Βλέπει Ολυμπιακό και... αφηνιάζει ο Λεκαβίτσιους!

Γιώργος Κούβαρης
Βλέπει Ολυμπιακό και... αφηνιάζει ο Λεκαβίτσιους!
Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Λούκας Λεκαβίτσιους ισοφάρισε τη δεύτερη καλύτερή του επίδοση στην EuroLeague, ενώ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» έχει κάνει και μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια του ως παίκτης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ.

Λένε ότι «σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση» και αν λάβουμε υπόψιν μας τις επιδόσεις του Λούκας Λεκαβίτσιους όταν αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό, έχει κάθε λόγο να το πιστέψει κάποιος.

Απλούστατα οι αριθμοί μαρτυρούν στο 100% την αλήθεια! Εκτός του ότι ισοφάρισε το δεύτερο καλύτερο σκοράρισμά του στην EuroLeague με τους 17 πόντους που πέτυχε στο ντέρμπι της Παρασκευής (σ.σ. όσους είχε πετύχει κόντρα στην Μπαρτσελόνα την σεζόν 2016-17 ως παίκτης της Ζάλγκιρις, ενώ στην πρώτη θέση βρίσκονται οι 29 πόντοι του απέναντι στην Μπάμπεργκ και μάλιστα μέσα στη Γερμανία), τις περισσότερες φορές που βρίσκεται στο ίδιο παρκέ με τον Ολυμπιακό, πραγματοποιεί καλά ματς.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ως παίκτης του Παναθηναϊκού έχει να θυμάται περισσότερο τα ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο όσον αφορά τις προσωπικές του επιδόσεις, παρά τα υπόλοιπα. Μάλιστα από τις πέντε φορές που ήταν πιο παραγωγικός από ποτέ φορώντας τα «πράσινα», οι τρεις ήταν απέναντι στον Ολυμπιακό! Συγκεκριμένα το career high του με το τριφύλλι έγινε σε αυτό το παιχνίδι για την 6η αγωνιστική της EuroLeague, ισοφαρίζοντας παράλληλα τους 17 πόντους που είχε στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ για την regular season. Το αμέσως προηγούμενο; Πριν από ακριβώς έναν χρόνο (παρά μία μέρα) και δη στην αναμέτρηση Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ (10/11/2017) όπου είχε 14 πόντους. Τουλάχιστον στην EuroLeague γιατί εντός των συνόρων έχει να θυμάται και τους 15 πόντους του κόντρα στο Ρέθυμνο.

Επίσης υπάρχουν παιχνίδια που έχει τελειώσει με 13 πόντους, ενώ το αμέσως επόμενο καλύτερο σκοράρισμα ήταν οι 12 πόντοι στο παιχνίδι με τους «ερυθρόλευκους» για την κανονική διάρκεια της Basket League για τη σεζόν 2016-17 το οποίο είχε διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ. Λεπτομέρεια; Και στα τρία αυτά ματς κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο που ο Λεκαβίτσιους ήταν ανάμεσα στους καλύτερους παίκτες του Παναθηναϊκού, οι «πράσινοι» έφυγαν από το γήπεδο με τη νίκη!