«Ο κ. Γιαννακόπουλος θέλει το καλύτερο για μας και είμαστε δίπλα του!»

Γιώργος Κούβαρης
«Ο κ. Γιαννακόπουλος θέλει το καλύτερο για μας και είμαστε δίπλα του!»
Ο Κένι Γκέιμπριελ μιλάει στην EuroLeague Greece για την εξαιρετική του εμφάνιση απέναντι στην Μπασκόνια, την έξτρα δουλειά που έχει κάνει στα σουτ, ενώ στέκεται και στην απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για το δημοψήφισμα.

Είναι δεδομένο ότι κάθε παίκτης περιμένει την σειρά του. Την ευκαιρία του. Τη... βραδιά του! Σε μια περίεργη -η αλήθεια είναι- μέρα λόγω των ραγδαίων εξελίξεων στις τάξεις των «πρασίνων», ο Κένι Γκέιμπριελ φρόντισε να λάβει τα δικά του... 21:43 λεπτά της δημοσιότητας και να φωνάξει με τη σειρά του «παρών» τη φετινή σεζόν.

Αν και έχουμε ξεπεράσει τα 2/3 της φετινής EuroLeague, ο Αμερικανός φόργουορντ φρόντισε να κάνει αισθητή την παρουσία του στο ματς με την Μπασκόνια και να αποδείξει ότι μπορεί και εκείνος να πάρει τον ρόλο του πρωταγωνιστή. Ήταν εκείνος που έδωσε το έναυσμα για το ξέσπασμα του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο και να βάλει τις βάσεις για την πολύτιμη νίκη της ομάδας του. Συγκεκριμένα σημείωσε 15 πόντους έχοντας 1/3 τρίποντα, 4/7 τρίποντα και 1/2 βολές!

Αν συνυπολογίσουμε και το ματς στην Πυλαία κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Γκέιμπριελ μετράει 8/11 τρίποντα στα δύο τελευταία παιχνίδια, ενώ στα προηγούμενα 26 είχε 11/47 σουτ έξω από τα 6.75 μέτρα!! Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού εξηγεί στην EuroLeague Greece το μυστικό της μεταμόρφωσής του, τη συνέχεια της EuroLeague, αλλά και για τα όσα εξωαγωνιστικά συμβαίνουν υπογραμμίζοντας την στήριξη όλων στο Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Κένι, μέσα σε διάστημα πέντε ημερών είσαι ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού. Τι συνέβη;

«Απλά όσο περνάει η δύσκολη σεζόν και έρχονται τα δύσκολα παιχνίδια, όλοι πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Απλά εγώ ήθελα να φέρω ενέργεια στην ομάδα, ενώ είχα και τεράστια αυτοπεποίθηση στα σουτ μου.»

Υπάρχει κάποια εξήγηση που έφτασες στο σημείο να έχει 8/11 τρίποντα σε δύο ματς, ενώ τα ποσοστά σου ήταν χαμηλά καθ' όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν;

«Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχω περάσει πολύ χρόνο στο γήπεδο και στις προπονήσεις. Έχω κάνει πάρα πολλά σουτ! Και ήξερα ότι όταν θα έμπαινα στο παρκέ θα έπαιρνα κάποια σουτ. Έπρεπε να ήμουν έτοιμος. Και ήμουν έτοιμος γιατί είχα δουλέψει πολύ. Όπως σου είπα νιώθω μεγάλη αυτοπεποίθηση τώρα. Ήθελα να βοηθήσω την ομάδα μου να νικήσει. Και αυτό έκανα.»

Σου είπε κάτι ο coach γι 'αυτό το ματς μετά και την πολύ καλή παρουσία σου στο ματς με τον ΠΑΟΚ;

«Όχι, όχι. Οι συμπαίκτες μου και ο προπονητής μου γνωρίζουν τι παίκτης είμαι. Απλά κάποιες φορές η μπάλα θα μπει, κάποιες άλλες όχι. Αυτή τη φορά τα σουτ που επιχείρησα μπήκαν. Αν και όπως σου είπα έχω δουλέψει πολύ τις τελευταίες εβδομάδες.»

Το να κρατήσει ο Παναθηναϊκός απόρθητο το ΟΑΚΑ στα εναπομείναντα παιχνίδια θα είναι αρκετό για να σας δώσει το πλεονέκτημα της έδρας;

«Σίγουρα θα είναι το βασικό κλειδί για το πλεονέκτημα της έδρας. Όμως δεν πρέπει να περιμένουμε ότι θα κερδίζουμε όλα τα ματς μόνο και μόνο επειδή θα παίζουμε στο ΟΑΚΑ. Πρέπει να προετοιμαζόμαστε και να προπονούμαστε καλά. Πλέον έχουμε οκτώ παιχνίδια για το τέλος της regular season και δεν θέλουμε μόνο τις νίκες στο έδρα μας, αλλά να κυνηγήσουμε και νίκες μακριά από αυτήν. Είναι απαραίτητες.»

Όμως στο Μπάμπεργκ η εικόνα σας δεν ήταν καθόλου καλή...

«Η ήττα στο Μπάμπεργκ μας πείσμωσε και μας τσάντισε πολύ! Ειδικά με τα όσα έγιναν στην τελευταία περίοδο, όταν και δεχθήκαμε 38 πόντους. Δεν πρόκειται να συμβεί ξανά. Δεν θα το αφήσουμε να συμβεί ξανά αν περιμένουμε να κατακτήσουμε την EuroLeague.»

Και τώρα ξεκούραση για δύο εβδομάδες μέχρι το ματς με την Χίμκι; Την χρειαζόσασταν;

«Η αλήθεια είναι ότι τώρα έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε λίγο λόγω της διακοπής, να ανασυνταχθούμε και να πάμε να δώσουμε ένα κρίσιμο παιχνίδι στη Ρωσία απέναντι στην Χίμκι. Θα είμαστε έτοιμοι. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο, αλλά αυτές οι δύο εβδομάδες που μεσολαβούν θα μας βοηθήσουν αρκετά.»

Σας επηρεάζουν εσάς τους παίκτες και την παρουσία σας στο παρκέ τα όσα εξωαγωνιστικά συμβαίνουν

«Όχι δεν μας επηρεάζουν καθόλου εμάς και τα όσα κάνουμε στο παρκέ. Αν ο πρόεδρος κάνει κάτι είναι επειδή το νιώθει έτσι. Είμαστε δίπλα του γιατί και εκείνος είναι δίπλα σε εμάς. Δίνει τα πάντα σε μας και εμείς πρέπει να δίνουμε τα πάντα για εκείνον. Για να το κάνει αυτό, έχει λόγους. Δεν το κάνει απλά και μόνο για να το κάνει ή για να κερδίσει την προσοχή. Θέλει το καλύτερο για μας εμάς και εμείς το καλύτερο για εκείνον.»