Γκος: «Περάσαμε δύσκολα, δεν θα πω ψέματα!»

Αντώνης Καλκαβούρας
Γκος: «Περάσαμε δύσκολα, δεν θα πω ψέματα!»
Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος έκανε την καλύτερη του εμφάνιση με τον Ολυμπιακό, πριν παραδεχτεί στην Euroleague Greece ότι οι περασμένες εβδομάδες ήταν δύσκολες, ενώ δηλώνει ξεκάθαρα ότι κανείς οπαδός δεν έχει μεγαλύτερη επιθυμία για τη νίκη, από τους ίδιους τους παίκτες.

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε εξαιρετικά στα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα των προηγούμενων εβδομάδων και ολοκλήρωσε την «διαβολοβδομάδα» με δύο νίκες και μάλιστα κόντρα σε δύσκολους αντιπάλους. Η... γεμάτη εμφάνιση κόντρα στην αήττητη Ρεάλ Μαδρίτης ολοκλήρωσε ένα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα για τον Ολυμπιακό και γέμισε με ενέργεια τους παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ, πριν την δύσκολη συνέχεια.

Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος έκανε την καλύτερη του εμφάνισή του με την φανέλα των «ερυθρόλευκων», αφήνοντας στο παρκέ 23 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε 31:47'' και μαζεύοντας παράλληλα και 25 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Λίγα λεπτά αργότερα, στον διάδρομο των αποδυτηρίων, ο 24 Αμερικανός γκαρντ μίλησε στην Euroleague Greece για τα όσα άλλαξαν, αλλά και τα όσα προηγήθηκαν για να φτάσει η ομάδα του σε αυτό το αποτέλεσμα, ενώ ήταν ξεκάθαρος για την αντιμετώπιση του στην κριτική των προηγούμενων ημερών.

«ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΟΛΥ...»

Ο Αμερικανός γκαρντ βγήκε αποφασισμένος στο παρκέ, πήρε προσπάθειες και έδειξε σίγουρος για τον εαυτό του. Το «ομολόγησε» άλλωστε και ο ίδιος, αφού παραδέχτηκε ότι σκέφτεται πολύ και αυτό ήταν κάτι που προσπάθησε να αλλάξει στο παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης.

«Νιώθω τέλεια. Είναι μεγάλη νίκη για εμάς. Η κούρσα της Euroleague είναι μια μάχη λεπτομερειών, οπότε κάθε φορά που παίρνεις κάποιες συνεχόμενες νίκες είναι τρομερό για την συνέχεια.

Προσπάθησα να μπω στο γήπεδο και να μην σκέφτομαι. Νομίζω ότι σκέφτομαι πολύ, προσπαθώ να αφομοιώσω πολλά πράγματα... ήθελα απλά να βγω έξω, να κάνω το παιχνίδι μου, να είμαι επιθετικός. Να κάνω ό,τι χρειάζεται για να πάρουμε μια μεγάλη νίκη».

«ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΨΕΜΜΑΤΑ, ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΔΥΣΚΟΛΑ»

Ο Γκος δεν κρύφτηκε στις απαντήσεις του και παραδέχτηκε ότι το περασμένο διάστημα ήταν δύσκολο για τον Ολυμπιακό, αλλά η αντίδραση είναι επιβεβλημένη όταν είσαι σε μια κορυφαία ομάδα.

«Δεν θα πω ψέμματα, περάσαμε δύσκολα. Ήταν δύσκολα, αλλά είμαστε στο κορυφαίο επίπεδο κι έπρεπε να αντιδράσουμε. Αυτή την εβδομάδα βοηθήσαμε την ομάδα να πάρει δύο νίκες.

Ο καθένας μας έχει τον ρόλο του και πρέπει να συνεισφέρει! Οπότε αν δεν παίξεις καλά, νιώθεις ότι στον επόμενο αγώνα πρέπει να βγεις μπροστά. Και όπως είπα προσπαθήσαμε εγώ και όλοι οι γκαρντ να κάνουμε ότι χρειάζεται για να κερδίσει η ομάδα».

«ΟΛΗ Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΝΙΩΣΑ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ»

Για την επικοινωνία μεταξύ των παικτών και πως αντιμετώπισαν την κριτική των προηγούμενων εβδομάδων μίλησε ο «ερυθρόλευκος» γκαρντ, που σχολίασε ότι οι παίκτες συζητούν συνεχώς μεταξύ τους, ενώ προσωπικά ξεκαθαρίζει ότι ο μόνος στόχος του είναι να βοηθάει την ομάδα του να κερδίζει.

«Μιλάμε διαρκώς όλοι μεταξύ μας. Κάθε εβδομάδα, κάθε μέρα έχουμε συναντήσεις, μιλάμε συνέχεια στις μετακινήσεις και όλες οι συζητήσεις είναι για το πως θα γίνουμε καλύτεροι ως ομάδα. Στο τέλος λέμε ότι πρέπει όλοι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, την καλύτερη μας προσπάθεια, να θυσιαστούμε με κάθε τρόπο για να φτάσουμε στην νίκη.

Μένω κοντά στην οικογένεια μου και στους δικούς μου ανθρώπους, δεν ασχολούμαι πολύ με τα social media ειδικά κατά την διάρκεια της σεζόν. Όλη την απογοήτευση που ένιωσα ήταν με τον εαυτό μου. Είμαι εδώ να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει. Όταν δεν παίζεις καλά και χάνεις είναι το χειρότερο. Πάντα νιώθεις ότι μπορείς να κάνεις το κάτι παραπάνω».

«ΚΑΝΕΙΣ ΟΠΑΔΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΜΑΣ»

Ο Γκος συνέχισε τις απαντήσεις του με απόλυτη συναίσθηση για το τι μπορεί να αισθάνονται οι οπαδοί της ομάδας, όντας πάντως ξεκάθαρος στο συμπέρασμα του, ενώ τόνισε ότι κάθε εβδομάδα πρέπει να γίνεται ένα βήμα μπροστά.

«Παίζω για τον εαυτό μου, την ομάδα και κανείς δεν θέλει να κερδίσει παραπάνω από εμένα. Ξέρω ότι οι οπαδοί αγαπούν την ομάδα, αλλά εμείς θέλουμε να κερδίσουμε παραπάνω από τον κάθε οπαδό και οποιονδήποτε είναι έξω από την ομάδα. Γνωρίσαμε δύο οδυνηρές ήττες από τον Παναθηναϊκό, αυτό είναι σίγουρο, αλλά πρέπει να είσαι σκληρός ψυχικά, να συνεχίζεις να γίνεσαι καλύτερος και σύντομα θα μπεις στον σωστό δρόμο.

Πρέπει να χτίσουμε σε αυτές τις νίκες. Πρέπει να πάμε ακόμα ένα βήμα μπροστά την επόμενη εβδομάδα, να έχουμε την ίδια συγκέντρωση, να καταβάλλουμε την ίδια προσπάθεια και να προσπαθήσουμε να πάρουμε ακόμα μια νίκη, κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα».