Λεκαβίτσιους: «Δεν παίξαμε καλά, αλλά είχαμε καρδιά και... ΟΑΚΑ»

Λεκαβίτσιους: «Δεν παίξαμε καλά, αλλά είχαμε καρδιά και... ΟΑΚΑ»

Γιώργος Κούβαρης
Λεκαβίτσιους: «Δεν παίξαμε καλά, αλλά είχαμε καρδιά και... ΟΑΚΑ»

bet365

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους μιλάει στο gazzetta.gr για την 3η σερί νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στον Ολυμπιακό, ενώ στέκεται και στο μυστικό του Πασκουάλ για την ετοιμότητα των 12 παικτών!

Απ' ότι φαίνεται, όσο περνάει ο καιρός και το ένα ματς διαδέχεται το άλλο, ο Λούκας Λεκαβίτσιους ολοένα και θα κερδίζει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Είτε για να «ξεκουράσει» τον Νικ Καλάθη (σωματικά και πνευματικά), είτε για να παίξει με εκείνον στην ίδια πεντάδα. Ο Λιθουανός point guard έχει κερδίσει για τα καλά την εμπιστοσύνη του Τσάβι Πασκουάλ και εκείνος φροντίζει να τον βγάζει ασπροπρόσωπο τις περισσότερες φορές που βρίσκεται στο παρκέ.

Απέναντι στην Ζάλγκιρις ήταν από τους καλύτερους των «πρασίνων» ενώ κόντρα στον Ολυμπιακό άρχισε να «χτίζει» την... δική του παράδοση! Μετά τον Κέι Σι Ρίβερς και ο Λούκας Λεκαβίτσιους (σ.σ. για την ακρίβεια Λεκάβιτσους όπως είναι το σωστό) πραγματοποιεί τη μία καλή εμφάνιση μετά την άλλη στα ντέρμπι των «αιωνίων». Κάτι που ξεκίνησε στην αναμέτρηση της EuroLeague και συνεχίστηκε στο παιχνίδι για την 14η αγωνιστική της Basket League.

Συγκεκριμένα απέναντι στον Ολυμπιακό μετράει κατά μέσο όρο 13 πόντους με 54,5% στα δίποντα (6/11), 50% στα τρίποντα (3/6) και 100% στις βολές (5/5): «Μπήκα και έδωσα ενέργεια σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για όλους μας. Γενικά παίξαμε με πολύ ενέργεια και γι' αυτόν τον λόγο κερδίσαμε» δήλωσε ο Λιθουανός στο gazzetta.gr και στάθηκε στο γεγονός ότι πλέον περνάει αρκετή ώρα στο ματς μαζί με τον Καλάθη: «Έτσι γίνεται πάντα. Όταν παίζεις καλά μένεις και στο παρκέ. Έτσι πήρα περισσότερα λεπτά συμμετοχής και στο δεύτερο ημίχρονο, παίζοντα μαζί με τον Νικ».

Ο ίδιος ξέρει ότι από εδώ και στο εξής «θα είναι πολύ πιο δύσκολα τα παιχνίδια απέναντι στον Ολυμπιακό. Έτσι και αλλιώς πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα και αυτό είναι κάτι το οποίο το ξέρουμε. Μπορεί να έχασαν κάποια ματς, αλλά αυτό δεν έλεγε απολύτως τίποτα εν όψει του μεταξύ μας αγώνα», ενώ όσον αφορά για το πώς γύρισε το παιχνίδι του ΟΑΚΑ, είπε: «Είχαμε περισσότερη ενέργεια και καρδιά γιατί παίξαμε πολύ κακό παιχνίδι. Ξεκινήσαμε πολύ νευρικά το ματς αλλά καταφέραμε να το γυρίσουμε και να φτάσουμε στη νίκη. Και σε αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο η ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Μας βοήθησε πάρα πολύ».

Για το αν υπάρχει ενέργεια εν όψει Μπάμπεργκ υπογράμμισε ότι «έχουμε ακόμα μέρες να προετοιμαστούμε τώρα εν όψει του Μπάμπεργκ» και έκανε ειδική αναφορά για τον βαθμό ετοιμότητας και των 12 παικτών: «Ο κόουτς έχε μοιράσει τους ρόλους, όλοι γνωρίζουν τον δικό τους ρόλο και όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι» ενώ υπογράμμισε ότι ακόμα τίποτε δεν έχει κριθεί: «Θα είναι τελείως διαφορετική ιστορία τα πλέι οφ και πρέπει να κερδίσουμε όλα τα ματς μέχρι το τέλος».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα