Κάνγκιν Λι: Ο Κορεάτης… Μέσι που πλάθει η Βαλένθια! (pics & vids)

Κάνγκιν Λι: Ο Κορεάτης… Μέσι που πλάθει η Βαλένθια! (pics & vids)

Δημήτρης Βέργος
Κάνγκιν Λι: Ο Κορεάτης… Μέσι που πλάθει η Βαλένθια! (pics & vids)

bet365

Το gazzetta.gr έκανε… σκάουτινγκ στον 17χρονο Νοτιοκορεάτη μεσοεπιθετικό της Βαλένθια, Κάνγκιν Λι, τον οποίο στη χώρα του αποκαλούν «Κορεάτη Μέσι» και αποτελεί το μεγαλύτερο ταλέντο που διαθέτει αυτή τη στιγμή ο ισπανικός σύλλογος. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΒΑΛΕΝΘΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΡΓΟΣ

Ντόρτμουντ - Σάλτσμπουργκ με προσφορά ημέρας*, αμέτρητα ειδικά στοιχήματα και forzato cashout*! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Έχοντας μετατρέψει το Ciutat Esportiva, το προπονητικό κέντρο της Βαλένθια, σε δεύτερό μας σπίτι το τελευταίο τριήμερο, είχαμε τη δυνατότητα να ρωτήσουμε τους εξειδικευμένους προπονητές των «Νυχτερίδων» για τα ταλέντα που έρχονται από πίσω. Ο ισπανικός σύλλογος έχει ρίξει τεράστιο βάρος σε αυτόν τον τομέα και η παρουσία των Σολέρ, Γκαγιά, Λάτο και άλλων στην πρώτη ομάδα αρκεί για να αντικατοπτρίσει την πραγματικότητα.

Ο τελευταίος που προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα της Βαλένθια ήταν ο Φεράν Τόρες, ο 18χρονος δεξιός εξτρέμ, ο οποίος έχει φτάσει να καλείται πλέον στην αποστολή από τον Μαρθελίνο και να παίρνει λεπτά συμμετοχής, μετρώντας τη φετινή σεζόν μέχρι στιγμής οκτώ συμμετοχές και δύο γκολ. Ρωτήσαμε, λοιπόν, για τον επόμενο. Βασικά, αυτό που θέλαμε ήταν να επιβεβαιώσουμε το όνομα του Κάνγκιν Λι που είχαμε σημειωμένο στο μπλοκάκι μας. Και δεν υπήρχε ούτε ένας που να ρωτήσαμε και να μην ανέφερε το όνομά του χωρίς δεύτερη σκέψη…

Ποιος είναι λοιπόν αυτός ο 17χρονος Νοτιοκορεάτης για τον οποίο όλοι μέσα και έξω από το Ciutat Esportiva περιμένουν να λάμψει με τη φανέλα της Βαλένθια τα επόμενα χρόνια; Για καλή μας τύχη, το πρωί της Τετάρτης, ο Κάνγκιν Λι συμμετείχε στην προπόνηση της δεύτερης ομάδας της Βαλένθια και έτσι μας δόθηκε μια χρυσή ευκαιρία να τσεκάρουμε από απόσταση… μίας ανάσας ένα ταλέντο που έχει προσελκύσει ακόμα και το ενδιαφέρον των Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι.

Στη χώρα του, τη Νότιο Κορέα, ο Κάνγκιν Λι έχει το παρατσούκλι ο «Κορεάτης Μέσι». Υπερβολές θα πει κάποιος, και όχι άδικα, μιας και μιλάμε για ένα παιδί 17 χρονών που έχει αρκετά πράγματα να βελτιώσει στο παιχνίδι του. Ωστόσο, μία προπόνησή του είναι αρκετή για να διαπιστώσει κάποιος με γυμνό μάτι τον λόγο για τον οποίο όλοι οι προπονητές της Βαλένθια περιμένουν από αυτόν να κάνει πράγματα και θαύματα στο μέλλον.

Πρόκειται για έναν παίκτη ευέλικτο, με χαμηλό κέντρο βάρους και ύψος 1,73μ., ο οποίος έχει τη δυνατότητα να χειρίζεται με την ίδια ευκολία και τα δύο του πόδια, διαθέτοντας τεχνική κατάρτιση με πολλά περιθώρια εξέλιξης. Η φυσική του θέση ακόμα δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια, ωστόσο, όπως όλοι μας σημείωσαν, έχει καλή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα. Και ήταν κάτι που μπορέσαμε να διαπιστώσουμε πολύ καλά, όταν ένα αριστερό του σουτ έστειλε την μπάλα συστημένη στο παραθυράκι, αφήνοντας εμάς και αρκετούς ακόμα με το στόμα ανοικτό. Ο Λι παίζει κυρίως στα πλάγια, τόσο στην αριστερή όσο και στη δεξιά πτέρυγα, αλλά συγκλίνει συχνά προς τα μέσα δοκιμάζοντας με την πρώτη ευκαιρία το σουτ.

Η αλήθεια είναι ότι η σωματοδομή του θέλει «δέσιμο», κάτι που φάνηκε στις διεκδικήσεις της μπάλας, αλλά και στη σύγκριση με άλλους συμπαίκτες του. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ένα παιδί 17 ετών, το οποίο μέσα σε μερικούς μήνες έχει καταφέρει να ανέβει τις ομάδες της Βαλένθια πολύ γρήγορα και να «χτυπήσει» ακόμα και την πόρτα της πρώτης ομάδας! Ναι, καλά, διαβάσατε. Ο πιτσιρικάς που μέχρι πριν κάτι μήνες έκανε προπονήσεις με την ομάδα των νέων της Βαλένθια, όχι μόνο ανέβηκε στη δεύτερη ομάδα τη φετινή σεζόν, αγωνιζόμενος έξι φορές στην τρίτη κατηγορία της Ισπανίας, αλλά έχει εμφανιστεί τελευταία και σε προπονήσεις της πρώτης ομάδας κατόπιν εντολής του Μαρθελίνο.

«Δεν έχω μια συνολική εικόνα για να μπορώ να κάνω μια λεπτομερή ανάλυση, αλλά είναι ένας ποδοσφαιριστής στον οποίο η Βαλένθια πιστεύει πάρα πολύ. Είναι πολύ νέος. Προπονείται με εμάς μερικές φορές και προσπαθούμε να τον βοηθήσουμε για να τον μετατρέψουμε σε έναν καλό ποδοσφαιριστή για το μέλλον», είχε πει μόλις ένα μήνα πριν ο Μαρθελίνο, όταν όλοι είδαν με ευχάριστη έκπληξη τον Νοτιοκορεάτη να εμφανίζεται στο Ciutat Esportiva για προπόνηση με την πρώτη ομάδα. Μία προπόνηση στην οποία έδωσε το «παρών» μέχρι και ο αθλητικός διευθυντής της Βαλένθια, Ματέου Αλεμάνι.

Γενικότερα αυτό που διαπιστώσαμε, πέρα από το πολύ καλό αριστερό που διαθέτει (το οποίο δοκιμάζει και στα στημένα), είναι ότι αποτελεί έναν πολύ γρήγορο παίκτη, με σωστό χειρισμό της μπάλας. Πρεσάρει με ιδιαίτερη ένταση όταν την χάνει, ωστόσο το μαρκάρισμα δεν αποτελεί το δυνατό του στοιχείο και είναι κάτι που μάλλον θα πρέπει να βελτιώσει.

Το σημαντικότερο, πάντως, για τη Βαλένθια είναι ότι ο μικρός γουστάρει που βρίσκεται στις «Νυχτερίδες». Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι παρά την πρόταση που είχε φτάσει από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο ίδιος προχώρησε στην ανανέωση του συμβολαίου του με τη Βαλένθια ως το καλοκαίρι του 2019. Ο Λι, με τη σύμφωνη γνώμη και των γονιών του, θέλει να παίξει στην πρώτη ομάδα, καθώς είναι ευγνώμων για την εξέλιξή του στον σύλλογο. Δεν είναι μικρό πράγμα να έχεις έρθει μαζί με τους γονείς από τη Νότιο Κορέα στην Ισπανία το 2010, σε ηλικία εννιά ετών, και σήμερα να αποτελείς το next big thing της Βαλένθια…

Στη χώρα του ο Λι, παρά τα 17 του χρόνια, είναι πασίγνωστος και μάλιστα ήδη βρίσκεται στα πλάνα της Εθνικής κάτω των 19 ετών της Νοτίου Κορέας. Όλα δείχνουν ότι το επόμενο βήμα είναι η καθιέρωση του στην πρώτη ομάδα της Βαλένθια, ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξε ο κατά ένα χρόνο μεγαλύτερός του, Φεράν Τόρες. Στο Ciutat Esportiva το θεωρούν δεδομένο πως με τους ρυθμούς βελτίωσης που έχει το βήμα αυτό αποτελεί θέμα χρόνου και πιθανότατα θα συμβεί άμεσα.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα