σοβαρού τραυματισμού να περνάει από μπροστά του αλλά η γερή του κράση υπόσχεται να επιστρέψει εξίσου (και περισσότερο) δυνατός!

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Ποιος να του το ‘λεγε και σιγά μην τον πίστευε… Ότι η μοίρα θα είχε στήσει και πάλι «καρτέρι» στον Νίκο Παππά. Ότι και πάλι θα έπρεπε να αντιμετωπίσει έναν σοβαρό τραυματισμό. Τον μεγαλύτερο εφιάλτη ενός αθλητή. Και μάλιστα σε περίοδο που έδειχνε να βρίσκει τα πατήματά του θέλοντας να μπει δυναμικά στην τελική ευθεία της σεζόν.

Πριν από τέσσερα χρόνια ήθελε να επισφραγίσει τις φοβερές του εμφανίσεις εντός και εκτός των συνόρων έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Φέτος, μπορεί να είχε παρουσιάσει σκαμπανεβάσματα ωστόσο αποτελούσε βασικότατο «γρανάζι» των «πρασίνων» στην προσπάθεια που κάνουν για την πρόκριση στα playoffs της EuroLeague, την κατάκτηση του κυπέλλου και το «three peat» στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Όμως το πρωινό της 23ης Ιανουαρίου 2018 «ξύπνησε» μνήμες από το εκείνο το ματς των playoffs πριν από τέσσερα χρόνια στη Ρόδο. Ήταν 16 Μαΐου 2015 και πιο συγκεκριμένα το παιχνίδι κόντρα στον Κολοσσό για την α’ φάση της ελληνικής postseason. Ακριβώς 3:32’’ πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου, ο Νίκος Παππάς επιχείρησε μία από τις αγαπημένες του διεισδύσεις προς το αντίπαλο καλάθι αλλά… προσγειώθηκε άτσαλα στο παρκέ. Αμέσως κατάλαβε ότι κάτι άσχημο είχε συμβεί, ειδικά τη στιγμή που αποχωρούσε υποβασταζόμενος στον -τότε φυσικοθεραπευτή- του Παναθηναϊκού, Άκη Παναγιωταρά.

Ο τραυματισμός στο χειρότερο χρονικό σημείο…

«Ρήξη πρόσθιου χιαστού, έσω πλάγιου χιαστού και έξω μηνίσκου» ήταν η επίσημη διάγνωση για τον τραυματισμό του, ο οποίος θα τον κρατούσε τουλάχιστον έξι μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης. Σοκ! Ουσιαστικά ήταν το… κερασάκι στην τούρτα των τραυματισμών του εκείνη τη χρονιά καθώς είχαν προηγηθεί τρεις θλάσεις μετά τον προημιτελικό του κυπέλλου στο άδειο ΟΑΚΑ κόντρα στον Ολυμπιακό (σ.σ. όπου είχε σημειώσει και μεγάλη εμφάνιση με 18 πόντους) και μέχρι τις πρώτες μέρες του 2015. Μάλιστα εκείνον τον Ιανουάριο είχε εισαχθεί και στο νοσοκομείο και με οξεία σκωληκοειδίτιδα! Που να ήξερε τι θα ακολουθούσε…

Ακόμα και έτσι, τίποτα δεν τον λύγισε. Επανήλθε δριμύτερος στην ενεργό δράση και μάλιστα πραγματοποίησε δύο μεγάλα ματς στην EuroLeague κόντρα σε Ρεάλ Μαδρίτης και ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ. Και μάλιστα σε διάστημα ενός μήνα! Στις 20 Μαρτίου είχε 22 πόντους με 7/7 εντός παιδιάς και 7/8 βολές απέναντι στη «βασίλισσα» της Ευρώπης, ενώ στις 20 Απριλίου είχε παρασύρει και την ΤΣΣΚΑ με 25 πόντους, 7/12 σουτ και 6/8 βολές.

Αν μη τι άλλο διένυε την καλύτερη φάση της καριέρας του και αποτελούσε το… πυρηνικό όπλο του Παναθηναϊκού εκείνη την περίοδο. Μπορεί το μπάτζετ να μην ήταν το ίδιο στις τάξεις της ομάδας αλλά ο Παππάς ήταν εκείνος που είχε πάρει την ομάδα στις πλάτες του και είχε επωμιστεί τις περισσότερες ευθύνες εκείνη τη χρονιά. Μια χρονιά, που όσο καλή και αν ήταν εντός των τεσσάρων γραμμών αναφορικά με την αγωνιστική του παρουσία, τόσο άσχημα είχε εξελιχθεί με τους τραυματισμούς. Μάλιστα, μία εβδομάδα πριν πάθει τη ρήξη στο δεξί του γόνατο, ήρθε και έδεσε το γλυκό με… ράμματα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια του αγώνα στην Ελευσίνα!

Μετά το «καταραμένο» απόγευμα της 16ης Μαΐου 2015, ο Παππάς έπρεπε να ανέβει την μεγαλύτερη ανηφόρα της καριέρας του. Δύο μέρες αργότερα (18/5/2015) υποβλήθηκε σε επέμβαση και έκτοτε άρχισε να μετράει αντίστροφα για την επάνοδό του στα παρκέ. Η περίοδος της αποθεραπείας του μόνο εύκολη δεν ήταν. Κυρίως ψυχολογικά γιατί σωματικά ήταν και παραμένει γερό… σκαρί. Ακριβώς στο εξάμηνο και έχοντας ρίξει πολλές ώρες δουλειές στο μεσοδιάστημα, είχε ξεκινήσει να κάνει προπονήσεις με τον Παναθηναϊκό του… Σάσα Τζόρτζεβιτς που είχε αναλάβει τότε την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Επιστροφή ύστερα από… 199 μέρες

Όπως είχε πει και ο ίδιος στη συνέντευξή του στο gazzetta.gr τον περασμένο Αύγουστο, είχε βιαστεί να κάνει το βήμα της επιστροφής. Έπρεπε να περιμένει και άλλο, αλλά από τη στιγμή που ένιωθε καλά το σώμα του, πατούσε καλά και είχε αυτοπεποίθηση, τίποτε δεν τον κρατούσε πίσω. Στις αρχές Νοεμβρίου του 2015 είχε ξεκινήσει σε φουλ ρυθμούς προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα και στις 27 Νοεμβρίου βρέθηκε για πρώτη φορά στην 12άδα του Παναθηναϊκού! Ήταν το ματς στην Τουρκία κόντρα στην Καρσίγιακα (σ.σ. νίκη με 69-66 ο Παναθηναϊκός) αλλά ο Τζόρτζεβιτς δεν τον «έριξε» στο παρκέ και έτσι έμεινε DNP στο φύλλο της στατιστικής.

Όμως στο αμέσως επόμενο παιχνίδι για το πρωτάθλημα της Basket League απέναντι στο Λαύριο, είχε έρθει η ώρα του. Στις 30/11/2015 και ύστερα από 199 μέρες μακριά από την αγωνιστική δράση, ο Νίκος Παππάς έκανε την επανεμφάνισή του σημειώνοντας και ένα καλάθι εντός παιδιάς με τζαμπ σουτ. Βέβαια όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων δεν είχε βρεθεί σε καλή κατάσταση, δείχνοντας πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό. Ο ίδιος ήθελε να παίξει, ένιωθε ότι μπορούσε, αλλά κάποια πράγματα ίσως και να ήταν υπεράνω των δυνατοτήτων του. Μάλιστα τον Ιανουάριο του 2016 είχε πάθει και θλάση με αποτέλεσμα να μείνει ξανά εκτός. Παρόλα αυτά δεν το έβαλε ποτέ κάτω…

Βήμα-βήμα κατάφερε να ορθοποδήσει και μετά την αποπομπή του Τζόρτζεβιτς να ξαναβρεί θέση στην ομάδα. Μια θέση που -ουσιαστικά- δεν έχασε ποτέ αν και είχε τα «πάνω» του και τα «κάτω» σε όλο αυτό το διάστημα. Το βέβαιο είναι ότι μετά τον σοβαρό του τραυματισμό μπόρεσε να σταθεί στα πόδια του και να παραμείνει στο ίδιο υψηλό επίπεδο. Άλλοτε είχε την μπαγκέτα του πρωταγωνιστή, άλλοτε ήταν ρολίστας και άλλοτε βοηθούσε όπως ακριβώς ήθελε και του ζητούσε ο εκάστοτε προπονητής. Από τον Αργύρη Πεδουλάκη, μέχρι τον Τσάβι Πασκουάλ και πρόσφατα τον Ρικ Πιτίνο.

To πρώτο καλάθι του Παππά μετά την επιστροφή του

Ο εφιάλτης «ζωντάνεψε» και πάλι

Από τη στιγμή που έγινε εκ νέου μέλος του «πράσινου» rotation έχοντας αφήσει μία και καλή τον τραυματισμό πίσω του, ο Νίκος Παππάς ήταν πολύτιμη μονάδα για το ρόστερ του Παναθηναϊκού. Είχε αποδεχθεί τον ρόλο του, ενώ το περασμένο καλοκαίρι είχε υπογράψει και το καλύτερο συμβόλαιο της καριέρας του, το οποίο θα τον κρατήσει στο ΟΑΚΑ έως και το 2020.

Φέτος δεν αντιμετώπισε τραυματισμούς. Μάλιστα είχε τελειώσει πολύ καλά τη περσινή χρονιά έχοντας πραγματοποιήσει εξαιρετικό ματς στον 5ο και τελευταίο τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (13π., 3/3δίπ, 1/1τρ., 4/6β.) όπου ο Παναθηναϊκός στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας. Βέβαια τη φετινή σεζόν παρασύρθηκε και εκείνος από τη γενική μετριότητα των «πρασίνων» στα ματς της EuroLeague, έχοντας ωστόσο τις καλές στιγμές του.

Συγκεκριμένα μέτρησε κατά μέσο όρο 6,8 πόντους και 1,2 ασίστ ανά 18 λεπτά συμμετοχής. Αντίστοιχα στο πρωτάθλημα της Basket League μέτρησε 11 πόντους σε κάθε ματς, 2,5 ασίστ και 1,5 ριμπάουντ. Και πάλι. Είκοσι μέρες πριν του χτυπήσει η ατυχία την πόρτα, έπρεπε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο με αμυγδαλίτιδα. Και μάλιστα τις παραμονές του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για την EuroLeague.

Όμως… χίλιες φορές να είχε να αντιμετωπίσει άλλες δυο-τρεις αμυγδαλίτιδες μέχρι το τέλος της σεζόν, παρά ο τραυματισμός που έπαθε! Σε μια ανύποπτη φάση της προπόνησης, ο Νίκος Παππάς είδε τον εφιάλτη να… ζωντανεύει ξανά μπροστά του και να τραυματίζεται εκ νέου σοβαρά. Αυτή τη φορά στο αριστερό γόνατο. Ρήξη χιαστού και άλλη μια σεζόν τελειώνει πρόωρα για εκείνον. Και πάλι. Ο Παππάς έχε αποδείξει ότι είναι σκληρό καρύδι και το σκαρί του είναι κάτι παραπάνω από γερό.

Μπορεί να χάσει το υπόλοιπο τη χρονιάς, αλλά θα έχει όλο τον χρόνο μπροστά του μετά τη νέα -επίπονη η αλήθεια είναι- αποθεραπεία που τον περιμένει για να προετοιμαστεί για τη νέα σεζόν. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι «πράσινοι» θα τον έχουν στην διάθεσή τους στο 100% με την έναρξη των νέων αγωνιστικών υποχρεώσεων για την σεζόν 2019-2020.

Ίσως την πιο κρίσιμη της καριέρας του…

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα