Γκριν: Ο... σκληρός που όλοι λατρεύουν να μισούν! (pics & vids)

Γκριν: Ο... σκληρός που όλοι λατρεύουν να μισούν! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Γκριν: Ο... σκληρός που όλοι λατρεύουν να μισούν! (pics & vids)

bet365

O Ντρέιμοντ Γκριν θεωρείται από πολλούς το «κακό» παιδί των Ουόριορς και το gazzetta.gr γράφει για τον άνθρωπο που κάνει ό,τι χρειαστεί για να έχουν οι συμπαίκτες την άνεση να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στο παρκέ.

Στους περισσότερους το όνομα του Ντρέιμοντ Γκριν προκαλεί εκνευρισμό, αφού σκέφτονται πρώτα τα όσα κάνει μέσα στο παρκέ, τα οποία κάποιες φορές αγγίζουν τα όρια του αντιαθλητικού.

H… κόλλα των Ουόριορς

Ο κόσμος σκέφτεται την συμπεριφορά του και ξεχνά τη συνεισφορά του στις επιτυχίες των Ουόριορς στα τελευταία 4 χρόνια. Δεν είναι Κέβιν Ντουράντ, Στεφ Κάρι ούτε Κλέι Τόμπσον, ωστόσο ο ρόλος του είναι ακόμα πιο περίπλοκος από αυτούς.

Το Παγκόσμιο παίζεται στη Novibet με προσφορά* ημέρας και δεκάδες ειδικά στοιχήματα! *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις

Δεν έχει σε καμία περίπτωση το ταλέντο τους, το μπασκετικό τους στυλάκι, τις απίστευτες δεξιότητες τους. Όμως για τους Ουόριορς είναι η… κόλλα που φέρνει κοντά με τον καλύτερο τρόπο τα κομμάτια του παζλ.

Είναι ο άνθρωπος που θα… τσαλακωθεί, θα αρπαχτεί με τον οποιονδήποτε, θα προστατεύσει τους συμπαίκτες του και θα κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά που δεν μπορούν να κάνουν οι άλλοι 3 σπουδαίοι σκόρερ που έχει στην ομάδα του. Είναι ο σκληρός τύπος που θα κρατήσει την ομάδα ενωμένη στα δύσκολα.

Ο σκληρός του Γκόλντεν Στέιτ

Χωρίς τον Ντρέιμοντ Γκριν οι Ουόριορς θα έχαναν ίσως το πιο ιντριγκαδόρικο κομμάτι τους. Το «κακό παιδί» του Γκόλντεν Στέιτ θα φάει πολύ ξύλο, αλλά και θα δώσει, θυσιάζοντας τον ευατό του για το καλό της ομάδας.

Γουστάρει το trash talking και προσπαθεί πάντα να μπαίνει στο μυαλό των ηγετών των αντίπαλων ομάδων και να τους τρελαίνει.

Αυτό έκανε στον Τρίσταν Τόμπσον στο τέλος του Game 1, όταν χτύπησε επιδεικτικά παλαμάκια μπροστά στην μούρη του, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα ο παίκτης των Καβς να του πετάξει την μπάλα στα μούτρα.

Και αν νομίζετε πως φοβάται να τα βάλει με τους κορυφαίους κάνετε λάθος. Προσπαθεί πάντα να βάλει δύσκολα στον ΛεΜπρόν και τα καταφέρνει, αν σκεφτεί κανείς πως όταν ο Βασιλιάς αναγκάζεται να επιτεθεί με τον Γκριν προσωπικό του φρουρό, τότε τα ποσοστά ευστοχία τους είναι πολύ πεσμένα.

Ο Γκριν είναι ο κορυφαίος αμυντικός των Ουόριορς και μαρκάρει πιο αποδοτικά από οποιονδήποτε άλλον τον ΛεΜπρόν. Δεν είναι τυχαίο πως θεωρείται ένας εκ των 3-4 σπουδαιότερων αμυντικών αυτή τη στιγμή στο ΝΒΑ.

Πολλές φορές το παρακάνει, όπως τότε που έβαλε τα δάχτυλα του μέσα στο μάτι του ΛεΜπρόν, αλλά αυτός είναι και δεν πρόκειται να αλλάξει. Είναι ο σκληρός των Ουόριορς, ο εμψυχωτής τους μέσα στο γήπεδο. Ο εφιάλτης των αντιπάλων.

Ο Τζέιμς Χάρντεν το ξέρει καλά αυτό. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το περιστατικό όπου ο Γκριν έβαλε το χέρι του στο λαιμό του Μούσια και τον έσπρωξε με μεγάλη δύναμη;

Βέβαια όταν προσπάθησε να βοηθήσει την Χάρντεν να σηκωθεί και αυτός δεν ήθελε, ο Ντρέιμοντ τα… πήρε και του πέταξε τα χέρια, δείχνοντας πως δεν πρόκειται να τον σηκώσει από το παρκέ.

Kάνει τα πάντα και συμφέρει

Ο Ντρέιμοντ μπορεί να μην είναι σκόρερ όπως οι Κάρι και Ντουράντ, αλλά κάνει θραύση στους άλλους τομείς της στατιστικής, ελευθερώνοντας τους σταρ της ομάδας του. Ξέρετε πολλούς power forward στο ΝΒΑ που πασάρουν όπως ο Ντρέιμοντ; Τo μπασκετικό του I.Q τον βοηθάει να βλέπει τους συμπαίκτες του και την κατάλληλη στιγμή να τους δίνει την ασίστ για το εύκολο καλάθι.

Φοβερός συμπαίκτης και ικανότατος ριμπάουντερ, παρόλο που το ύψος του δεν τον βοηθάει. Ο Γκριν είχε από 9 ασίστ στα τρία ματς των τελικών, ενώ στο 4ο κατάφερε και μοίρασε 7 τελικές πάσες. Σπουδαία δημιουργία για τον άνθρωπο που φορά το Νο.23 στους Ουόριορς.

Όσον αφορά τα ριμπάουντ, τα σπουδαία τα έκανε στα δύο πρώτα ματς κόντρα στους Καβς, Στο Game 1 είχε 11 ριμπάουντ, ενώ στο δεύτερο ματς μέτρησε 8. Στα φετινά playoffs κατάφερε να ξεπεράσει τον θρύλο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν και να ανεβεί στην κορυφή της λίστας όσον αφορά τους κορυφαίους ριμπάουντερ των Ουόριορς στην ιστορία της postseason.

Προστατεύει εξαιρετικά το καλάθι των πρωταθλητών, κάτι που φαίνεται και στα μπλοκ που κάνει. Κατά μέσο όρο στους τελικούς είχε 1.5 κόψιμο, ενώ μετρούσε και 2 κλεψίματα.

Δούλεψε σκληρά για να φτάσει στην κορυφή

Είτε τον λατρεύεις, είτε τον μισείς, όπως ο περισσότερος κόσμος οφείλεις να παραδεχθείς τα όσα έχει πετύχει και την δουλειά που κάνει καθημερινά για να βρεθεί στο επίπεδο να πανηγυρίζει 3 πρωταθλήματα.

Σίγουρα δεν έχει το χάρισμα, ούτε το μπασκετικό ταλέντο κάποιων άλλων σπουδαίων παικτών. Ακόμα και το ύψος του δεν τον βοηθάει για να γίνει κυρίαρχος. Όμως όλα αυτά τα χρόνια έφτυσε… αίμα για να βελτιωθεί και να αποτελεί αναπόσπαστο μέλος μιας εκ των κορυφαίων ομάδων στην ιστορία του ΝΒΑ.

Ο ρόλος του είναι καθοριστικός στις επιτυχίες της ομάδας του Κερ. Θυμηθείτε τι έγινε στους τελικούς του 2016. Τότε οι Γκριν και ΛεΜπρόν παραλίγο να παίξουν ξύλο στο Game 4. Τελικά το ΝΒΑ τιμώρησε τον παίκτη των Ουόριορς, ο οποίος έχασε το πέμπτο ματς, κάτι που βοήθησε τους Καβς να μειώσουν σε 3-2 και στη συνέχεια να κάνουν την μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του ΝΒΑ, παίρνοντας τον τίτλο!

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως οι Ουόριορς τον διάλεξαν στο Νο.35 του draft του 2012 και πλέον μπορούν να αισθάνονται δικαιωμένοι για αυτή την επιλογή.

Πολλά τα επιτεύγματα του

Τα βραβεία του λένε πολλά για την αξία του. Ο Γκριν έχει αναδειχθεί αμυντικός της χρονιάς το 2017, ενώ από το 2015 ως το 2018 βρίσκεται στις κορυφαίες αμυντικές πεντάδες της χρονιάς. Πρώτος στα κλεψίματα στο ΝΒΑ το 2017, μία φορά στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα του ΝΒΑ και μία στην τρίτη.

Μπορεί να είναι μόλις 28 ετών, αλλά ήδη έχει αφήσει το στίγμα του στο ΝΒΑ και θα συνεχίσει να κάνει τους πάντες να ασχολούνται μαζί του. Είτε για καλούς λόγους, είτε για πράξεις που δεν τον τιμούν. Αυτός όμως είναι ο Ντρέιμοντ. Αυθεντικός, πιστός στις απόψεις και δεν πρόκειται να αλλάξει. Ο εμψυχωτής των Ουόριορς στο παρκέ και ο τύπος που θα θυσιαστεί για να γίνουν ήρωες οι υπόλοιποι.

Το 2016 άφησε στην άκρη την κόντρα που είχε με τον ΛεΜπρόν και την μεγάλη απογοήτευση από την απώλεια του τίτλου, όντας ο πρώτος που πήγε να συγχαρεί τον «Βασιλιά» για την μεγάλη νίκη του μετά το τέλος του Game 7.

Τον Γκριν οι περισσότεροι λατρεύουν να τον… μισούν. Υπάρχουν και αυτοί (πολλοί λιγότεροι φυσικά) που τον γουστάρουν τρελά για όλους τους λόγους που προαναφέραμε. Δεν υπάρχει μια μέση κατάσταση. Είτε τον λατρεύεις, είτε τον μισείς ή μάλλον καλύτερα λατρεύεις να τον μισείς. Ο σκληρός του Γκόλντεν Στέιτ δεν έχει μάθει να περνά απαρατήρητος. Μόχθησε, δούλεψε σκληρά και δικαιώθηκε με τα τρία δαχτυλίδια που φορά στα χέρια του.

 

NBA Τελευταία Νέα