Κέμπα: Ο «σεσημασμένος» σκόρερ που κάνει περήφανο τον Τζόρνταν! (pics & vids)

Κέμπα: Ο «σεσημασμένος» σκόρερ που κάνει περήφανο τον Τζόρνταν! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Κέμπα: Ο «σεσημασμένος» σκόρερ που κάνει περήφανο τον Τζόρνταν! (pics & vids)

bet365

Ο Κέμπα Ουόκερ έχει βαλθεί να τρελάνει κόσμο φέτος με τα... όργια του, δείχνοντας στον Μάικλ Τζόρνταν πως μπορεί να στηρίζεται πάνω του. Το gazzetta.gr γράφει για τον «μοναχικό καβαλάρη» των Χόρνετς.

Οι Χόρνετς δεν είναι και η πιο εμπορική ομάδα του ΝΒΑ. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συγκριθούν με τους Ουόριορς, τους Σέλτικς, τους Λέικερς και τους Μπουλς, οι οποίοι έζησαν τα ένδοξα τους χρόνια με τον Μάικλ Τζόρνταν να τους παίρνει από το χεράκι και να τους οδηγεί σε 6 πρωταθλήματα.

Τα χρόνια πέρασαν και πλέον ο «Air» είναι ιδιοκτήτης της ομάδας από τη Σάρλοτ, στοχεύοντας να φέρει χαρούμενες μέρες σε πόλη δεν έχει πανηγυρίσει ποτέ στην ιστορία της πρόκριση στους τελικούς της Ανατολής.

Με το PulseBet*, νιώθεις το παλμό του Live στοιχήματος όπως ποτέ ξανά– Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σίγουρα θα νιώθει χαρούμενος για τον Κέμπα Ουόκερ και τα όσα κάνει φέτος ένα παιδί που αν και είναι τεράστια παιχτάρα, δεν απολαμβάνει την αναγνώριση που του αξίζει. Ίσως να φταίει το γεγονός ότι παίζει στις «σφήκες», όμως τα φετινά... τσιμπήματα σε αντιπαλες ομάδες είναι πολλά και δεν γίνεται να περάσουν απαρατήρητα.

Η ομάδα του σκέφτεται να τον ανταμείψει για όλα αυτά που προσφέρει. δίνοντας του super max συμβόλαιο, το οποίο θα ανέρχεται στα 44 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Σκεφτείτε πως φέτος θα πάρει 12 εκατ. δολάρια.

Ο Tζόρνταν τον καμαρώνει

Congrats to @_kw15! (repost @hornets)

A post shared by NBA (@nba) on

Το να σε βλέπει κάθε βράδυ ο κορυφαίος παίκτης που έπαιξε πότε μπάσκετ σου προσθέτει τεράστιο βάρος στους ώμους. 'Ομως ο θαυματουργός γκαρντ των Χόρνετς, δείχνει να το απολαμβάνει, κάνοντας... παπάδες στα ματς των «σφηκών».

Ασταμάτητος σκόρερ που αν ξεκινήσει να τα... στάζει, το κοντέρ δεν σταματά να γράφει και οι αντίπαλοι αρχίζουν και βλέπουν... εφιάλτες.

Δεν είναι λίγες οι φορές φέτος που έχει κάνει όλο τον κόσμο στο ΝΒΑ να συζητά το όνομα του.

Πάντως θα τον λάτρεψε ακόμα πιο πολύ ο Τζόρνταν, όταν τον είδε να κάνει το the shrug στο ματς με τους Σίξερς.

Ο τεράστιος Μάικλ γουστάρει να βλέπει τον Κέμπα να οδηγεί τους Χόρνετς σε νίκες και να προσφέρει θέαμα στο κοινό της Σάρλοτ.

Τα ρεκόρ του με τους Σίξερς

Το καλύτερο του κρατούσε για τους Σίξερς, εκεί όπου έκανε career high με 60 πόντους, όμως αυτό δεν ήταν το μοναδικό ρεκόρ του!

Έγινε πρώτος παίκτης στην ιστορία της Σάρλοτ με 60 πόντους σε ένα ματς και δεύτερος στην ιστορίας της λίγκας που είναι 1.85 ή κοντότερος και πετυχαίνει 60 πόντους. Ο άλλος φυσικά που του πέτυχε είναι ο τεράστιος Άλεν Άιβερσον.

Tέλος ξεπέρασε τον Γκλεν Ράις και έγινε ο παίκτης των Χόρνετς με τις περισσότερες «40άρες» (11).

Μετά την 60άρα, ήρθε η 40άρα

Ο Κέμπα είναι χαρισματικός σκόρερ και φέτος μας το δείχνει και με το παραπάνω. Πολλοί θα πίστευαν πως θα ήταν πολύ δύσκολο μετά από ρεκορ καριέρας με 60άρα, να κάνει... όργια στο επόμενο ματς.

Όμως ο ηγέτης των Χόρνετς μέτρησε 43 με τους Σέλτικς και κατάφερε να μπει σε μια λίστα με τεράστιους παίκτες.

Έγινε ο 6ος παίκτης στην ιστορία που πετυχαίνει 40 ή περισσότερους πόντους για δεύτερο σερί ματς και αφού είχαν προηγηθεί τουλάχιστον 60 πόντοι.

Οι άλλοι είναι οι Κόμπι Μπράιαντ, Τρέισι ΜακΓκρέιντι, Μάικλ Τζόρνταν, Πιτ Μάραβιτς και Ουίλτ Τσάμπερλεϊν.

Δεν... μπλέκεις με Κέμπα!

Eτοιμάζεται για το τρίτο σερί All Star Game

Από το 2011 μέχρι σήμερα τιμά τη φανέλα των Χόρνετς, αποτελώντας τον απόλυτο ηγέτη της ομάδας. Πιστός «στρατιώτης» παρόλο που πέρυσι οι Χόρνετς έκαναν διαθέσιμους για ανταλλαγή όλους τους παίκτες, χωρίς να προστατεύσουν τον Κέμπα. Τελικά ο παίκτης έμεινε στη Σάρλοτ και φέτος διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του.

Η κορυφαία του χρονιά σε μέσο όρο πόντων (27.1 ανά παιχνίδι), ενώ η αμέσως επόμενη καλύτερη σεζόν του ήταν το 2016-17 με 23.2.

Σπουδαία δουλεία κάνει και στον δημιουργικό τομέα, αφού μοιράζει 6.2 ασίστ ανά παιχνίδι. Και εδώ το career high μέχρι στιγμής.

Σημαντική βοήθεια προσφέρει και στα ριμπάουντ και ας μην φημίζεται για αυτό του το στοιχείο, καθώς έχει 4.4 ανά ματς.

Oι Χόρνετς βρίσκονται στο... κάδρο των playoffs, με τον Κέμπα να κάνει ότι μπορεί για να τους διατηρήσει στις θέσεις που οδηγούν στην postseason.

Αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, τότε η συμμετοχή του στο All Star Game θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Θρύλος των Χόρνετς από τα 28 του

Aν και μόλις στα 28 του χρόνια, ήδη συγκαταλέγεται στους σπουδαιότερους παίκτες στην ιστορία του franchise.

Βρίσκεται στην τρίτη θέση των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές, ενώ είναι πρώτος σε τρίποντα με 1099, πάνω από τον Ντελ Κάρι.

Τον συναντάμε στην 2η θέση της λίστας πίσω από την μορφάρα, Μάγκσι Μπογκς που έχει 5.557. Στην πρώτη τετράδα είναι και στα κλεψίματα, ενώ την κορυφή απολαμβάνει εδώ και καιρό στους πόντους, εκεί όπου άφησε δεύτερο τον Ντελ Κάρι

Ακόμα και αν αποφάσιζε να τελειώσει την καριέρα του από τώρα που λέει ο λόγος, η φανέλα του σε λίγα χρόνια θα έπαιρνε τη θέση της στην οροφή του Spectrum Center.

Είναι σχεδόν βέβαιο πως όταν σταματήσει το μπάσκετ, θα αποτελεί τον κορυφαίο παίκτη στην ιστορία της ομάδας. Μια ξεχωριστή πόλη αξίζει έναν τέτοιο τύπο όπως ο Κέμπα.

O μοναχικός «καβαλάρης» της Σάρλοτ

Σε μια ομάδα που έχει μάθει να ζει χωρίς superstar σε όλη της την πορεία στο ΝΒΑ, ο Κέμπα είναι μια «όαση». Η Νέα Ορλεάνη δεν μπορεί να προσελκύσει τους κορυφαίους παίκτες της λίγκας, κάτι που θα αλλάξει μόνο ένα... θαύμα τα επόμενα χρόνια.

Ο Κέμπα αν αποφασίσει να μείνει για καιρό ακόμα θα χρειάζεται πολλές φορές να τα βάλει με Θεούς και δαίμονες για να οδηγεί την ομάδα του στα θετικά αποτελέσματα.

Μπορεί η Σάρλοτ να χρειάζεται αρκετά πράγματα για να γράψει ιστορία και να μπει στους τελικούς Ανατολής για πρώτη φορά, όμως ο Θεός του μπάσκετ και ιδιοκτήτης των «σφηκών», Mάικλ Τζόρνταν νιώθει περήφανος για τον star της πόλης.

Ο θαυματουργός γκαρντ με το Νο.15 στην πλάτη ξέρει να μαγνητίζει το πλήθος στη Σάρλοτ και να προσφέρει στο κοινό απολαυστικές παραστάσεις με... 40άρες και... 60άρες.

Ένας υποτιμημένος παικταράς που αν είχε ακόμα έναν all star δίπλα του, σίγουρα θα πήγαινε πιο μακριά στα playoffs.

Κλασικό παράδειγμα παίκτη που είναι... καταδικασμένος να παίζει σε μια ομάδα που δεν τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της.

Τα ακριβά αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκαλάκια και ο παικταράς που είναι μόλις 1.85 μέτρα δικαιολογεί απόλυτα αυτή τη φράση. Μεγάλη κλάση. Δεν χορταίνεις να τον... βλέπεις να ζωγραφίζει στο παρκέ!

 

NBA Τελευταία Νέα