Ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης που ήρθε από το ΝΒΑ στην Euroleague; (vids & poll)

Αντωνία Σπανού
Ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης που ήρθε από το ΝΒΑ στην Euroleague; (vids & poll)
Μπορεί να έχουμε συνηθίσει το αντίθετο δρομολόγιο, αλλά δεν ήταν λίγοι εκείνοι που φέτος επέλεξαν να αφήσουν το ΝΒΑ και να έρθουν στα... λημέρια μας. H Euroleague Greece παρουσιάζει να τα νέα «διαμάντια» της διοργάνωσης και σας καλεί να επιλέξετε το αγαπημένο σας.

Η νέα Euroleague είναι πανέτοιμη να ανοίξει τις... πόρτες της για να υποδεχθεί το κοινό της, οι αλλαγές που χρειάζονταν όλοι έγιναν και τα πάντα είναι έτοιμα για ακόμα μια μπασκετική σεζόν.

Οι 16 ομάδες ανανεώθηκαν, κατάστρωσαν τα σχέδια τους, έκαναν τις αλλαγές που πίστευαν ότι είναι απαραίτητες και μπαίνουν στον Μαραθώνιο που θα τους φτάσει μέχρι την κορυφή.

Οι Ευρωπαίοι θέλησαν για ακόμα μια φορά να κάνουν το καλύτερο δυνατό για την διοργάνωση και δεν τα κατάφεραν άσχημα, αφού 11 παίκτες από τον «μαγικό» κόσμο του ΝΒΑ επέλεξαν να δοκιμάσουν την τύχη τους στην Euroleague και θα έχουμε την τύχη και την χαρά να τους παρακολουθήσουμε από κοντά.

Άλλοι προκάλεσαν μεγαλύτερο θαυμασμό, άλλοι λιγότερο, αλλά όλοι τους προσθέτουν το κάτι παραπάνω στην διοργάνωση που πρόκειται να ξεκινήσει σε μερικές ημέρες.

Η Euroleague Greece μάζεψε και σας παρουσιάζει εκείνους που ήρθαν από το ΝΒΑ και θα τους βλέπουμε στα... μέρη μας και σας καλεί να επιλέξετε τον... αγαπημένο σας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΠΛΕΙΖΕΡΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Μια από τις επιστροφές που έκανε αίσθηση ειδικά στην Ελλάδα δεν είναι άλλη από εκείνη του Γιώργου Παπαγιάννη. Ο νεαρός σέντερ που έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στους πράσινους, επιλέχθηκε στο ντραφτ του 2016 στο Νο.13 από τους Κινγκς, προσπάθησε να κάνει το όνειρο του ΝΒΑ πραγματικότητα, αλλά δεν τα κατάφερε. Μετά από ένα πέρασμα και από τους Μπλέιζερς και με πλούσια εμπειρία πλέον ο Παπαγιάννης αποφάσισε να επιστρέψει στα... πάτρια εδάφη, ο Παναθηναϊκός δεν έχασε την ευκαιρία και η μεγάλη επιστροφή είναι γεγονός.

Ο Έλληνας σέντερ αποτελεί τρομερό περιουσιακό στοιχείο για την ομάδα του και το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα και πλέον επιστρέφει στην Euroleague για να καταφέρει να ενεργοποιηθεί ξανά και να αποδείξει την αξία του.

ΣΕΙΝ ΛΑΡΚΙΝ, ΣΕΛΤΙΚΣ – ΕΦΕΣ

Εντυπωσιακότατη κίνηση, μια από τις καλύτερες του καλοκαιριού έκανε η Εφές που κατάφερε και έφερε πίσω στην Euroleague τον Σέιν Λάρκιν. Ο Αμερικανός γκαρντ που βρήκε χώρο και χρόνο στο ΝΒΑ και τους Σέλτικς πήρε την απόφαση να πρωταγωνιστήσει στην Ευρώπη, για δεύτερη φορά στην καριέρα του μετά το πέρασμα του από την Μπασκόνια, και η Εφές του πρόσφερε όλα όσα ήθελε.

Ο παίκτης έχει αποδείξει ότι αυτά που μπορεί να κάνει μέσα στο παρκέ είναι εντυπωσιακά και η έλευση του σίγουρα ανεβάζει το επίπεδο και τις προσδοκίες για τους Τούρκους. Η μπασκετική Ευρώπη ανυπομονεί να τον δει στα... παρκέ της και ο Λάρκιν θα μας απασχολήσει σίγουρα μέσα στην σεζόν.

ΤΖΟΦΡΙ ΛΟΒΕΡΝ, ΣΠΕΡΣ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Ο Τζόφρι Λοβέρν είναι ίσως η πιο εντυπωσιακή μετακίνηση που έγινε από το ΝΒΑ στην Euroleague. Ο Γάλλος σέντερ μετά από πάνω από 200 αγώνες στο ΝΒΑ (Νάγκετς, Θάντερ, Μπουλς, Σπερς) και πολλές εμπειρίες επιλέγει να επιστρέψει σε μια διοργάνωση που την ξέρει, αφού έχει πάρει ξανά μέρος τόσο με την Σαλόν όσο και με την Παρτιζάν. Ο Γάλλος σέντερ αποτέλεσε τον εκλεκτό του Ομπράντοβιτς για την γραμμή των ψηλών των Τούρκων, αφού το περσινό πείραμα με τον Τόμπσον δεν πέτυχε, και θέλει να δει την ποιότητα και το πλούσιο ταλέντο του Λοβέρν να λάμπει στα ευρωπαϊκά παρκέ. Μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, μπορεί να καταφέρει να προσαρμοστεί στα θέλω του προπονητή του και αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον η επιστροφή του.

ΤΑΙΛΕΡ ΕΝΙΣ, ΣΕΛΤΙΚΣ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Ακόμα μια έλευση στην Euroleague και την Φενέρ που έκανε την μπασκετική Ευρώπη να ανυπομονεί. Ο Τάιλερ Ένις αποφάσισε να αφήσει το ΝΒΑ και να έρθει... κοντά μας και οι Τούρκοι δεν έχασαν την ευκαιρία να πάει χαμένη και τον έκαναν δικό τους. Ο Ομπραντόβιτς είναι αποφασισμένος να πάρει πίσω το τρόπαιο και φρόντισε να κάνει κινήσεις που να θέτουν από νωρίς το φαβορί της διοργάνωσης. Ο Ένις είχε συμπληρωματικό ρόλο στους Λέικερς τα τελευταία χρόνια, αλλά λίγοι περίμεναν να πάρει την απόφαση να περάσει τον Ατλαντικό. Είναι μόλις 24 χρονών, έχει όλο το μέλλον μπροστά του, το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητο και σε αυτό ποντάρει και ο Ομπράντοβιτς που πλέον στην θέση «1» μπορεί να υπολογίζει τον Σλούκα, τον Ντίξον και τον Ένις.

ΑΛΕΚ ΠΙΤΕΡΣ, ΣΑΝΣ – ΤΣΣΚΑ

Μπορεί να μην έχει την εμπειρία άλλων στο ΝΒΑ, αλλά μέσα σε 20 αγώνες που έπαιξε με τους Σανς ο Άλεκ Πίτερς έχει καταφέρει να έχει career high με 36 πόντους. Επιλέχθηκε στο περσινό ντραφτ στο Νο.57 από την ομάδα της Φιλαδέλφια, έπαιξε την πρώτη του χρονιά, αλλά πήρε την απόφαση να έρθει στην Ευρώπη και συγκεκριμένα σε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Euroleague και να εξελιχθεί στο πιο υψηλό επίπεδο του πρωταθλητισμού. Ο Αμερικανός φόργουορντ έχει εξαιρετικό σουτ, καλές κινήσεις και έχει όλο το μέλλον μπροστά του για να έχει μια καλή σεζόν.

ΤΖΟΡΝΤΑΝ ΜΙΚΙ, ΧΙΤ – ΧΙΜΚΙ

Ο Γιώργος Μπαρζώκας για ακόμα μια φορά έκανε μια εξαιρετική μεταγραφική κίνηση φέρνοντας στην Ρωσία τον Τζόρνταν Μίκι. Ο Αμερικανός φόργουορντ μετακομίζει στην Μόσχα από τους Χιτ έχοντας μια σχετικά καλή σεζόν με την ομάδα του Μαϊάμι με 23 παιχνίδια στο ΝΒΑ και έχοντας την θέληση να πρωταγωνιστήσει και να αλλάξει το επίπεδο του παιχνιδιού του επιλέγει την Ευρώπη και την Euroleague.

O Αμερικανός είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει πολλά πράγματα μέσα στο παρκέ, να βγάλει ενέργεια, να παίξει πικ εν ρολ και να κατεβάσει ριμπάουντ. Υπό της οδηγίες του Έλληνα προπονητή είναι σίγουρο ότι θα έχει την ευκαιρία να λάμψει.

ΜΑΡΚΕΛ ΜΠΡΑΟΥΝ, ΡΟΚΕΤΣ – ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ

Έχει δοκιμάσει ξανά την τύχη του στην Ευρώπη και ο Μπράουν επιστρέφει για να έχει μια δεύτερη ευκαιρία. Ο γκαρντ της Νταρουσάφακα δεν έχει καταφέρει να κάνει σπουδαία πράγματα στο ΝΒΑ, αποκορύφωμα είναι η περσινή σεζόν, όπου πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της στην G-League και πλέον ψάχνει και εκείνος με την σειρά του την ευκαιρία να αποδείξει πράγματα. Στα 26 του, έχει ωριμάσει, έχει δοκιμάσει ξανά την τύχη του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και θέλει να πρωταγωνιστήσει με την τούρκικη ομάδα.

ΝΤΑΡΟΥΝ ΧΙΛΙΑΡΝΤ, ΣΠΕΡΣ – ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ

Η Μπασκόνια ψάχτηκε και κατέληξε στην λύση του Ντάρουν Χίλιαρντ για την περιφέρεια της. Ο Αμερικανός γκαρντ φόργουορντ δεν έχει εμπειρία από το ευρωπαϊκό μπάσκετ, αλλά έχει προσπαθήσει να βρει τον δρόμο του στο ΝΒΑ. Πέρυσι έπαιξε 14 παιχνίδια με τους Σπερς, πήρε το πρωτάθλημα στην G-League, αλλά την φετινή σεζόν αποφάσισε να βρεθεί στην Euroleague και να πρωταγωνιστήσει στην ισπανική ομάδα.

ΤΖΟΝΙ Ο' ΜΠΡΑΙΝΤ, ΧΟΡΝΕΤΣ – ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν έμεινε εκτός από τον... χορό των NBAers και απέκτησε με την σειρά της τον Τζον Ο' Μπράιντ. Ο γεννημένος στο Κλίβελαντ ψηλός κάνει για πρώτη φορά αυτό το ταξίδι έχοντας εμπειρία μόνο από το ΝΒΑ. Μαζί με τον Άλεξ Τάιους και τον Μπλακ θα αποτελέσουν την γραμμή των ψηλών της ισραηλινής ομάδας και θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί στον ρόλο του. Μπορεί να σκοράρει και από μακρυά και από κοντά και αναμένεται αν προσαρμοστεί γρήγορα να δώσει πολύτιμες λύσεις στον Σπάχια.

ΤΑΡΙΚ ΜΠΛΑΚ, ΡΟΚΕΤΣ – ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Ψηλοί made in USA για την Μακάμπι, που εκτός από τον Ο' Μπράιντ πήραν και τον Ταρίκ Μπλακ. Έπαιξε κατευθείαν στο ΝΒΑ από το κολέγιο, δεν έχει περάσει ούτε την διαδικασία του ντραφτ, ούτε της Ευρώπης και πλέον δοκιμάζει κάτι νέο στην καριέρα του. Την καλύτερη του σεζόν την έκανε στους Λέικερς με 7.2 πόντους και 6.3 ριμπάουντ, έμεινε εκεί τρία χρόνια, ενώ την περσινή χρονιά αγωνίστηκε στο Χιούστον μετρώντας 3.5 πόντους και 3.2 ριμπάουντ. Πλέον έρχεται στην Euroleague και θα προσπαθήσει να κάνει αίσθηση με τις εμφανίσεις του.

ΤΖΟΕΛ ΜΠΟΛΟΜΠΟΙ, ΜΠΑΚΣ – ΤΣΣΚΑ

Ακόμα μια προσθήκη προερχόμενη από τον «μαγικό» κόσμο για την ΤΣΣΚΑ, δεν είναι άλλη από τον Τζόελ Μπολονμπόι. Ο γεννημένος στην Ουκρανία ψηλός επιλέχθηκε στο ντραφτ του 2016 από τους Τζαζ, περιπλανήθηκε στην G-League και από τους Μπακς που αποτέλεσαν τον τελευταίο του σταθμό πάει στην Μόσχα για να δοκιμαστεί σε μια νέα κατάσταση για εκείνον. Ο Δημήτρης Ιτούδης τον πιστεύει πολύ, αφού του έδωσε συμβόλαιο για τρία χρόνια, σύντομα θα πάρει και την ρώσικη υπηκοότητα, οπότε ο παίκτης φαίνεται πως είναι αποφασισμένος να πετύχει.